Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

CoBuild 2023 - Prima ediţie a principalului târg-festival de utilaje și tehnologii de construcţii din România

CoBuild 2023 - Prima ediţie a principalului târg-festival de utilaje și tehnologii de construcţii din România

CoBuild 2023, prima ediție, s-a desfășurat între 11-13 mai 2023 la Ciugud, în centrul țării! CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din România. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru relaxat și informal. Misiunea echipei CoBuild este aceea de a crea o experiență unică de relaționare, informare și colaborare pentru toți pasionații de utilaje și tehnologie.

STRUCTURA COBUILD

CoBuild a fost organizat pe durata a 3 zile: joi, vineri și sâmbătă, într-un format tip festival, în care participanții – atât expozanți, parteneri, cât și vizitatori, au discutat și au testat utilajele în zona special dedicată demo, au savurat preparatele delicioase gătite pe loc în food-truck-urile amplasate în zona food&drinks, au venit împreună cu copiii pentru care au fost pregătite surprize și o zonă special amenajată.CoBuild - EVENIMENT DESTINAȚIE

Conceptul CoBuild a fost gândit ca un eveniment-festival destinație care targetează atât B2B - companiile care doresc să se informeze cu privire la noutățile din piața utilajelor și tehnologiilor de construcții, dar și B2C – focusându-se pe nevoile familiilor (zona kids, zona food&drinks). Chiar și zona demo a fost interesantă atât pentru operatorii care vor să testeze utilaje și camioane, dar și pentru persoanele pasionate care nu neapărat lucrează în domeniu.

COMUNA CIUGUD CA ALEGERE DE LOCAȚIE

• Comuna Ciugud, reprezintă un etalon în România în ceea ce privește integrarea noilor tehnologii și utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă. Ciugud este exemplu de bune practici la nivel european pentru absorbția record de fonduri europene: aproximativ 35 de milioane de euro, ceea ce reprezintă, la o populație de circa 3500 de locuitori, 10.000 de euro pe cap de locuitor.
• Ciugud este promotorul conceptului „smart village” și din 2020 este studiul de caz folosit de Guvernul României pentru dezvoltarea acestui concept în întreaga țară. La Ciugud funcționează și prima școală „smart” din mediul rural din România, deschisă în anul 2019.
• Ciugud reprezintă și o destinație de business având o zonă de dezvoltare economică în care funcționează peste 40 de companii, care oferă aproape 1000 de locuri de muncă. Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar este una dintre cele mai bine conturate zone industriale de tip „greenfield” din centrul României, cu o atractivitate în continuă creștere pentru companiile autohtone și străine. Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru faptul că este o comunitate deschisă și prietenoasă cu mediul de afaceri, am ales Comuna Ciugud ca localitate – gazdă pentru CoBuild.

HIGHLIGHTS ZONE: ZONA EXPO, ZONA DEMO, ZONA CHILL&FAMILY, ZONA FOOD&DRINKS

Zona Expo - dedicată expunerii utilajelor de construcții, tehnologiilor și produselor conexe, cum ar fi uleiuri, scule, piese de schimb, accesorii și atașamente.
Zona Demo - special amenajată pentru demonstrații cu utilaje efectuate de operatori profesioniști, cât și pentru testarea de utilaje de către participanți.
Zona Chill & Family este locul unde cei prezenți s-au putut relaxa și participa la diverse jocuri și activități.
Zona Food&Drinks este locul unde s-au savurat bunătățile preparate pe loc în zona de food truck-uri special amenajată.

COMMUNITY CHALLENGE

În ultima zi a evenimentului expozițional, am avut o provocare pentru vizitatori și participanți: să mute împreună un excavator de mari dimensiuni prins cu chingi. Provocarea comunității este un moment simbolic al târgului care semnifică angajamentul tuturor (organizatori, expozanți și vizitatori) de a construi împreună CoBuild astfel încât să devină, la edițiile viitoare, cel mai mare eveniment de profil din Europa Centrală și de Est.Bogdan Constantin, specialist relații publice și comunicare TITAN MACHINERY
Este prima ediție a CoBuild, o premieră pe piața din România în industria de construcții. Ne bucurăm că am fost parte a acestui eveniment. Ca să marcăm ca atare această ocazie, am venit la CoBuild cu o gamă variată de utilaje pentru construcții, de la trei producători de utilaje premium: Case Construction, Wacker Neuson și First Green. Bineînțeles că fiecare companie își organizează porțile deschise și invită oamenii la ei, dar un spațiu așa de generos cum este aici, în care să vedem atât de multe companii din România care sunt prezente aici și își promovează produsele, serviciile și tehnologia este ceva inedit. Avem mare nevoie de asta. Avem nevoie ca oamenii să interacționeze cu utilajele și tehnologia, avem nevoie să le arătăm ceea ce se poate, să le arătăm viziunea. Este de interes pentru noi pentru că, în următorii ani, partea asta de utilaje se va dezvolta foarte mult și ne trebuie un loc unde să putem rămâne la zi cu ceea ce se întâmplă în industrie.

Ruben Marian, fondator și CEO UTILBEN
Am fost foarte bucuroși și deschiși la idee când am văzut organizarea CoBuild, pentru că e ceva diferit. În industria noastră a utilajelor de construcții, nu există astfel de târguri, de festivaluri în care operatorii să poată să testeze utilajele și în care să putem să intrăm în contact cu tehnologia. Bineînțeles că fiecare companie își organizează porțile deschise și invită oamenii la ei, dar un spațiu așa de generos cum este aici, în care să vedem atât de multe companii din România care sunt prezente aici și își promovează produsele, serviciile și tehnologia este ceva inedit. Avem mare nevoie de asta. Avem nevoie ca oamenii să interacționeze cu utilajele și tehnologia, avem nevoie să le arătăm ceea ce se poate, să le arătăm viziunea. Este de interes pentru noi pentru că, în următorii ani, partea asta de utilaje se va dezvolta foarte mult și ne trebuie un loc unde să putem rămâne la zi cu ceea ce se întâmplă în industrie.

“Suntem onorați că Județul Alba și Comuna Ciugud sunt gazdele celui mai important târg destinat sectorului construcțiilor din România. Cele mai mari companii din domeniu își prezintă oferta de utilaje într-un târg unic în țară, care își dorește să devină, în timp, cel mai mare eveniment de profil din Europa Centrală și de Est. Pentru mulți pare un vis, dar la Ciugud ne-am obișnuit să avem visuri mari și să le transformăm în realitate. Le mulțumesc organizatorilor și expozanților pentru că au avut încredere să iasă din București și să vină în inima Transilvaniei, la Ciugud, pentru a construi împreună acest nou eveniment expozițional. Este o provocare pentru comuna noastră, pentru organizatori și pentru expozanți deoarece CoBuild este primul târg de o asemenea amploare organizat într-o localitate mică din România. Sperăm ca Târgul-festival CoBuild să devină un brand pentru Ciugud, pentru județul Alba și pentru România. Vă așteptăm cu drag la ediția viitoare a CoBuild 2024!” - GHEORGHE DAMIAN, PRIMARUL COMUNEI CIUGUDLucian Varga, CEO ATP MOTORS
Am venit la CoBuild pentru că am văzut că se poate și în străinătate, că funcționează afară, că sunt târguri mari unde producătorii merg să-și expună produsele și să socializeze. Este o modalitate prin care tu, ca producător, tu, ca vânzător - depinde ce statut ai, depinde ce strategie abordezi -, îți expui produsul, discuți cu clienții și colaboratorii tăi care vin din diferite locuri ale țării, dar, în același timp, discuți și cu concurența. Concurență care, pentru o zi, două, trei, cât e festivalul, nu e neapărat o concurență, ci e un loc de socializare. Cred că, în cadrul festivalurilor de genul acesta, concurența
nu-și are loc. Există o colaborare, chiar dacă e tacită, e mută, dar există o colaborare în sensul acesta și, atâta timp cât credem în asta, cred că avem cu toții de câștigat.

Marian Stoica, director executiv ENDRESS POWER UTILAJE PRO
În primul și-n primul rând, a fost o onoare pentru noi să fim prezenți în cadrul acestui festival de utilaje de construcții, CoBuild. Este prima expoziție în afara Bucureștiului la care participăm. Noi suntem obișnuiți cu zona respectivă. Pentru noi, a fost o încântare să fim aici.

Aron Liviu, reprezentant LGMG ROMÂNIA
Discuția legată de CoBuild împreună cu Mașini și Utilaje este o poveste mai lungă. Sunt membru fondator al Asociației de Închirieri la nivel național, așa că am încercat să aducem cât mai mulți colaboratori aici, să-și expună produsele. Din punctul meu de vedere, sper din suflet ca anul viitor să fie și mai mulți, să avem mai multe standuri, să fie mai mulți vizitatori, pentru că în România avem nevoie de asemenea evenimente și cred că piața, în general, are nevoie de așa ceva.

Anca Hansa, director general GENCO ‘93
Am avut încredere teribilă în CoBuild și nu am fost dezamăgiți deloc. Este o reușită pentru primul eveniment de acest gen. Noi am participat la foarte multe expoziții în cei 30 de ani. Într-adevăr, în ultima vreme, în afară de cele internaționale, în România nu prea au fost evenimente și am avut puține emoții cu participarea aceasta, dar e o reușită. Suntem foarte mulțumiți și chiar partenerii noștri germani care au fost alături de noi au fost foarte mulțumiți.

George Rafa, director de vânzări RAFA CARS
Am venit la invitația organizatorilor, cu dorința de a prezenta mașinile noastre celor care participă la acest festival. Am considerat că și constructorii sau cei care vând echipamente de construcții pot și au de unde să aleagă din mașinile pe care noi le ofertăm.

Sophie Benfredj, director BOMAG
Mi se pare o inițiativă grozavă! Credem cu tărie în viitorul României. Credem că piața utilajelor se va dezvolta în următorii 20-30 de ani. Sunt foarte multe oportunități și suntem foarte încântați că dealerul nostru, Genco ‘93, care ne reprezintă de 22 de ani, a avut această inițiativă. Am aflat că a apărut ceva nou și a zis „s-o facem, să mergem acolo, să experimentăm și să mergem să ne cunoaștem personal clienții, pentru că nu i-am văzut de multă vreme”. Sunt foarte fericită că mulți clienți au venit la CoBuild, a fost o provocare pentru noi, pentru că acest festival este nou în România. Așa că vreau să mulțumesc echipei Genco ‘93, precum și clienților care au venit să ne salute și să descopere ce le putem oferi.

Veli Karakuș, deputy export sales manager ÇUKUROVA
Piața românească este una dintre cele mai mari din Europa pentru noi și e ste esențială din punct de vedere al reprezentării utilajelor de construcții. Aceasta cunoaște o dezvoltare accelerată atât raportat la nivel european, cât și raportat la nivel mondial. În ceea ce privește festivalul CoBuild, sunt foarte fericit să fiu aici. Este prima ediție și, cel mai probabil, cred că vom vedea ediții anuale sau o dată la doi ani. Le doresc tuturor expozanților de aici numai bine!

Ne vedem la CoBuild 2024!
Informații cu privire la data exactă a CoBuild 2024 vor fi disponibile în curând.

News

Recent Posts:

Marso Targu Mures si Total Trading inaugurează o nouă linie rapid ergonomică pentru service-urile de roţi, la distanţa de 1 an după ce a fost implementat acelaşi concept la punctul de lucru din Bucureşti. În cadrul evenimentului organizat joi, 4 iulie, invitaţi din ţară au avut ocaz...


Citeste mai mult

ATP Trucks Automobile, compania românească recunoscută pentru vehiculele sale utilitare robuste și performante, a lansat noua generație de autotractoare ATP Trucks. Aceste modele de generație a doua sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare, eficiență crescută și confort ...


Citeste mai mult

Hillhead s-a desfăşurat în perioada 25 – 27 iunie în UK în zona Buxton, la 3 ore de mers cu maşina înspre nord-vest de Londra. Hillhead este un târg anual care se desfăşoară într-o carieră dezafectată şi se afla anul acesta la a 42-a ediţie. După ...


Citeste mai mult

Agora Robotics, companie deep tech și pionier în domeniul roboticii, creată în România de specialiști în cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiei, a lansat Sweep – primul robot autonom dezvoltat și produs în România. Sweep este un robot ind...


Citeste mai mult