Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare

Ammann - o nouă viziune

21.01.2013
Ana Oprea
Ammann - o nouă viziune

 

Fondat in 1869 in Elvetia, grupul Ammann este principalul furnizor de utilaje, sisteme si servicii pentru industria de constructii, fiind specializat in producerea echipamentelor pentru producerea asfaltului si a constructiei de drumuri.

 

Firma de familie, aflata la a sasea generatie, compania Ammann este un partener de incredere pentru o colaborare de lunga durata chiar si in perioade dificile. Familia Ammann isi desfasoara activitatile prin intermediul companiilor Ammann Asphalt GmbH, Ammann Schweiz AG, Ammann Italy Spa, Ammann Construction Machinery Shanghai Co. Ltd, Avesco AG precum si prin dezvoltarea reprezentantelor proprii din intreaga lume.

Statii de asfalt

De la modele standard pana la variante speciale, Ammann construieste statii de asfalt fixe, mobile sau semimobile adaptate cerintelor oricarei piete si pentru orice solicitare a beneficiarului.

Consecvent filozofiei sale referitoare la ecologie, siguranta si fiabilitate grupul Ammann a dezvoltat numeroase inovatii pentru respectarea si dezvoltarea tendintelor principale in domeniu. In constructia statiilor de asfalt, unde este cunoscut ca un trend-setter in domeniu, Ammann a reusit reducerea dimensiunilor tamburului de uscare si a capacitatii arzatoarelor pastrand neschimbate capacitatile de productie, ceea ce conduce la economii de pana la 20% fata de cantitatile de combustibil folosit in statiile de asfalt de generatie mai veche sau ale altor producatori. La nivelul ciurului, solutiile tehnice adoptate dus la marirea capacitatii de sortare si uzura uniforma a sitelor, respectiv la marirea duratei de viata a acestora. Noile solutii adoptate pentru antrenarea mixerului au eliminat necesitatea inlocuirii curelelor de transmisie si au redus semnificativ operatiunile de mentenanta.

Standardizarea tuturor componentelor statiilor de asfalt permit productia rapida si cu costuri minime a oricarei configuratii solicitate de clientii nostri. Mai mult, upgradarea acestor elemente este oricand posibila cu costuri minime.

Urmand tendintele generale privind reducerea emisiilor, Ammann a actionat nu numai asupra reducerii cantitatii de combustibil folosite pentru producerea unei tone de asfalt, ci si asupra solutiilor de producere a asfaltului la temperaturi joase. Pentru aceasta, Ammann va ofera cea mai simpla solutie, producerea de bitum spumant prin injectare de apa, avantajul principal fiind independenta fata de furnizorii de aditivi si costurile reduse pentru productie. Sistemul poate fi implementat atat pe statiile noi cat si pe cele existente, modificarile necesare fiind minime.

Cea mai mare statie de la Ammann lucreaza pentru KEMNA

Statia de mixturi asfaltice are un randament de 240 tone/ora, fiind in prezent cea mai mare statie Ammann instalata in Romania. De asemenea, aceasta are o capacitate de stocare de 200 t de mixtura, putand stoca pana la cinci tipuri de mixtura asfaltice diferite, prin intermediul a cinci compartimente diferite. Poate realiza orice reteta conform standardelor romanesti sau europene. De asemenea, statia este complet automatizata, fiind deservita numai de un operator si de cel aflat pe incarcatorul frontal. Cantarirea si dozarea cantitatilor de mixtura livrata se face automat, soferul autocamionului ce transporta materialul primind o nota de livrare pe care sunt notate cantitatile transportate. Un motiv pentru care a fost aleasa aceasta marca este reprezentat de colaborarea mai veche intre Kemner Germaniasi Ammann. De asemenea, in urma unei analize temeinice a pietei, s-a ajuns la concluzia ca este una dintre cele mai performante statii, avand capacitatea corespunzatoare necesitatilor firmei din Romania.

Operarea corecta a statiei, ca si a celorlalte utilaje din dotare reprezinta cheia mentinerii randamentului maxim al masinii pe o perioada lunga de timp, coroborat cu respectarea perioadelor de mentenanta. Un avantaj major pentru utilizator este dat si implementarea in Romaniaa programului "Proiect 94", dezvoltat de Ammann. Acesta garanteaza aducerea a 94% din piesele vitale functionarii statiilor fabricate dupa anul 2003 in 24 de ore de la solicitare, de la depozitul Ammann Group Romania.

Compactoare

Acoperind intreaga gama, de la maiuri compactoare pana la compactoare grele, Ammann ofera solutii adaptate. Dezvoltand sistemul inteligent ACE pentru masurarea si optimizarea compactarii s-a reusit realizarea aceluiasi grad de compactare folosind echipamente de greutate mai mica si cu consumuri specifice reduse.

Finisoare

Dupa achizitia in 2009 a producatorului italian Antec si concomitent cu relocarea productiei in uzina din Langenthal, Ammann a demarat un amplu proces de modernizare si extindere a gamei finisoarelor de asfalt. Fiind singurul producator de pe piata in a carui oferta se regaseste un finisor cu latimea de lucru de 0,8 m perfect adaptat lucrarilor mici (trotuare, alei pietonale, reparatii retele edilitare), Ammann lucreaza in prezent si la realizarea unui finisor cu latimea de lucru de 9-11 m.

Ammann Group Romania

Prezenta in Romaniadin 2008, compania este reprezentanta grupului AMMANN si se ocupa cu vanzarea si service-ul statiilor de asfalt de pe intreg teritoriul Romaniei.

Sloganul companiei” Productivity Partenership for a Lifetime” este o promisiune pentru clientii nostri.

Service-ul reprezinta un elementul cheie al activitatilor comerciale desfasurate de grupul Ammann; echipa de asistenta tehnica, cu membri experimentati si orientati spre practica ofera non-stop asistenta de inalta calitate pe intreaga durata de viata a echipamentelor.

Stocul de piese de schimb de peste 60.000 de repere disponibile in depozit si posibilitatea de aprovizionare in orice moment cu piese de schimb garanteaza un nivel ridicat de fiabilitate si mentinerea valorii pentru o perioada lunga de timp, precum si o disponibilitate maxima a instalatiilor si utilajelor.

 Bauma 2013

Pentru anul viitor grupul Ammann a pregatit o serie de surprize care vor fi prezentate in premiera la expozitia din aprilie de la Munchen. „Va asteptam sa le descoperim impreuna,” ne-au invitat reprezentantii Ammann Group Romania atat pe noi cat mai ales pe cititorii revistei.

 Ammann Group RomaniaSRL

Al. Tibles, nr 26

Sector 6, Bucuresti

Tel 021 315 36 24, fax 021 315 36 25

info.arm@ammann-group.com

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI