Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

LA CEA DE-A 40-A ANIVERSARE HYVA SI-A PREZENTAT ULTIMELE NOUTATI LA BAUMA 2019

LA CEA DE-A 40-A ANIVERSARE HYVA SI-A PREZENTAT ULTIMELE NOUTATI LA BAUMA 2019

„We move your world” acesta este sloganul sub care compania olandeza Hyva, infiintata acum 40 de ani, in calitate de furnizorul numarul 1 in lume de cilindri telescopici si alte solutii hidraulice inovatoare, eficiente, performante si flexibile, se dovedeste astazi unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de basculare, de manipulare a containerelor si de ridicare/incarcare, aplicabile in toate domeniile de interes: agricultura, constructii, mediu, logistica si minier.

Aniversarea a 40 de ani de la infiintarea companiei Hyva a coincis fericit cu a 31-a editie a salonului international Bauma 2019, ce s-a desfasurat la München, in perioada 8 – 14 aprilie. Profitand de aceasta oportunitate, compania Hyva si-a prezentat cu mandrie o selectie a ultimelor sale produse ce i-au adus recunoasterea la nivel global, ca unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de transport inovatoare si de inalta eficienta pentru vehicule comerciale si industria serviciilor de mediu. La aceasta editie, Hyva a expus atat in standuri interioare, cat si in aer liber, iar vizitatorii targului au putut sa vada de aproape si chiar sa experimenteze multe dintre cele mai recente inovatii ale companiei, inclusiv noile macarale Hyva montate pe camioane si macaraua Kennis e-Power.

Cu 40 de modele, avand o capacitate de ridicare de la 9 la 66 tone, linia EDGE de la Hyva este o gama de macarale hidraulice de ultima generatie, montate in principal pe camioane, care ofera cele mai inalte niveluri de siguranta, fiabilitate si performanta disponibile in prezent. Oferind 5 configuratii diferite de brat, gama Hyva EDGE asigura solutii de ridicare pentru toate aplicatiile, macarale telescopice (seria HT), simplu articulate (seria HB) sau macaralele cu dubla articulare (seria HC), sunt concepute pentru a oferi o o mare flexibilitate si performante optime.

Cea mai recenta familie de produse care a fost adaugata liniei EDGE este gama de 60 t. Toate noile macarale comporta numeroase inovatii, printre acestea remarcandu-se „Dinamic Load Diagram” (Diagrama de Incarcare Dinamica), care furnizeaza operatorului, inainte de a ridica sarcina, informatii despre capacitatea de ridicare a macaralei, in functie de stabilitatea camionului, precum si functia „Magic Touch”, care permite deplierea si replierea automata a bratului macaralei in pozitiile de lucru si de transport.

Macaraua de 66 t prezentata ofera o gama larga de functionalitati avansate, precum si doua noi inovatii brevetate. Prima este un sistem de stabilizare automat, care permite stabilirea automata a orizontalitatii sasiului, indiferent de denivelarile solului, iar cea de a doua functie este telecomanda radio „Active Awareness Radio”, care il atentioneaza pe operator, prin vibrarea joystick-ului, de iminenta aparitiei unor riscuri potentiale, cum ar fi supraincarcarea, parasirea intervalului de siguranta din diagrama de sarcina etc.

In standul exterior a fost prezentata si noua macara Kennis e-Power. Aceasta macara este rezultatul politicii companiei de a avea un contact permanent cu clientii si raspund la solicitarea acestora pentru vehicule cu actionari electrice, precum si, bineinteles, raspund unor reglementari de mediu din ce in ce mai stricte in ceea ce priveste poluarea chimica si sonora.

„Concentrarea pe client este fundamentul conducerii Hyva si face parte din ADN-ul nostru”, spunea Marco Mazzu, Director Executiv al Hyva.

In cazul macaralelor Kennis e-Power, ce vor fi disponibile atat in versiunile usoare, cat si cel grele, unitatea de actionare este formata dintr-un pachet de acumulatori, un motor electric si un sistem inteligent de control electronic care optimizeaza alimentarea cu energie si permite reincarcarea acumulatorilor in timp ce camionul se deplaseaza. Vor fi disponibile si solutii suplimentare de incarcare stationara a acumulatorilor.

Cu acest sistem electric, macaraua poate fi operata atunci cand motorul camionului este oprit. Curentul electric, mai degraba decat combustibilul conventional diesel, ofera avantaje suplimentare considerabile, in special o eficacitate energetica imbunatatita si un impact mai redus asupra mediului atunci cand se lucreaza cu macaraua – emisii de gaze zero si niveluri de zgomot mult mai reduse.

Printre numeroasele echipamente prezentate de Hyva se numara si gama Titan de sisteme pentru manipularea containerelor, montate pe autosasiuri. Au fost expuse camioane pe care au fost montate sisteme „skiploader” de incarcare cu brate si „hookloader”, de incarcare cu carlig. Sistemele de incarcare Titan Skiploader au fost reproiectate, imbunatatirile raportandu-se la noi sisteme de telecomanda si de cantarire automata a sarcinii, precum si la un nou design a bratelor de ridicare care imbunatateste manipularea containerelor in spatii restranse.

Noua telecomanda Titan permite operatorilor sa deplaseze si sa controleze cu precizie milimetrica containere de 18 tone. Asocierea telecomenzii Titan cu controlul hidraulic si motoarele pas cu pas, o premiera tehnologica, asigura o mare precizie in aplicatiile ce necesita manipularea delicata a sarcinilor dificile. Sistemul de cantarire, complementar cu telecomanda Tian, afiseaza automat starea de incarcare a containerului, pe ecranul telecomenzii. Acest sistem integrat, cu o precizie de aproximativ 1% din greutatea masurata, previne supraincarcarea si economiseste timp si costuri, deoarece operatorul nu trebuie sa se deplaseze pana la o statie de cantarire.

In ceea ce priveste reproiectarea bratelor de ridicare, acestea au acum cea mai mare capacitate de ridicare, iar cilindri hidraulici de actionare realizeaza cea mai mare lungime de telescopare, ceea ce face ca, alaturi de o inaltime totala redusa a vehiculului si o stabilitate ridicata, aceste incarcatoare cu brate tip «skip» sa reprezinte cele mai bune specificatii disponibile in prezent pe piata. De asemenea, la aceste echipamente, protectia finala a tuturor pieselor din otel se face prin acoperire la cald cu pulberi, pentru a spori rezistenta la impact si la coroziune, sasiurile suplimentare se monteaza mai usor si mai repede pe sasiul vehiculului, cu suruburi, iar pentru siguranta containerelor si a continutului din ele sunt prevazute sistemele hidraulice de blocare si de acoperire.

In ceea ce priveste binecunoscuta gama de sisteme de incarcare Titan Hookloader, aceasta a fost extinsa acum cu versiuni de 26 si 30 de tone, disponibile cu lungimi cuprinse intre 7,5 si 8,0 metri, pentru containere de pana la 10 m. Instalarea sistemului pe sasiul vehiculului – camion, remorca sau semiremorca - se face rapid, solutia de fixare fiind prin asamblare demontabila. Titan Long Hookloader, cu capacitate de incarcare mai mare, este ideal pentru transportul pe distante lungi. Totodata, nu a fost neglijata nici gama Titan City Hookloader, cu capacitati de incarcare de la 1 la 10 tone. Disponibile pentru segmentul de vehicule usoare, sistemele de incarcare cu carlig din clasa „City” se instaleaza foarte usor pe sasiuri, cu suruburi. La aceasta facilitate se adauga si avantajele utilizarii cu usurinta a instalatiei, gratie comenzilor intuitive, electrice si pneumatice, dispuse pe un tablou de control amplasat in cabina, a unui dispozitiv securizat de blocare carligului si a unei variate game de accesorii.

Diversitatea de sisteme Titan Hookloader ofera solutii pentru un transport eficient a deseurilor sau produselor agricole in vrac, incepand cu vehiculele utilitare de 3,5 t si pana la vehiculele grele de 50 t.

Machinery

Recent Posts:

F-MAX, care a devenit un element cheie al expansiunii globale a Ford Trucks, prin caracteristicile sale care redefinesc nivelul de concurenta in industria de transport international, porneste la drum intr-un turneu european ce va acoperi opt tari, cu o oprire de noua zile in Romania. F-MAX a vizitat...


Citeste mai mult

Este evident ca, in multe locuri, reteaua rutiera mondiala prezinta semne vizibile de imbatranire, in special datorita cresterii rapide a traficului de vehicule grele de marfuri. Mentinerea durabila a functionalitatii infrastructurilor rutiere depinde tot mai mult de reabilitarea structurala a cailo...


Citeste mai mult

Cu noile sale versiuni de buldozere de inalta performanta, D6 si D6XE, concepute pentru performante de nivelare superioare si un consum optim de combustibil, Caterpillar rescrie regulile de santier, la salonul Bauma 2019 de la München. Noile modele de buldozere din seria CAT® D6, disponibil...


Citeste mai mult

Nacelele Movex sunt fabricate in Spania de catre o afacere de familie. Fondata in anul 1949, activitatea companiei la acel moment s-a bazat pe mentenanta diferitelor tipuri de utilaje. In 1960 s-au fabricat primele utilaje, in special presele hidraulice. In 1971, pe fondul experientei acumulate in e...


Citeste mai mult