Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

GOODYEAR lansează URBANMAX COMMUTER pentru a sprijini transportul public durabil

GOODYEAR lansează URBANMAX COMMUTER pentru a sprijini transportul public durabil

Goodyear a lansat cea mai recentă completare la gama sa de anvelope pentru transportul de persoane, URBANMAX COMMUTER, care face o punte între anvelopele din aplicațiile pentru distanțe lungi și transportul urban. Anvelopa a fost dezvoltată special pentru vehiculele care operează pe rute interurbane, pentru cerințele tot mai mari de s ervicii pentru navetiști. În Europa, aceste rute sunt în creștere pe măsură ce autoritățile locale încep să limiteze volumul de trafic din orașe.

URBANMAX COMMUTER: ADAPTAT LA CERINȚELE ACTUALE

RBANMAX COMMUTER este potrivită pentru vehicule electrice. Filosofia Goodyear Electric Drive Ready înseamnă că cele mai recente anvelope ale companiei sunt potrivite pentru utilizare pe mașinile electrice, hibride și diesel convenționale.

Acest lucru reduce complexitatea gestionării anvelopelor de către operatorii de flote, deoarece aceeași anvelopă poate fi utilizată, indiferent de puterea motrice. În plus, anvelopa se potrivește cerințelor cheie ale vehiculelor electrice, ceea ce o face o soluție foarte bună pentru flotele în tranziție de la conceptele convenționale la cele electrice. De exemplu, URBANMAX COMMUTER oferă o capacitate de încărcare excelentă1 - 8 t pe axă (indice de sarcină 156/149) - care este cerută de autobuzele electrice moderne.

“Goodyear își extinde gama cu anvelopa URBANMAX COMMUTER, după ce a observat o tendință de creștere a călătoriilor între orașe. Anvelopa include cele mai recente inovații structurale și tehnologice. Autobuzele reprezintă o parte importantă a decarbonizării orașelor europene, iar URBANMAX COMMUTER oferă o platformă eficientă pentru transportul cu emisii zero și oferă aderență indiferent de sezon.” - MACIEJ SZYMAŃSKI, MARKETING DIRECTOR COMMERCIAL EUROPE, GOODYEAR

Pe lângă faptul că este optimizată pentru cerințele tehnice ale autobuzelor moderne, Goodyear URBANMAX COMMUTER este proiectată în jurul schimbării de mediu din Europa, către călătorii mai scurte cu transportul public și ajută la sprijinirea obiectivului de reducere a emisiilor de CO2. Rutele interurbane sunt caracterizate de o uzură mai mică a benzii de rulare și a pereților laterali față de un autobuz tipic urban și distanțe între 20 și 100 de kilometri, ideale pentru autobuzele EV de astăzi.

URBANMAX COMMUTER are o construcție mai puternică a peretelui lateral, ceea ce duce la o rezistență crescută la uzură și deteriorare. Acest lucru îmbunătățește durabilitatea și conservarea carcasei anvelopei, precum și să le ofere pasagerilor o călătorie mai confortabilă.

O etichetă RFID (Radio Frequency Identification) este încorporată în interiorul URBANMAX COMMUTER. Acest lucru ajută furnizorii de servicii, dealerii și operatorii de flote să își gestioneze anvelopele mai eficient. Managerilor de flote li se oferă informații precise despre anvelope, dar si despre performanța și gestionarea carcasei. Anvelopa are, de asemenea, caneluri IntelliMax pentru a reduce uzura benzii de rulare și pentru a îmbunătăți tracțiunea și stabilitatea. Lamelele și blocurile de rulare interblocate îmbunătățesc tracțiunea în timpul frânării. Lamelele 3D se blochează și limitează mișcarea blocului pentru un randament kilometric mare și o tracțiune excelentă pe timpul iernii. Este, de asemenea, certificat 3PMSF (3-Peak Mountain Snowflake) pentru utilizare pe timp de iarnă, menținând oamenii în mișcare pe tot parcursul anului.

Noua anvelopă poate fi reșapată complet, ceea ce aduce beneficii suplimentare flotelor care doresc să folosească URBANMAX COMMUTER. Acest lucru duce la prelungirea duratei de viață a anvelopelor, precum și la o utilizare mai redusă a țițeiului utilizat în producție2, prin urmare generează mai puține deșeuri.

TRANSPORTUL PUBLIC ÎNREGISTREAZĂ O CREȘTERE A POPULARITĂȚII ÎN EUROPA

Rapoartele prevăd o creștere a cererii de transport cu autobuzul și autocarul în următorii patru ani, cu o rată medie anuală de creștere de 4,44% până în 20273. Factori precum creșterea cererii pentru călătorii și turism și stimulente guvernamentale sunt două motive pentru creșterea prognozată.

O mare parte din cererea de transport interurban provine din tendința postpandemică de lucru hibrid. Mai puțini navetiști care călătoresc în oraș în fiecare zi și, atunci când o fac, o proporție mai mare aleg servicii de parcare și transport pentru a-și reduce amprenta de carbon și pentru a evita conducerea în orele de vârf.

URBANMAX COMMUTER este conceput special pentru nevoile tehnice ale rutelor moderne de autobuze interurbane. De asemenea, poartă eticheta Goodyear Electric Drive Ready, ceea ce îl face potrivit pentru ultima generație de autobuze. În prima jumătate a anului 2022, autobuzele cu emisii zero au reprezentat 30% din vânzările de autobuze în Europa4, evidențiind importanța anvelopelor care sunt pregătite pentru rutele principale. Autoritățile europene de reglementare vizează eliminarea treptată a noilor autobuze cu motoare cu ardere până în 2027.1 Capacitate de încărcare pe osie 8t (Indice de sarcină 156 = 4.000 kg/anvelopă). Dimensiunea anvelopei 295/80 R 22,5 cu indice de sarcina 156/149 L.
2 Pe baza datelor interne: https://www.goodyear.eu/ en_gb/truck/retreading-regrooving.html.
3 Raportul privind piețele europene de autobuze și autobuze 2022-2027: Creșterea cererii pentru servicii de transport public și o pia ță în plină expansiune a turismului și a călătoriilor care stimulează creșterea: https://www.globenewswire. com/en/news-release/2022/06/08/2458400 /28124/ro/Europe-Bus-and-Coach-Markets- Report-2022-2027-Cererea-de-creștere-pentruservicii- de-transport-public-și-un-booming-Travel-Turism-Market-Driving-Growth .html
4 30% dintre autobuzele urbane înmatriculate în Europa au acum zero emisii. VDL conduce piața de
autobuze electronice în prima jumătate a anului 2022: https://www.sustainable-bus.com/news/ electric-bus-market-europe-half-20.

Truck Power

Recent Posts:

MAWEV Show 2024, cel mai mare târg de mașini de construcții și vehicule utilitare din Austria, se va desfășura la St. Pölten-Wörth între 10 și 13 aprilie. Printre punctele de atracție ale evenimentului se vor număra vehicule de la Goldhofer, unul dintre cei mai importan...


Citeste mai mult

Firma de transport italiană LC3 și-a propus să ofere clienților săi servicii de transport și logistică de înaltă calitate, caracterizate prin siguranță, punctualitate și o abordare conștientă de mediu. Fondată în 2009 în Gubbio, în provincia Umbria, LC3 a pus re...


Citeste mai mult

În cadrul expoziției internaționale bienale pentru profesioniștii din transportul rutier și urban, SOLUTRANS 2023, ce se va desfășura în perioada 21 – 25 noiembrie în c omplexului expozițional Eurexpo Lyon, Franța, Goldhofer va fi prezent cu «STEPSTAR», ce...


Citeste mai mult

Anvelopele sunt componente esenţiale ale fiecărui vehicul. Modul în care sunt gestionate are un impact foarte mare pentru afacerea dvs., iar verificarea manuală a anvelopelor este o sarcină care consumă timp. Dar cum obţineţi cea mai bună valoare din investiţia dvs. în anvelope?...


Citeste mai mult