Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

NOII CILINDRI COMPACTORI PENTRU TERASAMENTE DE LA AMMANN AU COSTURI DE EXPLOATARE REDUSE

NOII CILINDRI COMPACTORI PENTRU TERASAMENTE DE LA AMMANN AU COSTURI DE EXPLOATARE REDUSE

Ammann a anunțat lansarea pe piață a unei noi game de cilindri c ompactori pentru terasamente, care oferă un randament de compactare ridicat și avantaje substanțiale în materie de durabilitate și costuri de exploatare. Cilindri compactori pentru terasamente Ammann din noua serie ARS oferă, totodată, o serie de caracteristici care fac operarea intuitivă și sporesc manevrabilitatea și maniabilitatea mașinilor.

Cu noua generație de cilindri compactori ARS, Ammann propune noi soluții tehnologice, mai productive. Conforme celor mai recente standarde de poluare, aceste echipamente de compactare ies în evidență prin consumul redus de carburant și furnizarea de informații valoroase care elimină efectiv trecerile inutile pe suprafețele de teren ce trebuie compactate. Totodată, datorită construcției structurii articulate fără axă spate, cilindrii compactori din noua generație se dovedesc extrem de maniabili și au o foarte bună stabilitate în exploatare. Seria ARS oferă aceste noi caracteristici în plus față de forța puternică de compactare la care se așteaptă utilizatorii cilindrilor compactori de la Ammann. Disponibilitatea a două nivele de frecvență, de amplitudine și a două forțe centrifuge asigură capacitatea de compactare necesară și o productivitate excepțională a mașinilor în numeroase aplicații, indiferent de structura materialelor compactate și de grosimea de compactare.

DURABILITATEA ȘI COSTURILE DE OPERARE REDUSE
Eforturile în materie de dezvoltare durabilă sunt concentrate pe noua caracteristică ECOdrop, implementată pe întreaga gamă de produse Ammann. Dintre avantajele oferite de caracteristica ECO drop se evidențiază ameliorarea facilităților de întreținere a mașinilor, prin optimizarea dispunerii punctelor de întreținere și sporirea eficienței energetice a motoarelor, ceea ce permite reducerea costurilor cu carburantul.

Componentele hidraulice și cele vibratoare au fost, de asemenea, optimizate pentru a reduce cantitatea de fluide necesare funcționării sistemelor, păstrând în același timp o putere ridicată de ieșire. Noua serie de cilindri compactori de terasamente satisface cele mai stricte reglementări privind emisiile de gaze poluante. Pe modelul ARS 70 este montat motorul diesel Kubota V3307-CR-TE4. Motorul diesel Deutz TCD3.6L4 este montat standard pentru modelele ARS 110 și ARS 130, iar motorul Deutz TCD4.1L4 este standard pe ARS 150 și ARS 170.

MANIABILITATEA CILINDRILOR COMPACTORI ASR
Datorită conceptului inovator de transmitere a forței de tracțiune la roțile spate, prin intermediul a două motoare hidrostatice independente pentru fiecare roată, fără axă spate, fapt care a permis scăderea centrului de greutate prin poziționarea mai eficientă a motorului, radiatoarelor de răcire a fluidelor, a rezervoarelor de lichide și a componentelor hidraulice în compartimentul motor, designul cilindrilor compactori Ammann din seria ASR se dovedește extrem de compact. Tamburul de compactare este pus în mișcare de un motor hidrostatic separat. Toate aceste inovative noutăți constructive asigură o gamă unică de noi avantaje tehnice, dintre acestea evidențiindu-se scurtarea ampatamentului, o stabilitate remarcabilă, capacitatea de abordare a rampelor (peste 50%) și în special maniabilitatea echipamentului.

„Aceste modificări ajută operatorul să lucreze pe șantiere unde manevrabilitatea este esențială”, a declarat Medek. ARS 70, cel mai mic cilindru compresor de terasamente din noua linie de produse, este extrem de compact, dovedindu-se a fi și unul dintre cel mai maniabili de pe piaț ă. El este cu 845 mm (16%) mai scurt dec ât cel din generația precedentă și are o rază minimă de virare îmbunătățită cu 20% (de la 3.200 mm la de 2.580 mm). Totodată, este de remarcat repartiția optimizată a greutății, o stabilitate ameliorată și o nouă articulație fără întreținere. Pentru ceilalți cilindri compactori din noua serie ARS, raza medie de virare de 3.570 mm este mai mică cu 3% (o reducere medie de 100 mm față de generația anterioară), lungimea mașinii fiind redusă în medie cu 170 mm.

OPERARE INTUITIVĂ
Se remarcă construcția de calitate superioară a cabinei ce îi asigură operatorului siguranța și un confort deosebit în timpul lucrului. Nivelul de zgomot interior este deosebit de scăzut, iar cadrul ROPS integrat protejează spațiul vital al operatorului în caz de răsturnare a mașinii. Tabloul de bord multifuncțional al mașinii este acum integrat în volan, oferind operatorului o imagine de ansamblu rapidă și clară asupra principalilor indicatori de funcționare, ca de exemplu: presiunea uleiului, temperatura motorului, nivelurile de lichide etc.
Geamurile largi ale cabinei și obturările de vizibilitate reduse, asigură operatorului un câmp de vizibilitate pe 360O, răspunzând unor norme de sigur anță dintre cele mai stricte și optimizând astfel performanțele mașinii.

MENTENANȚĂ FACILĂ
Întreținerea echipamentului se face cu ușurință, prin ridicarea capacului cu deschidere largă ce acoperă compartimentul motorului. La modelele mai mari, ARS 110 – 170, cabina poate fi înclinată, ceea ce asigură un acces excepțional la principalele componente hidraulice, reducând semnificativ timpul de intervenție. Orificiile de umplere și de golire sunt grupate, pentru efectuarea rapidă și facilă a schimburilor de lichide. Toate filtrele principale și sistemul de răcire sunt extrem de accesibile.

CARACTERISTICI SUPLIMENTARE
Pe cilindri compactori pentru terasamente din seria ARS este implementat sistemul patentat ACEforce Intelligent Compactation, care măsoară gradul de compactare absolut și ameliorează eficacitatea și calitatea lucrării.

Machinery

Recent Posts:

Compania HBM-NOBAS GmbH aparține grupului german GP Papenburg Maschinenbau GmbH, fondat în 1963, cu sediul în Hanovra. Astăzi, grupul are peste 3.500 de angajați și o cifră de afaceri de 30 milioane Euro, având o rețea extinsă de distribuitori mondiali și deținând 70...


Citeste mai mult

Modernizarea și extinderea stației de tratare a apelor uzate «El Salitre» din Bogota, capitala Columbiei, răspunde unui important concept de mediu, menit să împiedic e colapsul circuitului apei în natură. În primul rând este vorba de reducerea poluării r&aci...


Citeste mai mult

Cu noul PERFORMANCE Tracker (WPT), Wirtgen a dezvoltat o soluție tehnică inovatoare care, pentru prima dată, asigură o documentare precisă și sigură pe întreaga perioadă a lucrărilor de frezare.Până acum, nu era un lucru neobișnuit ca pe șantierele de reabilitare a drumurilor...


Citeste mai mult

În industria concasării, Metso a fost cel care a introdus o serie de ino vații moderne care au transformat radical evoluția procesării moderne a mineralelor. Una dintre acestea este, fără îndoială, gama de concasoare cu con Nordberg® HP, cea care a devenit un standard industri...


Citeste mai mult