Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sandvik

Inovații în domeniul sortării și concasării

Inovatii de la Sandvik

19.11.2012
Ema Stancu
Inovații în domeniul sortării și concasării

O gamă vastă de inovații și variante îmbunătățite ale vechilor utilaje apar tot mai frecvent în domeniul echipamentelor pentru cariere. Noi tehnologii sunt lansate, iar perfecționările aduse business-ului modifică tot mai mult specificul acestui segment de piață.

Industria este foarte interesată de noile tehnologii, fapt demonstrat și de datele înregistrate de organizatorii expoziției dedicate echipamentelor pentru cariere, Hillhead din Marea Britanie. În total peste 17.00 vizitatori au fost prezenți la ediția din acest an, iar Sandvik a venit în întâmpinarea acestora cu concepte noi pentru sectorul de sortare și concasare, cu o nouă gamă de concasoare cu impact proiectată în jurul unui concept modular inovator, precum și modalități îmbunătățite de sortare.

Dirk Vander Eist, manager regional EMEA pentru echipamente de sortare și protecție din cadrul Sandvik declară: „Am dezvoltat un nou sistem de sortare”.

Compania crede că acest sistem îi va consolida vânzările pe piețele foarte competitive, iar noile benzi de sortare modulare WR care urmează să fie patentate au fost create pentru a fi folosite pentru stații de sortare cu profile longitudinale. Ușor de instalat, fără să necesite nici un fel de modificare asupra stației de sortare, asigură minimizarea timpilor morți și astfel oferă producătorilor de agregate posibilitatea de a crește productivitatea cu sorturi dimensionate cu precizie și o eficiență operațională sporită, determinând o profitabilitate crescută.

Elementul de bază pentru aceste benzi este reprezentat de o tehnică de producție care urmează să fie patentată alături de un design inovator, oferind o zona deschisă de producție mult mai mare decât cea a benzilor modulare tradiționale. Acest lucru este obținut utilizând panouri de sortare flexibile, montate încrucișat, generând un efect asemănător unor valuri în cascada din patul de material, ceea ce îmbunătățește stratificarea și permite materialului cu dimensiuni sub cele necesare să își găsească o cale mult mai rapidă către suprafața de sortare. Pentru a optimiza precizia de sortare, benzile modulare WR folosesc membrane de sortare din cauciuc, ranforsate cu fibre care permit utilizarea de panouri mai subțiri. Prin ridicarea panourilor de sortare de pe barele de susținere longitudinale, acestea pot fi complet perforate din margine în margine. Absența câmpurilor moarte în direcția de scurgere a materialelor permite separarea completă a agregatelor și minimizează volumul particulelor care nu se încadrează în dimensiunile dorite și care sunt purtate până la produsul final.

Prin utilizarea benzilor modulare WR timpii operaționali morți sunt minimizați, materialele din care sunt confecționate panourile de sortare WR, respectiv cauciuc rezistent și poliuretan având intervale de service extinse. Suplimentar, panourile de sortare WR sunt dotate cu un sistem încorporat de protecție cu grinzi încrucișate alături de barele căptușite cu cauciuc care protejează sistemul adaptor împotriva uzurii. Înlocuirea panourilor WR pentru instalarea benzilor modulare WR se poate realiza cu ușurință din moment ce pana de blocare poate fi eliminată și reinstalată cu foarte mare rapiditate.

Absența ranforsărilor din oțel face ca sistemul WR să fie foarte ușor, reducând astfel și presiunea pusă asupra sitei și asupra rulmenților. În plus este redus și riscul opririlor de producție neplanificate.

Extrem de productive, precise, rezistente la uzură, ușor de înlocuit și prietenoase cu mediul, benzile modulare de sortare WR de la Sandvik pot deveni o unealtă cheie în arsenalul producătorilor de agregate.

 

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI