Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje terasiere

ZW250-5 – empowering your vision

Noul încărcător Hitachi ZW250-5

18.10.2012
Mariana Pătru
ZW250-5 – empowering your vision

Noul încărcător Hitachi ZW250-5 a fost creat urmârind un singur obiectiv- „empowering your vision” este sloganul celor de la Hitachi pentru noua generație  de echipamente Zaxis-5.

Acest nou model înglobează cu succes caracteristici precum productivitatea, confortul operatorului, tehnologia avansată și grija pentru mediu. ZW250-5 nu numai că întrunește așteptările clienților în materie de calitate și fiabilitate, dar le oferă operatorilor un mediu de lucru mult mai sigur, o cabină de lucru cu comenzi ușor de utilizat, și per total un utilaj care răspunde rapid și cu precizie. Pentru a asigura disponibilitatea optimă a utilajului, Hitachi a încorporat în design-ul său, caracteristici simplificate de mentenanță. Mai mult decât atât, producătorul oferă programul flexibil post-vânzare „Hitachi Support Chain” clienților care doresc să-și sporească performanțele și să-și protejeze investiția.

Confort la superlativ pentru seria ZW-5

Pentru a-i oferi operatorului un mediu de lucru plăcut pe întreaga durată a zilei de lucru, Hitachi a transformat confortul acestuia într-o prioritate atunci când a proiectat gama de încărcătoare ZW-5.

Scara înclinată și treptele late permit accesul ușor și rapid în cabină. Scaunul pneumatic încălzit și cu suport lombar reglabil se poate glisa mai în spate, oferind mai mult loc pentru picioare.

Cotiera și consola de pe partea dreaptă pot fi ajustate pentru a obține o poziție confortabilă pentru operator atunci când acesta stă așezat.

Volanul reglabil a fost de asemenea repoziționat pentru a crea spațiu adițional în cabină. Șantierele de lucru aglomerate și carierele pot fi medii de lucru stresante, dar Hitachi a introdus o serie de caracteristici tehnice menite să faciliteze munca operatorului.

Pentru a regla temperatura din interiorul cabinei a fost instalat un sistem de aer condiționat mai eficient. De asemenea, un filtru opțional, special conceput pentru șantierele cu deșeuri industriale și puncte de depozitare interne este acum disponibil. Izolarea fonică reduce nivelul de zgomot din interiorul cabinei, îmbunătățind experiența utilizatorului final.

Tehnologie avansată – performanță superioară garantată

Cu 40 de ani experiență în producerea echipamentelor de construcții, Hitachi și-a construit o reputație la nivel global de fabricant de utilaje cu tehnologie de lucru avansată.

Strategia sa i-a permis producătorului să depășească nivelurile anterioare de performanță și productivitate odată cu apariția gamei de încărcătoare frontale ZW-5. Multe dintre caracteristicile modelului ZW250-5 au fost încorporate pentru a reduce impactul asupra mediului, consumul de combustibil și pentru a  îmbunătăți performanțele pe șantierul de construcții.

Moduri de lucru simple (1)

Noul model ZW-5 poate opera în două moduri de lucru pentru a asigra un nivel de consum redus și o productivitate maximă. Modul de lucru Standard este pentru sarcinile uzuale cum ar fi încărcarea materialelor; modul de lucru P poate fi ales pentru sarcini solicitante precum săpăturile de tip „heavy-duty“. În modul Standard viteza motorului este controlată, ceea ce permite o accelerare lină și eficientă în timpul încărcării, operațiunilor de zi cu zi și deplasării pe teren plan. Consumul de combustibil este redus cu 10%, ceea ce face ca acest utilaj să fie mai economic și mai ecologic din punct de vedere al emisiilor. Modul P poate fi folosit atunci când este nevoie de o forță de tracțiune mai mare pentru săpături sau când utilajul de deplasează în rampă.

Întrerupător rapid pentru schimbarea modului de lucru (2)

Operatorul poate crește puterea încărcătorului ZW-5 printr-o simplă apăsare de buton. Acest întrerupător rapid poate schimba modul de lucru din Standard în P atunci când utilajul se deplasează la deal complet încărcat sau când este necesară o forță de rupere mai mare.

