Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

CTE GROUP OPEN DAY 2024

CTE GROUP OPEN DAY 2024

Grupul CTE a organizat în luna Mai Ziua Porților Deschise eveniment dedicat prezentării celor mai noi utilaje pentru construcții, reciclare, sortare, salubritate, semiremorci noi și uzate, trailere, precum și a serviciilor de carosare, service și piese de schimb.

În cadrul evenimentului ce a avut loc pe data de 23 mai, invitatii au avut ocazia să participe la un tur ghidat în care au putut să descopere facilitățile CTE SOLUTION cât și CTE TRAILERS. Acest tur a inclus vizite la diverse departamente, cum ar fi producția, cercetarea și dezvoltarea, și departamentul de inginerie, departametul de service, unde au putut observa procesele tehnologice de ultimă generație și echipamentele avansate utilizate în producția CTE Group.

În cadrul turului, specialiștii din diferite domenii au oferit prezentări detaliate despre activitățile lor zilnice, tehnologiile inovatoare utilizate și proiectele aflate în derulare. Aceștia au răspuns cu entuziasm la întrebările vizitatorilor, oferindu-le o imagine clară asupra modului în care compania operează și a valorilor care o ghidează.

Ziua Porților Deschise a fost o excelentă oportunitate de networking, demonstrând angajamentul Grupului CTE față de inovație și excelență în domeniul vehiculelor comerciale. Atmosfera interactivă a evenimentului a fost îmbogățită de muzică live, tombole, delicii culinare și oportunități de relaționare.

Portofoliul CTE Solution include branduri de top specializate în echipamente pentru construcții, reciclare și salubritate. În cadrul evenimentului cei prezenți au avut ocazia să testeze utilaje expuse.

Din portofoliul companiei, brandul MECALAC a fost prezentat cu următoarele mașini pentru construcții:

8MCR, reprezentantul de mijloc al seriei MCR, este cu 100% mai rapid decât orice alt mini-excavator și cu siguranță, mai eficient. Acest mini-excavator pe șenile combină viteza unui mini-încărcător compact pe șenile cu rotația unui excavator.

Mini-excavatoarele MCR nu numai că se deplasează cu viteză, dar ele au și capacitatea de a transporta până la 0,75 mc de material vrac, mai rapid decât orice mini-excavator tradițional. Motoarele cu transmisie hidrostatică sunt suficient de puternice pentru a face față oricărei sarcini, iar posibilitatea de a sprijini cupa glisantă pe lama de buldozer, pentru încărcare sau nivelare, asigură că nu există solicitări prea mari asupra brațului.

Aceste utilaje sunt ideale în locurile de muncă aglomerate și strâmte. Mini-excavatoarele din gama MCR au o compactitate reală pe 360⁰, iar manevrabilitatea și stabilitatea sunt de excepție.

7MWR, mezinul seriei MWR de excavatoare pe roți, care demonstrează că avantajele excavatoarelor pe roți și pe șenile, odată combinate pot crea o soluție unică, care îmbină mobilitatea, polivalența, stabilitatea, accesibilitatea, ușurința în utilizare, puterea de ridicare și rentabilitatea.

TLB880, TLB890 și TLB990, trei modele de buldoexcavatoare Mecalac, cu braț de excavator culisant  în lateral, sunt apreciate pentru performanțele de lucru realizate în condițiile unui control absolut al consumului de combustibil, pentru rezistența și durabilitatea oferite și manevrabilitatea și flexibilitatea excepționale.

AX850, încărcătorul articulat mono-braț, pentru sarcini moderat grele, convinge prin vizibilitatea sa excelentă. Cuplajul rapid cu blocare electrohidraulică standard, asigură un standard ridicat de siguranță. Cabina spațioasă a operatorului, echipată cu comenzi ușor de utilizat, este o altă caracteristică esențială a seriei AX. Conceptul inteligent de motorizare și tracțiune al seriei AX, afișajul multifuncțional central, funcția Mecalac MDRIVE și evaluarea datelor mașinii prin intermediul sistemului de diagnosticare Mecadiag facilitează în mod vizibil munca zilnică.

Din portofoliul producătorului HYUNDAI au fost expuse următoarele echipamente:

R18-9AK, R35Z-9A, R80CR-9A și HX19A, sunt excavatoare compacte ce combină puterea, eficiența și fiabilitatea cu capacitatea de a lucra la randament maxim în spații restrânse. Masa operațională a modelelor prezentate variază de la 1885 kg, noul model HX19A, la 8350 kg pentru R80CR-9A. Pentru a lucra eficient în spații aglomerate, toate aceste excavatoare dispun de funcția de rotire a brațului (75 de grade la stânga și 50 de grade la dreapta). De asemenea, la aceste modele partea din spate a turelei nu trece dincolo de șenile în timpul rotației, permițând astfel operarea în spații restrânse fără risc de lovire a obiectelor din jur. Caracteristicile standard, precum lama mare de buldozer, cuplele rapide pentru atașamente și conductele hidraulice auxiliare asigură o varietate de lucrări de precizie. Noul excavator HX19A oferă standard și alte caracteristici, cum ar fi sistemul hidraulic de detectare a sarcinii, flotarea lamei de buldozer, sisteme de protecție a cilindrilor hidraulici, cârlig de ridicare și telematica HI MATE.

HL960A și HL970A, încărcătoare frontale de la Hyundai din Seria HL900, sunt disponibile în versiunile standard de echipare, cu mecanism Z-bar sau cu mecanism XT (extensie de rază), pentru aplicații care necesită o rază de acțiune mai mare și înălțimi mai mari de încărcare, precum și cu un design al brațului Tool Master (TM), care asigură o polivalență și eficiență sporită în utilizarea diferitelor atașamente. Un sistem precis de cântărire integrat și un design unic al cupei, pentru o mai bună reținere a sarcinii sunt caracteristici standard pentru a oferi performanțe, productivitate și eficiență maximă.

HX220AL și HX330AL, sunt excavatoarele pe șenile din Seria HX, dintre cele mai apreciate de la Hyundai. Excavatoarele pe senila Hyundai, Seria HX, se bazează în mod special pe durabilitate și productivitate, datorită structurii robuste pe care o au și care poate sa reziste la șocuri externe și la orice provocări, în oricare tip de aplicații (în construcții, la săparea șanțurilor, a gărilor sau fundațiilor, la lucrări rutiere, manipularea materialelor, așezarea țevilor, mutarea pământului, demolare sau dragare).

Aceste excavatoare polivalente, oferă putere și performanțe superioare, viteze rapide ale ciclului de lucru, sunt eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, beneficiază de o putere hidraulică impresionantă și un control precis.

Pentru soluțiile de concasare și sortare au fost prezentate echipamentele KEESTRACK

R3H, concasorul mobil cu impact, este un concasor pentru concasare primară și secundară, al cărui design revoluționar a câștigat prestigiosul premiu german „Red Dot Design” și premiul „Big See”, pentru tehnologiile inovatoare integrate în varianta hibridă diesel-electrică, cum ar fi sistemul de acționare electrică plug-in cu emisii zero, durabilitate ridicată, standarde ridicate de siguranță și concepția robustă și funcțională care a făcut din acest concasor un câștigător în clasa sa.

Acest concasor, cu o capacitate de producție de până la 250 t/oră, asigură cel mai mare raport de reducere din clasa sa, iar sistemul hidraulic cu senzor de sarcină reduce consumul de combustibil cu 25%.

B3H, concasorul mobil cu fălci, pentru concasare primară, este cel mai compact și mai performant concasor cu fălci din clasa de 30 de tone. Cu o capacitate de producție de până la 280 t/oră, este concasorul cu fălci care asigură cea mai bună formă posibilă a agregatelor realizate și care, datorită senzorului de sarcină integrat în sistemul hidraulic, realizează cel mai mic consum de combustibil.

Utilaje pentru deszăpezire, prezentate la Open Day

Autocamionul ușor FUSO Canter, echipat cu sărărița HILLTIP IceStriker™ și plugul de zăpadă cu lamă dreaptă HILLTIP SnowStriker™
HILLTIP IceStriker™ 1600-2600 este un distribuitor electric de nisip și sare conceput pentru camioane de 4,5-12 tone. Cu un buncăr ușor din material plastic și piese de inox, ce asigură o protecție eficientă împotriva coroziunii, acest distribuitor de nisip și sare asigură rezultate excepționale de dezghețare și minimizează impactul asupra mediului. Poate fi transformat cu ușurință într-un distribuitor de lichid pentru dezghețare sau într-unul combinat de saramură, cu bară de pulverizare de 2 metri sau tambur cu furtun și duză de pulverizare portabilă. Rezervoarele integrate în corpul buncărului cu pereți dubli pot stoca până la 900 de litri de lichid.

SnowStriker™ 1650-2600 este un plug de zăpadă cu lamă dreaptă, cu muchia de tăiere reglabilă în două segmente cu arcuri de declanșare. O funcție de apăsare apasă plugul în jos, pentru o răzuire mai curată. Unghiul de atac este reglabil, în funcție de suprafața ce trebuie răzuită și de condițiile meteorologice. În plus lama se înclină până la 60 și oscilează în timp ce se răzuiește un teren neuniform.

Alte echipamente de deszăpezire și dezghețare a drumului expuse la Open Day sunt binecunoscutele sărărițe Galeox NT și plugurile de zăpadă Cirron, de la Aebi-Schmidt.

Utilaje pentru reciclare, prezentate la Open Day

Nemus 2700, este o sită tambur produsă de KOMPTECH, cu o capacitate de producție de până la 170 mc/oră. Nemus este o clasă de sine stătătoare, care combină avantajele dovedite în practică cu soluții noi pentru mai mult confort și performanță. Pâlnia mare de alimentare cu pereți abrupți și tamburul de cernere, cu sistemul său îmbunătățit de alimentare cu material și de descărcare de înaltă performanță, se armonizează perfect cu acționarea diesel-hidraulică robustă și dovedită.

Controlul cu vizualizare facilitează operațiile, iar transportoarele de descărcare mai lungi de până la 3,5 metri sporesc flexibilitatea în utilizare. Alte detalii practice includ sita de inducție a radiatorului cu curățare ușoară în două etape, roțile mari de suport pentru admisie material și accesul extrem de bun la toate punctele de întreținere.

MEC SC 207, este un echipament de ridicare cu cârlig produs de firma MEC. Cu braț telescopic, blocare spate – tip reversibil (interior – exterior), corp central construit din piese tubulare, acest „hooklift” poate fi utilizat în toate domeniile, în industria construcțiilor și de reciclare.

Remorca „roll-of” MEC RBG2A, de 20 tone, cu două axe, ampatament 4200 mm, sanie de translație cu opt role, suspensii pneumatice SAF, frâne cu disc.

Industry

Recent Posts:

GENCO’93 a participat pentru al doilea an consecutiv la târgul - festival de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024, desfășurat în perioada 16-18 mai 2024, la Ciugud, Județul Alba. CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiil...


Citeste mai mult

În era construcțiilor inteligente, buldoexcavatoarele moderne de la JCB se remarcă prin inovație și fiabilitate. Aceste utilaje, dotate cu tehnologie de ultimă generație și caracteristici avansate, transformă modul în care sunt realizate lucrările pe șantier. De la eficiența c...


Citeste mai mult

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult

Mike Gidaspow, vicepreședinte al departamentului de produse, servicii și soluții Komatsu, și-a făcut timp pentru a discuta la începutul anului cu o echipă de jurnaliști de la „Equipment Today” despre industria construcțiilor, reflectând asupra anului 2023 și privind ...


Citeste mai mult