Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

JCB - Eficienţă maximă cu costuri minime!

JCB - Eficienţă maximă cu costuri minime!

În era construcțiilor inteligente, buldoexcavatoarele moderne de la JCB se remarcă prin inovație și fiabilitate. Aceste utilaje, dotate cu tehnologie de ultimă generație și caracteristici avansate, transformă modul în care sunt realizate lucrările pe șantier. De la eficiența consumului de combustibil până la confortul operatorului, JCB redefinește standardele industriei și oferă soluții complete pentru orice proiect de construcții.

COSTURI REDUSE
Creșterea productivității și diminuarea costurilor sunt esențiale pe orice șantier de construcții, la fel ca și gestionarea eficientă a cheltuielilor de transport ale utilajelor. În aceste condiții, simplu fapt că poți să dispui de un singur utilaj capabil să îndeplinească funcțiile unui excavator, a unui stivuitor și a unei măturătoare, precum și să se deplaseze autonom pe șantier, înseamnă costuri mai mici. Aceasta se traduce și prin economii de combustibil și reducerea emisiilor poluante. Buldoexcavatorul are o capacitate remarcabilă de a muta materiale și de a efectua mai multe sarcini într-un timp mai scurt, cu cheltuieli minime.

PENTRU ILUSTRARE, IATĂ CE POATE FACE UN BULDOEXCAVATOR JCB/FLEXIBILITATE DE TOP
Antreprenorii vor beneficia de adaptabilitatea superioară a mașinii prin utilizarea unui picon hidraulic montat pe brațul de excavare, împreună cu cupa de încărcare, pentru a sparge și a muta materiale fără a fi necesar să schimbați atașamentele. În plus, o varietate extinsă de atașamente poate fi utilizată grație sistemelor hidraulice auxiliare montate pe brațele de excavare și de încărcare.

FUNCȚIE DE EXCAVARE
Având posibilitatea de a monta cupe de excavare de mare capacitate de până la 0,48 m³ și un braț extensibil care permite întinderi de până la 7,7 m, eficiența lucrărilor de excavare poate fi maximizată
Repoziționare rapidă este facilitată de inovativele comenzi DUALDRIVE, permițând ajustarea poziției utilajului în timpul utilizării funcției de excavator, fără necesitatea rotirii scaunului. Translația laterală a brațului de excavare este realizată hidraulic, grație funcției Powerslide.

FUNCȚIA DE NIVELARE
Cupa multifuncțională 6 în 1, având o lățime de 2,3 m, asigură capacități mari de nivelare. Noua funcție de revenire automată la poziția de nivelare aduce cupa rapid în poziția optimă, facilitând efectuarea lucrărilor. Modelul JCB 4CX poate nivela și profila 50 de tone de piatră cu o eficiență cu 63% mai mare și consumând cu 73% mai puțin combustibil decât un excavator de 13 tone.

FUNCȚIA DE ÎNCĂRCARE
Manipularea materialelor vrac se face prin acționarea unui singur joystick, folosind funcția combinată „6 în 1” pentru a face operarea mai ușoară. Noul comutator  F-N-R de pe joystickul de control permite schimbarea rapidă a direcției de deplasare a utilajului. Încărcarea benei unei autobasculante se face în mai puțin de 5 minut e. Cupa de încărcare cu capacitate mare și transmisia automată cresc eficiența de încărcare. Funcția de revenire la modul încărcare readuce cupa la nivel.

Manipularea materialelor este simplificată Cupa cu o capacitate de 1,3 m³ simplifică manipularea. Sistemul automat de balansare previne vărsarea materialului încărcat, în timp ce camera montată pe plafon și în sistemul de prindere rapidă îmbunătățesc vizibilitatea în timpul manipulării paleților, la lucrul cu furcile.
Reducerea costurilor este semnificativă este și acum semnificativă. Manipularea materialului este cu 25% mai rapidă, cu emisii de CO2 și consum de combustibil reduse cu 50% față de utilizarea unui excavator de 8 tone și a unui dumper.

SE MIȘCĂ CU UȘURINȚĂ
Deplasarea spre șantier fără a fi nevoie ca utilajul să fie transportat de o remorcă cu podea joasă este posibilă datorită transmisiei Autoshift cu șase trepte și convertizorului blocabil TorqueLock, echipamente standard pe acest utilaj. Timpii de deplasare sunt reduși cu până la 10%, iar consumul de combustibil este, de asemenea, mai mic. În plus sunt de remarcat performanțele excelente pe teren accidentat.Buldoexcavatorul JCB se poate deplasa cu rapiditate pe terenul accidentat al șantierului, mai rapid comparativ cu utilajele cu șenile, și, în plus, impactul asupra trotuarelor și drumurilor este mult redus.FUNCȚII STANDARD
• Transmisie Autoshift cu 6 viteze și TorqueLock;
• Stivuire (furci montate pe montate pe brațele de ridicare);
• Protecții cilindru hidraulic cupă;
• Revenire la nivelare (doar la utilaje cu joystick);
• Revenire la încărcare;
• Autobalans;
• Ecran LCD de 7";
• Radio cu Bluetooth și Handsfree;
• Lumini de lucru LED și girofar integrat în plafon.

JCB oferă o variată și largă gamă de buldoexcavatoare polivalente, ce asigură performanțe ridicate și o operare fără efort. De la mezinul noii generații 2024, JCB 1CX, cu o masă operațională de 4 379 kg și un motor cu puterea de 36,3 kW, până la cel mai performant buldoexcavator, JCB 5CX Pro, cu o masă operațională de 9 500 kg și un motor de 81 kW, cele opt modele oferite de companie fac față
multor provocări pe șantierele de construcții, grație și unei game diverse de accesorii concepute de specialiștii departamentului de dezvoltare JCB: cupe de excavator, cupe de încărcător, foreze, furci, graifere, picoane, prinderi rapide, freze de asfalt, plăci compactoare, dinte scarificator, freze de zăpadă sau perii pentru curățenie cu colector sau fără.

Cele mai performante buldoexcavatoare JCB sunt modelele Pro, lansate în această primăvară: JCB 3CX Pro, JCB 4CX Pro și JCB 5CX Pro. Acestea au fost proiectate pentru lucrări dificile fiind construite să reziste și să lucreze cu eficiență crescută. Testate până la limită înainte de lansare în producția de serie, pentru aceste modele au fost utilizate doar cele mai bune materiale și procese, testate, verificate și dovedite că excelează. Acestea sunt, de asemenea, protejate de rigorile inevitabile ale șantierului.

JCB 3CX PRO
Acest model, deja renumit prin calitate, fiabilitate și durabilitate, este deja printre cele mai bine vândute buldoexcavatoare din lume dovedindu-se ideal pentru operatorii proprietari, autoritățile locale și pentru închirierea de utilaje, în orice aplicație. JCB 3CX Pro este echipat cu un motor puternic UE Stage V, transmisie Autoshift cu șase trepte, cu Overdrive și convertizor blocabil TorqueLock, pentru o reducere a consumului de combustibil cu până la 25%.

Modelul JCB 3CX PRO oferă specificațiile supreme pentru o performanță de neegalat, inclusiv o viteză maximă de deplasare pe șosea de 50 km/h. Echiparea cu un balansier (braț dipper) extensibil, mărește raza de lucru până la 7,1 m și adâncimea de săpat peste șase metri.

PERFORMANȚE:
• adâncimea maximă de săpare, 5,46 m;
• masa operațională, 8 600 kg;
• puterea motorului, 81 kW.

JCB 4CX PRO
Utilaj versatil pentru multiple aplicații, care dovedește performanțe excepționale și o manevrabilitate remarcabilă, ce îl fac cel mai bine vândut model din clasa sa. Pe șantier s-ar putea dovedi buldoexcavatorul suprem. Presiunea redusă la sol, anvelopele de 28" minimizând deteriorarea solului și facilitând deplasarea pe terenuri moi, precum și gardă la sol mare, asigură operarea eficientă în diverse condiții de teren.

Echipat cu un motor puternic, ce oferă puterea necesară pentru a atinge niveluri ridicate de productivitate, acest utilaj combină performanțele unui încărcător frontal cu cele ale unui excavator, fiind ideal pentru aplicații off-road și sarcini grele. Transmisia Autoshift cu șase trepte și convertizor blocabil TorqueLock din echiparea standard, garantează deplasarea sigură și pe șosele cu o viteză maximă de 40 km/h.

Manevrarea precisă și eficientă a modelului JCB 4CX Pro în diverse condiții de teren se datorează, printre altele celor trei moduri de virare: virare cu 2 roți, virare cu 4 roți și virare tip crab.

PERFORMANȚE:
• adâncimea maximă de săpare, 5,53 m;
• masa operațională, 9 350 kg;
• puterea motorului, 81 kW.

JCB 5CX PRO
Buldoexcavatorul JCB 5CX Pro asigură cel mai mare randament din gamă. Acest model oferă performanțe superioare în cadrul lucrărilor de excavare, nivelare, manipulare a materialelor și multe altele.
Buldoexcavatorul JCB 5CX Pro dispune de o serie de caracteristici care îl fac potrivit pentru o varietate de lucrări. Cu capacitatea sa de a excava și nivela terenul, acest utilaj se poate ocupa cu ușurință de excavări, săparea șanțurilor, precum și cu alte activități specifice construcțiilor. Fiind perfect adaptabil și cu o manevrabilitate excelentă (trei moduri de direcție), acest utilaj permite finalizarea proiectelor mai repede și mai eficient.

Cu ajutorul cupei sale de încărcare cu capacitate mare (1,3 mc) și a fur cilor cu lame late, buldoexcavatorul poate manipula materiale grele și voluminoase (vrac sau paleți). Capacitatea sa de ridicare permite mutarea rapidă a materialelor pe șantier fără a necesita alte echipamente sau mașini suplimentare.

Capacitatea de excavare este fără egal printre buldoexcavatoare. JCB 5CX Pro acceptă cupe de capacitate mare de până la 1,3 mc, pentru a excava până la 190 de tone pe oră, atinge o rază de lucru de până la 7,7 m cu un balansier (braț dipper) extensibil, permițând lucrul peste șanțuri, pereți sau zone amenajate, sapă la peste 6 m adâncime – mai adânc decât un excavator pe șenile de 8 tone.

Construit atât pentru proprietarii-operatori, cât și pentru autoritățile locale și companiile de închiriere de utilaje, acest model de buldoexcavator pentru construcții se deplasează fără probleme pe șosea și pe șantier aducând cu el o multitudine de capabilități. Buldoexcavatorul JCB 5CX Pro oferă un nivel ridicat al performanței datorită motorului său de 4,8 litri, utilizat și la celelalte modele Pro, puternic și eficient din punct de vedere al consumului de combustibil (UE Stage V) și cu cuplu motor maxim de 516 Nm. Economic în termeni de consum de combustibil și costuri de transport, grație transmisiei Autoshift cu șase trepte, convertizorului blocabil TorqueLock și diferențialului cu alunecare limitată din echiparea standard, acest model trece ușor de la mediul de șantier la deplasarea pe șosea și invers. Convertizorul blocabil TorqueLock reduce consumul de combustibil cu până la 25%.

PERFORMANȚE:
• adâncimea maximă de săpare, 6,14 m;
• masa operațională, 9 500 kg;
• puterea motorului, 81 kW.

Industry

Recent Posts:

GENCO’93 a participat pentru al doilea an consecutiv la târgul - festival de utilaje și tehnologii pentru construcții CoBuild 2024, desfășurat în perioada 16-18 mai 2024, la Ciugud, Județul Alba. CoBuild este principalul eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiil...


Citeste mai mult

Grupul CTE a organizat în luna Mai Ziua Porților Deschise eveniment dedicat prezentării celor mai noi utilaje pentru construcții, reciclare, sortare, salubritate, semiremorci noi și uzate, trailere, precum și a serviciilor de carosare, service și piese de schimb. În cadrul evenime...


Citeste mai mult

Cu o tradiţie de peste 28 de ani, AIC Trucks dezvoltă permanent serviciile integrate pe care le oferă,bdovedind că este permanent aproape de client, reușind nu numai să asigure servicii de calitate de vânzare camioane noi sau uzate, respectiv de întreţinere și reparaţii, dar și...


Citeste mai mult

Mike Gidaspow, vicepreședinte al departamentului de produse, servicii și soluții Komatsu, și-a făcut timp pentru a discuta la începutul anului cu o echipă de jurnaliști de la „Equipment Today” despre industria construcțiilor, reflectând asupra anului 2023 și privind ...


Citeste mai mult