Sistem de decuplare automată a ambreiajului (3)

Noul sistem de decuplare automată a ambreiajului controlează ambreiajul pentru operațiuni mai line, în funcție de viteza de deplasare și gradul de presiune pe pedala de frână. Atunci când utilajul se deplasează cu viteză mare pe un teren plat, operatorul poate ridica piciorul de pe ambreiaj din timp pentru ca încărcătorul să poată încetini. Atunci când se deplasează încet în rampă, ambreiajul este deblocat prin presarea pedalei pentru a permite o descărcare ușoară.

ZW250-5 contribuie la menținerea unui mediu mai curat și mai sigur

Hitachi a conceput noua serie de încărcătoare astfel încât aceasta să aibă un efect pozitiv asupra mediului înconjurător. Noul design nu numai că îndeplinește toate reglementările Uniunii Europene în materie de emisii și are o serie de funcții menite să îmbunătățească consumul de combustibil, dar contribuie și la creșterea nivelului de siguranță pe șantierele de lucru mulțumită vizibilității 360°. Utilizatorii se pot baza pe ZW250-5 pentru a obține costuri de operare scăzute și operațiuni precise pentru orice tip de proiect.

Productivitate – construit pentru a îmbunătăți eficiența pe șantierele de construcții

Gama ZW-5 îndeplinește toate normele europene în ceea ce privește standardele de emisii, fără a compromite însă productivitatea. Noul circuit hidraulic influențează eficiența utilajului în mod pozitiv prin facilitarea operațiunilor combinate ale cupei și brațului pentru încărcare și prioritizează utilizarea cupei pentru descărcare.  Noile încărcătoare sunt mai ușor de manevrat, ceea ce are ca rezultat o productivitate mai ridicată. Aceasta asigură o amortizare rapidă a investiției și contribuie la creșterea profitabilității afacerii utilizatorilor.

Mentenanța – perioade

mai lungi de lucru cu încărcătorul ZW-5

O varietate de funcții pentru facilitarea mentenanței au fost încorporate în designul modelului ZW250-5 pentru a asigura disponibilitate maximă ori de câte ori utilajul lucrează. De exemplu, capota motorului și radiatorului beneficiază de un design nou, astfel că acum se deschide complet, furnizând acces rapid pentru inspecțiile zilnice. Punctele de gresare, nivelul de ulei și filtrele de combustibil pot fi accesate de la nivelul solului.

Protejarea investiției cu o varietate de programe post-vânzare Global e-Service

Noul încărcător pe roți ZW-5 este echipat cu un sistem de comunicare de tip GPRS. Prin intermediul acestuia se transmit către server-ul principal Hitachi o gamă largă de informații.

Prin baza de date Global e-Service, clienții beneficiază de acces remote la toate aceste date. Este nevoie doar de  o conexiune la internet și datele de logare în sistem.

Cele mai recente informații despre utilaj sunt disponibile 24/7, incluzând date privind operarea utilajului cum ar fi numărul de ore lucrate, cifre legate de consumul de combustibil, moduri de lucru cât și locația exactă a acestuia. Aceste informatii contribuie la reducerea costurilor de operare, planificarea proiectului într-un mod mai eficient și la informarea cu privire la perioadele/datele de mentenanță. În acest fel clienții ating un nivel maxim de performanță și timpi morți minimi. 

Fiecare model nou Hitachi este acoperit de o garanție completă din partea producătorului. Cu toate acestea, datorită condițiilor severe de lucru sau pentru a minimaliza costurile de reparații ale echipamentului, utilajele pot necesita o extra protecție. Pentru a satisface aceste cerințe, dealerii Hitachi oferă un program extins de garanție unic - HELP și contracte complete de servicii  - cel mai eficient mod de a optimiza performanțele încărcătoarelor din seria ZW-5.

Model  Putere motor    Greutate          Capacitate        Înălțimea la

            CP (kW)          operațională (kg)          cupă (mc)         bolțul cupei (mm)

ZW250-5         241 (181)         20.120 - 20.640           2,8 – 3,8          4.190

ZW250-5 high lift        241 (181)         20.120 - 20.640           3          4.650

 

Powertek Company este reprezentant oficial al Hitachi în România

www.powertek-company.ro

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI