Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

BLINDAJELE THOR REPREZINTĂ SOLUŢIA PENTRU OPTIMIZAREA CONCASOARELOR CONICE

BLINDAJELE THOR REPREZINTĂ SOLUŢIA PENTRU OPTIMIZAREA CONCASOARELOR CONICE

Un recent test cu blindajele THOR fabricate de compania finlandeză Element a fost efectuat la una dintre instalațiile de concasare și sortare situate în zona Anomaliei Magnetice Kursk (AMK), unde este localizat cel mai mare bazin minier de exploatare a minereului de fier din Rusia. Testul a demonstrat că un concasor cu con la care s-au folosit blindaje THOR poate funcționa 77 de zile până la uzura blindajului, acesta fiind un timp de func ționare cu 22% mai lung decât dacă s-ar fi utilizat blindaje fabricate în China și aproape de două ori mai mare în raport cu durata de viață a produselor achiziționate de la furnizorii locali.

La început, pentru concasorul secundar conic URALMASH KSD 1750, din dotarea instalației de concasare și sortare situată în zona AMK, se achiziționau blindaje de schimb executate de producători locali. Acestea nu rezistau la uzură nici măcar o lună și jumătate de serviciu. În medie, blindajul se uza în doar 42 de zile de utilizare. Pentru a mări perioada de disponibilitate în care concasorul era funcțional s-a luat măsura achiziționării de blindaje de la un producător chinez și astfel a crescut durata de viață a blindajului, până la limita de uzură, la 63 de zile.

În anul 2020, din august până în octombrie, s-a luat hotărârea să se testeze și un set de blindaje THOR – pentru inel ul concav fix și pentru mantaua mobilă. Compania Element - Finlanda produce blindaje THOR folosind propria tehnologie de turnare a oțelului.

O componentă specială este adăugată oțelului topit, iar structura oțelului devine mai densă și mai omogenă. În același timp, conținutul de impurități și incluziuni nemetalice este redus, lucru care are un impact pozitiv asupra creșterii solidității produsului. Tocmai de aceea rezultatele testului au demonstrat că piesele de uzură livrate de Element - Finlanda au depășit indicatorii de performanță ai produselor altor producători. În comparație cu blindajele din China, instalate anterior, rezistența la uzură a blindajelor THOR s-a dovedit a fi cu 22% mai mare în timp, echipamentul funcționând în parametri optimi 77 de zile.

Un al doilea test al blindajului THOR a fost programat pentru începutul anului 2021. La final, rezultatele obținute au consolidat concluziile obținute în urma primului test, în ceea ce privește durata superioară de viață a blindajelor THOR produse de Element – Finlanda. După încheierea celui de-al doilea test, clientul a încheiat un contract de furnizare pe termen lung.

Acest lucru va ajuta compania să-și mărească perioada de disponibilitatea echipamentului, să reducă frecvența lucrărilor de reparații și pierderile aferente. În funcție de condițiile specifice de funcționare, blindajele THOR sunt capabile să reducă costurile operaționale cu până la 30% pe an. Luând în considerare prețul și durata de viață a blindajelor fabricate de Element - Finlanda, în prezent piața nu este în măsură să ofere produse similare. Element - Finlanda produce piese de schimb și de uzură sub marcă proprie. Piesele Element® se potrivesc echipamentelor de la Sandvik, Siemens, Uralmash, Weir Trio, Terex, Telsmith și altele.

Element - Finlanda aplică tehnologia proprie de turnare a oțelului producției de blindaje pentru concasoarele cu fălci, cu con și giratorii, precum și a pie selor de uzură turnate pentru alimentatoare.

Aplicați pentru blindaje Element aici sau contactați reprezentatul companiei în România: Florin.Halmajan@element.global, romania@element.global, telefon: 0040 743020281.

 

 

 

    

 

 

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult