Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
News

Piața americană susține creșterea Manitowoc

Manitowoc înregistrează creșteri

18.10.2012
Piața americană susține creșterea Manitowoc
În al doilea trimestru al anului 2012, vânzările de macarale la Manitowoc au ajuns la 610,7 milioane de dolari față de al doilea trimestru al anului 2011, când au atins nivelul de 554,8 milioane de dolari.


 

Creșterea vânzărilor a fost de 10,1% în pofida impactului negativ de 32 milioane de dolari al cursului de schimb, a declarat compania, și a fost determinată în principal de creșterea continuă în cele două Americi și de cererea susținută în majoritatea piețelor emergente.

Veniturile departamentului de macarale, pentru al doilea trimestru al anului 2012 au fost de 48 milioane de dolari, reprezentând 47,7%, comparativ cu 32,5 milioane de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Aceasta a dus la un profit de 7,9% pentru al doilea trimestru al anului 2012, față de 5.9% în aceeași perioadă în 2011.

Creșterea profitului de la an la an a fost determinată de efectul de pârghie al volumului mare de vânzări  și de creșterea eficienței operaționale, care au fost parțial moderate de creșterea costurilor materiilor prime și a costurilor tehnologice, la care se adaugă costuri asociate înființării de noi unități de producție în Brazilia, dezvoltării sistemului de planificare al resurselor și datorită Crane Care, au declarat surse din companie.

Comenzile departamentului macarale au  totalizat 944 milioane de dolari la 30 iunie 2012, însemnând o creștere de 13% față de același trimestru al anului precedent, de 839 milioane de dolari. Comenzile din al doilea trimestru al anului 2012 se ridică la 629 milioane de dolari, fiind cu 7% mai mari decât în al doilea trimestru din 2011. „Am menținut o tendință solidă de creștere în al doilea trimestru pe segmentul macarale, bazându-ne pe o creștere atât a comenzilor cât și a profitului. Similar cu trimestrul anterior, continentul american și majoritatea piețelor emergente au demonstrat o tendință de creștere, iar cererea din Europa și China a rămas o provocare, a declarat Glen Tellock, Președinte și CEO Manitowoc.

„În plus, am observat niveluri diferite ale cererii pentru categoriile noastre de produse, macaralele mobile pe pneuri și automacaralele, contribuind pozitiv la rezultatele obținute, în timp ce macaralele pe șenile și turn au înregistrat o cerere mai redusă. În general, nivelul de activitate observat în prima jumătate a acestui an susține afirmația noastră că 2012 va fi un an de creștere susținută“, a mai spus acesta.

„Compania a raportat vânzări de 1 miliard de dolari pentru al doilea trimestru al anului 2012, o creștere de 5,9% comparativ cu vânzările de 949.8 milioane de dolari în al doilea trimestru al anului 2011. Acesta a fost rezultatul creșterii pe segmentul macarale, deși a existat o ușoară creștere a vânzărilor și în alte domenii de activitate”, a declarat producătorul.

Distribuitor autorizat al mărcilor Potain și Grove, membre ale grupului Manitowoc în România – MARCOM RMC’94, Otopeni.

 

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI