Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

LA BAUMA 2019 AMMANN CELEBREAZĂ 150 DE ANI ÎN STILUL SĂU CARACTERISTIC CU UN STAND IMPRESIONANT, CU PESTE 150 DE PRODUSE

LA BAUMA 2019 AMMANN CELEBREAZĂ 150 DE ANI ÎN STILUL SĂU CARACTERISTIC CU UN STAND IMPRESIONANT, CU PESTE 150 DE PRODUSE

„Ammann își sărbătorește cea de a 150-a aniversare în 2019. Iar Bauma 2019 ne-a oferit o oportunitate excelentă de a împărtăși această etapă cu clienții, partenerii și distribuitorii noștri de nivel mondial. Vom continua pe calea noastră de inovare să aducem clienților noștri la nivel global o valoare adăugată, să le sporim profitabilitatea și să le rămânem partenerii lor pentru mulți ani de acum încolo”, spunea Hans-Christian Schneider, CEO – Ammann Grup, Elveția.

Variata și numeroasa gamă de produse Ammann prezentate la Bauma 2019 – München a demonstrat angajamentul continuu al companiei în favoarea dezvoltării durabile, a reducerii emisiilor și a unui impact global minim asupra mediului. Mai mult de 150 de produse au fost expuse la standul Ammann, foarte multe dintre acestea find prezentate pentru prima oară.

„Scopul nostru principal este de a integra tehnologia intuitivă în produsele noastre, pentru a oferi clienților noștri soluții spre a face față provocărilor cu care se confruntă pe șantier”, a declarat Hans-Christian Schneider. „De asemenea, aceste produse trebuie să îndeplinească standardele actuale de mediu la nivel mondial și, adesea, ele depășesc aceste standarde.” „Istoria companiei Ammann demonstrează capacitatea noastră de a ne ajuta clienții să-și rezolve problemele prin utilizarea tehnologiei”, spunea Schneider. „În viitor, vom urmări aceeași cale și vom continua să ne angajăm în inovare și dezvoltare durabilă.” Dintre produsele ce au fost prezentate la Bauma 2019, merită evidențiate următoarele:

ECHIPAMENTE UȘOARE
Amann a prezentat o nouă linie de compactori cu placă vibrantă hidrostatică APH. Aceștia vor înlocui gama actuală de compactori cu placă vibrantă, binecunoscută și apreciată pentru nivelul de putere și fiabilitate pe care le oferă. Noile plăci vibrante vor păstra caracteristicile apreciate ale predecesoarelor, reducând în același timp nivelul vibrațiilor la nivelul brațelor și mâinilor operatorului prin utilizarea celei mai recente tehnologii în materie de motoare hidrostatice. Alte caracteristici esențiale includ tehnologia ACE de compactare avansată și sistemul de oscilator cu trei arbori, care asigură o mișcare constantă a plăcii și o deplasare fluidă, chiar și pe soluri grele și coezive.

De asemenea, a fost prezentată și noua linie de compactori cu plăci vibratoare reversibile APR, care sunt prevăzute cu un mâner care induce vibrații scăzute, permițând operatorilor să lucreze confortabil și să rămână operaționali și productivi.

COMPACTOARE
În clasa compactoarelor grele s-a evidențiat compactorul articulat cu cilindri tandem ARX 91, care dispune de o putere de compactare ridicată, ceea ce permite tasarea rapidă a straturilor subțiri sau groase de asfalt, cu un număr mai mic de treceri. Puterea mare de compactare este asigurată de o combinație de dimensiuni, frecvențe și amplitudini ale tamburului. Mașina dispune de un sistem de propulsie foarte eficient, care maximizează tracțiunea, chiar și pe șantierele dificile, iar un sistem progresiv start/stop ameliorează calitatea îmbrăcăminții asfaltice. Totodată, a fost prezentat și compactorul cu pneuri Ammann ART Hydrostatic Tyred Roller, care oferă performanțe excelente de tasare a drumurilor de pământ și care este disponibil cu motoare ce îndeplinesc standarde diferite de emisii poluante, în funcție de regiunea de pe glob unde este exportat. Sistemul modular de montare a contragreutăților este ușor folosit, fapt ce permite ajustarea masei operaționale a compactorului, de la 9 la 29 de tone, într-o singură oră și doar cu un motostivuitor cu furci.

Din gama de compactoare tandem ușoare Ammann a prezentat noua serie ARX, compactoare deosebit de apreciate de operatori pentru performanțele lor excelente de intervenție în aproprierea bordurilor. O nouă articulație fără întreținere permite un reglaj rapid al tamburului față, între configurațiile de lucru «în linie» și «decalat». La aceste compactoare se poate observa noul design al părții din față și din spate, noul sistem de iluminare cu LED-uri, dar și noul tablou de bord integrat, cu dispunere intuitivă. De remarcat și nivelul scăzut de zgomot produs în timpul lucrului. Au fost prezentate și versiunile cu 4 pneuri în spate și tambur în față.

Au fost prezentate și compactoarele de sol din seria ARS, cu un singur tambur, remarcându-se modelul ARS 122 T3, pe care este instalat un motor Cummins BS-III, echivalent Tier 3. Masa sa operațională este de 10 t, valoare care poate fi rapid mărită la 11 t. Seria ARS cuprinde și conceptul Ammann fără punte motoare spate, cu tracțiune complet hidrostatică, care oferă o tracțiune excepțională și puterea necesară executării lucrărilor pe pante de până la 60%. S-a remarcat și noul compactor cu direcție pivotantă ARP 95 TS, cu un șasiu reproiectat care permite mașinii să lucreze pe lățimi de până la 3.070 mm, în configurația cu tamburii decalați. Această caracteristică de lucru este cea mare de pe piață printre compactoarele din această clasă de mărime. Toate punctele de întreținere sunt accesibile de la sol, iar diagnosticarea mașinii este parte a afișajuluiprincipal.

Trebuie să remarcăm și compactorii de sol ARS ST5, care oferă o putere de compactare excepțională, lucrările fiind finalizate cu mai puține treceri, ceea ce contribuie, bineînțeles, la reducerea costurilor de operare. La acest compactor iese în evidență ecranul de control integrat în volan. Controlul compactorului este intuitiv, stimulând productivitatea operatorilor mai puțin experimentați. Pentru toți cei care au vrut să cunoască de aproape sistemul inteligent de compactare „Ammann Compaction Expert” (ACE), au fost făcute prezentări ale modului de funcționare pe compactoarele prezentate la stand. Acest sistem utilizează indicatori cu LED pentru a semnala gradul de compactare. ACE poate confirma că nivelul de compactare dorit a fost atins. Acest sistem avansat măsoară evoluția gradului de compactare și permite ajustarea instantanee și continuă a amplitudinii și frecvenței.

INSTALAȚII PENTRU PRODUCȚIA DE ASFALT ȘI DE BETON
A fost prezentată o instalație pentru producția de mixturi asfaltice, Ammann ABC Value Tec, cu un randament ridicat de producție și costuri foarte scăzute pe întregul ciclu de viață, comparativ cu alte stații de asfalt similare. Instalația poate fi setată pentru a utiliza între 25 și 40% asfalt reciclat. Stația de beton CBT 130 TB Elba, a fost și ea, de asemenea, prezentată la Bauma 2019. Concepția acestei stații de beton a fost orientată spre optimizarea transportului ei. Astfel sunt combinate avantajele unui transport rapid de la o locație la alta, cu o mare capacitate de producție. Întreaga stație poate fi transportată în două module tip containere. Componentele electrice și pneumatice sunt în întregime pre-instalate.

Pentru a pregăti materialul reciclat înainte de a-l folosi în stația de asfalt, Ammann propune mărunțitorul de asfalt reciclat, RSS 120-M, prezentat, de asemenea, la Bauma 2019. Acesta este o mașină 3-în-1 care mărunțește, separă părțile metalice și cerne materialul mărunțit, astfel încât asfaltul reciclat să poată fi utilizat într-o instalație de producție a mixturilor asfaltice. Această soluție este ideală pentru reciclarea asfaltului, de la mici dimensiuni până la bucăți mari. RSS 120-M poate fi instalat și pus în funcțiune în doar 30 de minute.

PRODUSE ȘI SERVICII POST-VÂNZARE
Vizitatorii standului Ammann au putut vedea sistemul patentat de protecție împotriva uzurii, Amdurit®, care oferă pieselor și componentelor importante o durată de viață de trei ori mai mare decât s-ar folosi oțel rezistent la uzură. Asta înseamnă costuri mai mici și un timp mai lung de întrebuințare a instalațiilor. Pe lângă acest sistem de protecție vizitatorii au putut remarca modul în care Ammann oferă suport pentru modernizarea stațiilor de asfalt mai vechi sau de la alți producători. În esență este vorba de un proces dovedit de upgrade care asigură accesul la cele noi îmbunătățiri din punct de vedere tehnologic și ecologic, cu costuri mai scăzute decât în cazul unei stații noi. Digitalizarea a fost un alt aspect pe care vizitatorii standului Amannn l-au remarcat

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult