Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Focus plus

Evenimentul PRIA Environment va avea loc în 6 aprilie 2023, de la 9:30, la Biblioteca Națională a României

Evenimentul PRIA Environment va avea loc în 6 aprilie 2023, de la 9:30, la Biblioteca Națională a României

PRIAevents, alături de partenerii principali: RER GROUP, RETIM, GREEN GROUP, TOMRA, ARAM, ASRO, Asociația OIREP Ambalaje, Coaliția pentru Economia Circulară, RUCODEM, ASPAPLAST, cu sprijinul ANRSC, organizează conferința PRIA Environment în 6 aprilie 2023, de la 9,30, la Biblioteca Națională a României, sala Mircea Eliade, în blv. Unirii nr. 22 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: Ord. 133, Ord. 125, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.
În 29 septembrie 2022 a fost adoptată Ordonanța  de urgență nr. 133 privind regimul deșeurilor, precum și a Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006. Ce implică aceasta și ce trebuie să știe companiile? Rolul ANRSC, al primăriilor și al companiilor.

De asemenea, este foarte important de discutat despre taxa pe plastic și cine o va suporta.

Extrem de important este să discutăm și despre Ordonanța 125 și tot ceea ce implică ea.

Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.

AGENDA

9,30 – 10,00 -  Înregistrarea participanților și welcome coffee
10,00 - 12.30 – Panel interactiv de dezbateri

Colectarea deșeurilor și reciclarea   

Ordonanța  de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC
Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023
Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?
Rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor?
Ce pot face companiile de reciclare, de colectare,  autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi?
Aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector?

Taxa pe plastic

Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani
Cine va suporta această taxă și cum?
Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte ențități?

Răspunderea extinsă a producătorului

Modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului
Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE respective
depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea postînchidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021

LECTORII care au confirmat:

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor   
Ionel TESCARU – Președinte, ANRSC
Alin Cristian MOS – Vicepresedinte, Consiliul Județean Timiș/ Presedinte ADID Timiș
Cosntantin TOMA – Președinte Executiv, Asociația Municipiilor din România și Primar Buzău
Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group
Dan PASCU – Director General, RETIM Ecologic Service
Alin Vișan – Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)
Constantin DAMOV – Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group
Geanin ȘERBAN – Președintele Asociației OIREP Ambalaje
Constantin OPRAN – Președintele, ASPAPLAST
Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences
12.30 - 13.00 – Q&A. Concluzii  

Beneficiile:

PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.
În cadrul conferinței online PRIA Environment din 6 aprilie 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
Stabiliți contacte și încheiați parteneriate

Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

Pentru a vă înregistra, va rugăm să completați- https://priaevents.ro/inregistrare-pria-environment-conference-6-aprilie-2023/.
Mai multe detalii-www.priaevents.ro.

Focus plus

Recent Posts:

Marţi, 9 mai 2023, începe METAL SHOW & TIB, cea mai mare expoziţie din România pentru prelucrarea metalelor, tehnologiilor şi echipamentelor industriale organizată de ROMEXPO şi EUROEXPO Fairs, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România. Ediţia ...


Citeste mai mult

EUROEXPO Fairs şi ROMEXPO vă invită la METAL SHOW & TIB 2023, cel mai mare târg tehnic din România, care are loc între 9 şi 12 mai la Centrul Expoziţional ROMEXPO Bucureşti, pavilionul B2. METAL SHOW & TIB este evenimentul de referinţă pentru prelucrarea metalelor, ...


Citeste mai mult

Un nou an, un nou Cities of Tomorrow – Camera de Comert si Industrie Romano-Germana organizeaza editia a 11-a a evenimentului pentru dezvoltarea sustenabila a oraselor si regiunilor din Romania. De peste un deceniu conferinta de top ofera o platforma pentru schimbul de idei si know-how, reunin...


Citeste mai mult

În urmă cu mai bine de zece ani, Jungheinrich a marcat începutul unei noi ere în segmentul echipamentelor logistice, atunci când a introdus primul utilaj în serie cu baterie litiu-ion din industria intralogistică.Acum a venit timpul să vă prezentăm un nou concept p...


Citeste mai mult