Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

CUM GESTIONĂM RESURSELE NATURALE DINTR-UN ȘANTIER?

CUM GESTIONĂM RESURSELE NATURALE DINTR-UN ȘANTIER?

Subiectul pământului și rocilor excavate este delicat din punct de vedere managerial-economic, de reglementare și de mediu. Cu toate acestea, soluția există și este la îndemâna tuturor șantierelor de construcții.

În ciuda faptului că drona-elicopter de la Nasa Ingenuity, care recent a aterizat pe Marte, Pământul rămâne singura planetă pe care o putem locui. Solul pe care trăim este o resursă neregenerabilă și, prin urmare, trebuie păstrat prin orice mijloace posibile.

Când vine vorba de gestionarea solului excavat, prima formă de protecție este reutilizarea solului în sine, pentru a menține calitatea mediului neschimbată. Este esențială conștientizarea faptului că terenurile excavate nu sunt deșeuri care trebuie duse la depozitele de deșeuri, ci dimpotrivă pot deveni o resursă avantajoasă pentru toți cei implicați. Scopul companiilor și al operatorilor este, prin urmare, de a recupera cea mai mare cantitate de sol pentru a-l utiliza din nou în același șantier sau în zonele învecinate.

Una dintre primele necesități, este de obicei, nevoia de a separa diferitele tipuri de material extras pentru a reutiliza rapid solul. Cu utilajele potrivite, soluția este la îndemână.

Un caz particular a avut loc în Quillagua, un mic oraș chilian din provincia Antofagasta, considerat de National Geographic drept cel mai uscat punct de pe întreaga planetă. Cei 0,2 milimetri de ploaie care au căzut în 40 de ani mărturisesc acest lucru. În acest teren inospitalier, a fost folosită cupa de sortare MB-S18 pentru a selecta nisipul și a-l folosi din nou pentru a a coperi cablurile panourilor fotovoltaice: astfel, în cele din urmă, locuitorii orașului pot comunica cu restul lumii. Datorită particularității locului și a operațiunii, cazul a avut o mare acoperire în mass-media.

Munca în echipă a cupei si a concasorului MB Crusher a cucerit mulți operatori din sector, care au optat pentru ambele, atât pentru eficiența operațională, cât și performanța economică: costuri mai mici de operare, întreținere și logistică și sporirea vitezei de execuție. În Croația, o companie care are în afaceri mai multe șantiere de construcții, a rezolvat problema separării rocii de materialul pământesc folosind o cupă de cernut MBS18, care, printre altele, poate fi transportată și folosită în orice loc. Înainte de această soluție, compania a dus pământul excavat de la un alt amplasament, cu costuri mari de gestionare și transport.

Cu mașinile sale, MB Crusher oferă soluții companiilor pentru a gestiona pământul, rocile excavate și nisipul, menținând în același timp calitatea și funcționalitatea solului. Avantajele sunt multiple: mediul înconjurător este protejat, compania devine mai virtuoasă, reglementările complexe sunt respectate, șantierul se bucură de o schimbare economică mai mult decât pozitivă.

O altă problemă delicată se referă la cazul rocilor excavate care conțin materiale poluate. Chiar și în această situație, mașinile MB Crusher sunt o soluție excelentă pentru a reduce nivelul de contaminare al solului. Recent, cupa de sortare MB-HDS320 a fost folosită în China pentru a muta pământul poluat, pentru a-l amesteca cu alte produse și, astfel, pentru a neutraliza poluarea. Într-un timp foarte scurt, s-a obținut un sol de calitate excelentă, astfel încât reutilizarea a fost imediată. Marele avantaj al cupei de sortare MB-HDS este că vă permite să schimbați arborii de rotație direct la fața locului și în deplină siguranță: prin urmare, puteți trece de la un material la altul cu mare ușurință ori de câte ori este necesar.

După cum am văzut din exemple, folosind utilajele potrivite, este posibil să se accelereze procesul de lucru, să se îmbunătățească profitabilitatea și să se limiteze impactul asupra mediului în timpul gestionării pământului excavat. Numeroasele companii care, datorită mașinilor MB Crusher, au reușit să gestioneze lucrările la fața locului sunt prezente în întreaga lume. O dată cu creșterea atenției pentru protecția mediului acestea și-au îmbunătățit considerabil reputația.

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult