Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

DE 15 ANI ÎN SPATELE UTILAJELOR, SE AFLĂ O ECHIPĂ DE PROFESIONIȘTI

DE 15 ANI ÎN SPATELE UTILAJELOR, SE AFLĂ O ECHIPĂ DE PROFESIONIȘTI

UTILBEN este o companie care a ajuns între liderii industriei de utilaje din România datorită adoptării unui model de a face afaceri cu integritate și caracter, indiferent de consecințe. Acest mod de lucru a fost implementat în ADN-ul organizației UTILBEN încă de la înființare, de către fondatorii Ruben și Oana Marian. Astăzi, 15 ani mai târziu, fiecare angajat al acestei companii știe că valorile UTILBEN sunt de neclintit. Onestitate, promptitudine, dezvoltare personală.

În cei 15 ani de experiență în domeniul comercializării de echipamente agricole și de construcții, UTILBEN a încheiat parteneriate de încredere cu peste 500 de furnizori și producători din întreaga lume. Oferta de utilaje noi și second-hand, piese de schimb, atașamente și accesorii de pe site-ul www.utilben.ro depășește 50.000 de produse. Dar UTILBEN înseamnă mai mult decât un furnizor de echipamente fiabile, UTILBEN înseamnă adoptarea unui set de valori morale și respectarea unor principii etice în afaceri.

UTILBEN, GARANȚIA UTILAJELOR FIABILE

 • 15 ani de experiență în industrie
 • 70 de angajați profesioniști
 • 500 de furnizori parteneri
 • 50.000 de produse pe website
 • 1.500 de clienți în port ofoliu
 • 70.000 followers pe Facebook


ONESTITATE
Este o caracteristică esențială când vorbim despre business. În mod ideal, ar trebui respectată de orice companie și orice angajat, indiferent de situație. Nu de puține ori, managementul UTILBEN a trebuit să aleagă între a pierde bani și a minți. Compania a jucat de fiecare dată cartea adevărului, pentru că un câștig imediat nu se compară cu recompensele pe termen lung pe care ți le aduce sinceritatea în afaceri. Clienții UTILBEN apreciază că utilajele achiziționate nu au defecte ascunse, documentație incompletă sau ore date înapoi. Înainte ca orice echipament agricol sau de construcții să ajungă la client, produsul respectiv este verificat în detaliu de tehnicienii UTILBEN.44

PROMPTITUDINE
Și-au luat angajamentul de a răspunde solicitărilor clienților în maximum 24 de ore din momentul în c are i-au contactat. Dețin mijloacele tehnice și personalul necesar pentru a le oferi soluții optime constructorilor și fermierilor români în cel mai scurt timp posibil. Sunt prompți și eficienți în livrarea informațiilor necesare luării celei mai bune decizii privind achiziția unui utilaj sau atașament. Angajații sunt consultanți cu experiență, vânzători de calibru, manageri reputați și tehnicieni experți în utilaje, așa că puteți fi siguri că sunteți pe mâini bune!

DEZVOLTARE PERSONALĂ
În 2006, UTILBEN a pornit pe drumul antreprenoriatului doar cu o idee în minte, aceea de a schimba mediul de business din România prin afaceri făcute cu integritate și caracter. Ruben și Oana Marian erau atunci singurii doi angajați ai companiei. Astăzi, 15 ani mai târziu, UTILBEN reunește 70 de specialiști în domeniu, oameni care pun accentul pe învățare continuă și perfecționare. Prin cultura organizațională a UTILBEN, fiecare angajat are șansa să crească la nivel individual, grație mentorilor care îl îndrumă, cursurilor specializate pe care le urmează și cărților de dezvoltare pe care le citește, toate puse la dispoziție de companie. Respectarea acestor valori esențiale și a unui mod corect de a face business a condus la o dezvoltare constantă a companiei UTILBEN. Cifra de afaceri a crescut de la an la an, precum și portofoliul de clienți. În plus, această organizație profitabilă a depășit demult statutul de furnizor de echipamente agricole și de construcții. UTILBEN a creat cea mai mare comunitate online din România a pasionaților de utilaje, care reunește aproape 70.000 de membri. Platformele social media ale companiei sunt un loc unde antreprenori și oameni de afaceri, constructori și fermieri, neinițiați în tainele utilajelor și specialiști în domeniu își dau întâlnire și fac schimb de impresii, povești și sfaturi utile. În cei 15 ani de activitate, UTILBEN a dezvoltat constant linii noi de business și astăzi se poate mândri că le poate oferi clienților săi un pachet complet de produse și servicii: furnizare de utilaje agricole și de construcții, noi și secondhand, comercializare de accesorii și atașamente pentru acestea, vânzare de piese de schimb, închiriere de utilaje, service specializat, servicii de finanțare și sprijin logistic.

SERVICII UTILBEN

 • Vânzare de utilaje noi și second-hand
 • Vânzare de piese și ac cesorii
 • Licitație de utilaje și atașamente
 • Închiriere de utilaje
 • Rețea de service
 • Finanțare achiziție


DE CE FACEM AFACERI CU INTEGRITATE ȘI CARACTER - INTERVIU CU FONDATORUL COMPANIEI UTILBEN, RUBEN MARIAN

2020 a fost un an care a împins multe afaceri spre marginea prăpastiei financiare. Din păcate, multe au și căzut în abisul falimentului. Dar pandemia COVID-19 și criza economică ce i-a urmat au reprezentat un test pentru companiile de renume, cu experiență și vechime pe piață. O probă supremă în ceea ce privește modul de a face business și în ceea ce privește cultura organizațională. Afacerile au la bază relațiile între oameni. Și, după cum bine știm, orice relație sănătoasă are ca fundație integritatea și caracterul părților implicate. Consider că același principiu se aplică și în business.

Încrederea și deschiderea către colaborare coagulează mediul de afaceri și sunt trăsături esențiale ce ne vor ajuta să depășim cu brio această perioadă crâncenă. Mediul privat din România este privit cu oarecare scepticism, din cauza unor antreprenori lipsiți de onoare, dar și din cauza corupției caracteristice țării noastre. Asta poate și pentru că, în urmă cu 30 de ani, oamenii au început să facă afaceri din instinct, după ureche. Fără să respecte înalte principii concurențiale și fără a avea un exemplu prealabil de bune practici. Așa-zișii patroni ai anilor ‘90 erau oportuniști și căutau să se îmbogățească rapid.

Consider că practicile acelor vremuri sunt demult apuse și că, în România de azi, nu mai este nevoie să o luăm pe scurtătura corupției pentru a avea o afacere de succes. Tocmai de aceea, compania UTILBEN va urma întotdeauna valori etice. Importanța cuvântului „onestitate” mi-a fost clară încă din copilărie. Provin dintr-o familie muncitoare și cinstită. Atât bunicii mei, cât și părinții au fost fermieri. De aici, și pasiunea pentru utilaje. Și dorința de a schimba mediul de business prin afaceri făcute cu integritate și caracter. Cred cu tărie în puterea exemplului și în crearea unor modele pozitive pe piață, care să fie urmate și dezvoltate.

Tatăl meu mi-a explicat că nu poți să culegi roadele muncii tale a doua zi. Trebuie să ai îndelungă răbdare. Mai întâi, plantezi, apoi uzi, îngrijești și tratezi culturile. În cele din urmă, după un sezon sau două de muncă asiduă, vei avea o recoltă bogată. Situația este aceeași și în ceea ce privește afacerile. Vorbeam mai devreme despre scurtătura corupției. Ei bine, dacă urmezi calea cea dreaptă, succesul vine după ani și ani de muncă. S-au împlinit 15 ani de c ând am plecat la drum fără experiență, fără pile și relații, fără resurse inițiale. Astăzi, UTILBEN se află printre liderii furnizorilor de utilaje în România.

Compania noastră a crescut chiar și în anul pandemiei, 2020, și am reușit să creăm linii de business și să dezvoltăm noi servicii: comercializare piese și accesorii, închirieri, service, licitații de echipamente agricole și de construcții. În încheiere, îmi permit să le dau câteva îndemnuri celor care vor să devină antreprenori. Plecați de la premisa că valorile și caracterul nu se negociază. Da, veți avea suișuri și coborâșuri și veți fi tentați să alegeți calea mai ușoară sau chiar să renunțați, dar trebuie să vă țineți de planul inițial, indiferent de repercusiuni. În primul an de UTILBEN, banca ne-a executat silit și am pierdut apartamentul în care eu și soția mea locuiam. Ne-au fost furate trei utilaje din flota de închirieri și am pier dut zeci, poate sute de mii de euro. Am fost înșelați de furnizori, angajați, parteneri de afaceri. În pofida tuturor vicisitudinilor, am triumfat de fiecare dată!

Nu vă abateți de la calea cea dreaptă, obțineți claritate și nu vă pierdeți identitatea. Cine ești este mai important decât ceea ce faci. În urma celor 15 ani de c ând fac afaceri la nivel de top, sunt mai sigur ca niciodată că valorile și principiile înalte sunt mai importante decât performanța. Doar în acest fel, UTILBEN a căpătat reputația de garant al utilajelor fiabile!

”UTILBEN este, de 15 ani, o companie asociată cu prestigiul și o reputație impecabilă pe piața utilajelor agricole și de construcții. Pentru viitorul care ne stă înainte, ne luăm angajamentul de a fi întotdeauna aproape de clienții noștri și de a le oferi servicii și produse ireproșabile!”
”După 15 ani de munc ă, www.utilben.ro este cea mai mare platformă online din România de vânzare de utilaje, atașamente și piese de schimb. Pe site-ul nostru, sunt listate peste 50.000 de produse, iar scopul nostru este ca 1 din 10 utilaje din Europa să fie furnizat de către UTILBEN.” - RUBEN MARIAN CEO-UL UTILBEN

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult