Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Zoom in

BRAȘOVENII DE LA ELMAS ȘI-AU STABILIT ANUL ACESTA UN BUGET DE 4 MILIOANE DE EURO PENTRU INVESTIŢII

BRAȘOVENII DE LA ELMAS ȘI-AU STABILIT ANUL ACESTA UN BUGET DE 4 MILIOANE DE EURO PENTRU INVESTIŢII

Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul ins talațiilor de ridicat, și-a programat pentru acest an un buget de investiții de patru milioane de euro, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, s-a văzut nevoită să oprească toate investițiile semnificative.

„Anul trecut am finalizat lucrările de amenajare la Centrul de Dezvoltare și Inovare ELMAS, prevăzute în investiția de aproximativ 900.000 de euro demarată în 2019”, spun reprezentanții companiei.

Pentru anul acesta, compania intenționează să construiască în regim de prototip un sistem automat de parcare auto, precum și să achiziționeze utilaje performante pentru retehnologizarea fluxului de producție. De asemenea, compania va investi anul acesta în digitalizarea activității de producție, precum și aplicarea unor tehnologii noi la echipamentele fabricate de ELMAS.

Compania a reușit anul trecut să își crească profitul, în condițiile unei cifre de afaceri în ușoară scădere. Astfel, anul trecut afacerile firmei brașovene s-au comprimat de la 32 la 29,5 milioane de euro, iar pentru anul acesta se întrevede o creștere de 5%. „Discutăm de un an 2020 complet atipic, care a comprimat volumul vânzărilor din mediul economic în majoritatea sectoarele, și a limitat foarte mult relațiile directe de afaceri.

În trimestrul II din anul trecut s-a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri care a reușit sa fie compensată în a doua parte a anului”, explică Marius Paraipan, marketing manager al companiei, care precizează că 14% din cifra de afaceri a fost realizată la export. „Investițiile realizate în ultimii patru ani, în valoare de peste 5 milioane de euro au dus la crearea de locuri de muncă la standarde înalte, implementarea de tehnologii moderne, creșterea capacității de producție, dezvoltare și inovare. Toate aceste elemente au crescut gradul de competitivitate al produselor fabricate la Brașov și ne-au deschis oportunități pentru lucrări complexe pe piețele interne și externe din domeniul ascensoarelor, macaralelor industriale și a structurilor metalice. Pe acest fond, exportul înregistrează de la an la an o evoluție pozitivă, atingând în 2020, 14 procente din cifra totală de afaceri”.
În prezent, business-ul brașovean are aproape 400 de angajați, iar pentru anul în curs compania Elmas dorește să angajeze alte 40 de persoane.

„În vederea compensării lipsei de personal calificat din domeniul ascensoarelor în piața românească, am obținut autorizarea pentru formarea profesională în cadrul companiei pentru specializarea „Montator, reglor și depanator de ascensoare”. Cu dotarea necesară și echipa de traineri calificați vom începe anul acesta prima sesiune de pregătire”, menționează reprezentanții companiei.

Pandemia nu a afectat foarte tare businessul brașovean, deoarece acesta a învățat din criza financiară și economică din 2009. „Acea criză, care s-a desfășurat între 2009 și 2013, ne-a demonstrat că inovația este singura cale
de a reduce din efectele negative survenite. Din acel moment am fost permanent atenți să dezvoltăm un management performant în toate departamentele.

Am învățat că investiția în viitor înseamnă inovație corelată cu tehnologie modernă, căutarea și deschiderea de noi piețe, un mediu de lucru sustenabil și o administrare corectă a resurselor financiare. Evident că acest mod de abordare a implicat updatarea continuă a resurselor umane prin derularea diferitelor programe de training și perfecționare profesională. Prin implementarea și respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție și protecție împotriva pandemiei, activitatea companiei s-a derulat fără sincope.

Departamentele de producție, montaj și service și-au desfășurat activitatea fără întrerupere, respectând normele de protecție în vigoare. Prin rotație, parte din personalul TESA a lucrat atât în sistem de telemuncă, cât și în cadrul companiei”, susțin reprezentanții companiei. De altfel, anul trecut, în plină pandemie, compania brașoveană a lansat produse noi în domeniul ascensoarelor cu modul de decontaminare UVECO și casete de comandă touchless și a investit, în același timp, în digitalizarea activității de service și montaj.

Totodată, compania a livrat primele sale macarale industriale de 150 și 360 de tone, dar a și câștigat, pentru al treilea an consecutiv, trofeul „Project of the Year” – Elevator World, cu platforma pentru persoane „Pasărea Măiastră”, la categoria “Lifturi speciale”.

Zoom in

Recent Posts:

Programul fanion al Bursei de Valori București, „Made in Romania” este adresat companiilor românești care prin activitatea și implicarea lor ajută la creșterea economiei țării, dar de asemenea scriu și povești de succes, care inspiră. IRUM s-a numărat printre cele 350 d...


Citeste mai mult

Autocamioanele Truston de la ATP Trucks Automobile - compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, fac parte din proiectele constructorilor de autostrăzi în România.La mai bine de 3 ani de la lansarea noii mărci pe piața auto din Româ...


Citeste mai mult

Trenchless Romania Conference & Exhibition este cel mai important eveniment din regiune și singurul eveniment din țară dedicat sectorului de tehnologii trenchless, ce are ca misiune prezentarea tuturor noutăților şi inovațiilor din acest domeniu. Deja la cea de-a 5-a ediție, Trenchless R...


Citeste mai mult

5W30, 15W40, 10W40… Toate aceste indicaţii referitoare la gradul de vâscozitate al uleiului te informează despre nivelul de fluiditate al lubrifiantului şi eficacitatea acestuia la temperaturi scăzute şi ridicate. Află mai jos despre gradele de vâscozitate şi când est...


Citeste mai mult