Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

AUTO ART SHOW – prieteni, arta și mașini

AUTO ART SHOW – prieteni, arta și mașini

Anul trecut, Auto Art Show a fost doar o idee care a încolţit în mintea noastră, apoi totul a fost transpus într-un plan elaborat. Cu o zi înainte, cu excepția câtorva mici detalii, planul începea să capete contur, iar Griviţa Studio cu pereții ei de cărămidă și grinzile din metal să prindă viață. Apoi au început să vină artiştii pentru a-şi instala lucrările. După, au venit partenerii pentru a-şi aranja standurile. Cumva toate elementele s-au îmbinat și au creat o atmosferă unică, distinctă, fabuloasă. O atmosferă izvorâtă din spiritul creativ al artiştilor care au colorat cu pasiunea lor metalul cel rece. Încă odată, ideea de mașina a fost tradusă în emoție: frumusețe, curaj, inovaţie, depăşirea limitelor!

Location, location, location

Intrarea către Griviţa Studio este cumva destul de discret marcată și poate fi ușor ratată dacă nu știi exact unde este, iar după ce intri pe platforma Griro, până ajungi la hala Griviţa Studio, mergi printre hale vechi, lăsate în paragină, pe drum neasfaltat. Decorul industrial și ușor apocaliptic al fostelor ateliere CFR, trebuie străbătut cu încălțăminte adecvată și nu cu tocuri cui dacă vii fără mașină. Aceasta a fost și recomandarea noastră călduroasă pentru invitatele evenimentului. Unele dintre ele chiar s-au aventurat curajos în ciuda recomandărilor! Majoritatea celor care veneau pentru prima dată la Griviţa Studio erau absorbiți de arhitectura clădirilor vechi, chiar dacă nu mai sunt în cea mai bună stare, dar imediat ce deschideau ușa și păşeau înăuntru, uitau de tot! O lume magică se întindea în faţa ochilor! O îmbinare nemaivăzută dintre cărămidă și metal, lumini și muzica, picturi, fotografii, desene, sculpturi și mașini – așa a fost la Auto Art Show! Un spațiu care a avut ca element central pasiunea și creativitatea și care ne-a făcut pe noi, arhitecții din spatele ideii, să uităm de tot efortul depus și să ne lăsăm simțurile purtate într-o lume apărută parcă dintr-o realitate paralelă.
Toți cei care ne-au călcat pragul în ziua evenimentului au putut gusta din plin din energia special creată! Vom rămâne cu toții cu amintirea unui moment unic pe care dorim să-l repetăm și să îl creştem de la o ediţie la alta.Highlights

 • Unul dintre cele două modele de Volkswagen ID Buzz expuse la AAS, mai exact modelul ID Buzz Cargo, a fost pictat în premieră de Andra Mihai. Mașina poate fi admirată la Showroom-ul Băneasa.
 • The Coffee Artist a expus pentru prima dată compoziţia completă dedicată aniversarii de 50 ani a diviziei M de la BMW.
 • Marian Ioniţă a expus câteva sculpturi realizate din piese auto reciclate, execuţia unei asemenea lucrări poate dura luni de zile. Cea mai mare dintre acestea avea peste 2 m înalțime și a durat aproximativ 4 luni realizarea acesteia.
 • Daniel Dragne a expus o mașină modificată radical după tema din Mad Max, care spre surprinderea noastră, este perfect funcțională.
 • Ramona Copil a depășit granițele fotografiei prezentând un concept denumit „o zi de luni”, care a îmbinat fotografia cu psihologia.
 • Ada Stoica a adus un element inedit de fashion: hanoracele pentru schimbătoarele de viteză! Hanoracele sunt foarte apreciate până și în Japonia, unde Ada le comercializează cu succes!
 • Fashion designerul Larisa Dragna a prezentat o îmbinare dintre paiete, piele, tulle, latex și broderii într-un fashion show care ne-a delectat privirile.Galeria de artă prezentată de fotografii Radu Chindriș și Lavinia Gordan a marcat aniversarea de 75 ani Porsche.
 • Ca invitat special, alături de noi l-am avut pe Brokerul Imobiliar al Miliardarilor din Dubai, Marius Paslariu, care a fost prezent și pe coperta Driven Arabia din septembrie 2022 - proiectul special realizat anul trecut în Dubai de către Cornelia Rotaru. În cadrul galeriei am avut expusă una din fotografiile din foto shootingul realizat pe terenul de golf de la Emirates Gulf Club din Dubai.


Premiile Auto Art Show

În cadrul evenimentului, AUTO BILD ROMÂNIA a decernat trofeul AUTO ART SHOW pentru trei dintre artiștii care și-au expus operele de artă. Cei trei au fost: Ramona Copil - fotografie, Andra Mihai - pictură și Ioniță Marian - sculptură. Tot în cadrul evenimentului au mai fost oferite două premii speciale din partea partenerilor. Primul a fost oferit de Porsche România, lui Alex Mariș, iar cel de-al doilea de către Elgeka-Ferfelis România, lui Daniel Dragne.

Artiştii

 • Galeria de artă creată în acest spațiu a reunit lucrările următorilor artiști:
 • Fotografie: Radu Chindriș, Lavinia Gordan, Dragoș Savu, Adrian Cobzașu, Ramona Copil, Christian Bart, Victor Marin. Grafică: Alex Șincan, Lucian Iorgulescu.
 • Pictură: Adrian Mitu, Alex Mariș, Andra Mihai.
 • Sculptură: Ioniță Marian. Fashion: Ada Stoica.
 • Mașini cu design radical: Daniel Dragne.
 • Realitate augmentată: Bogdan Topârceanu

Pe parcursul întregii zile ne-au trecut pragul peste 200 de invitați din presă, agenții, importatori auto, business, artă, motorsport.

To be continued...

Prima ediție AUTO ART SHOW s-a încheiat, le mulțumim artiștilor și publicului care ne-au onorat cu prezența și au făcut galeria de artă să pară neîncăpătoare, iar până la ediția următoare, AUTO BILD ROMÂNIA va avea ușa deschisă pentru toți artiștii care au ca muză mașina. Nu ezitați să ne contactați.

Dorim să le mulțumim partenerilor, care au fost alături de noi din primul moment și au sprijinit artă din zona auto: VW Vehicule Comerciale, Porsche România, Continental, Elgeka-Ferfelis România, Domeniile Mitroi, Tuborg, Fine Art Imaging, Premium Lubricants.

News

Recent Posts:

CoBuild este principalul eveniment anual naţional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru informal. CoBuild este organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și s&...


Citeste mai mult

Luni, 6 martie 2023, la Ateneul Român, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Women in Economy – Day by day Heroes”, organizată de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF*, cel mai mare eveniment de referință dedicat excelenței femin...


Citeste mai mult

Pe 17 februarie am organizat Auto Art Show – evenimentul care a avut printre oaspeţii noştri, pe lângă pasionaţii de auto, şi pasionaţii de auto şi artă din piaţa de utilaje, unii dintre aceştia fiind partenerii noştri de peste 15 ani. Ne-am bucurat că am putut să oferim at&...


Citeste mai mult

Un nou trend a apărut de câţiva ani referitor la modul de a face business. În timp ce acum 10 ani, să zicem, ideea de business era sinonimă cu structură, rigiditate, costum la patru ace şi cravată, stilou Montblanc şi leadership dictatorial, în prezent ideea de business a p...


Citeste mai mult