Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

NOUL IVECO T-WAY CEL MAI ROBUST VEHICUL, CONCEPUT PENTRU MISIUNI OFF-ROAD EXTREME

NOUL IVECO T-WAY CEL MAI ROBUST VEHICUL, CONCEPUT PENTRU MISIUNI OFF-ROAD EXTREME

IVECO completează gama de mare capacitate IVECO WAY cu noul camion off-road, conceput pentru cele mai dure misiuni în condiții extreme, preluând ștafeta de la legendarul TRAKKER. Noul IVECO T-WAY prezintă o nouă transmisie automatizată HI-TRONIX, cu funcții special dezvoltate pentru mobilitate off-road. Noile frâne disc spate, sistemul de suspensie spate de mare capacitate pentru punți tandem, masa proprie mai mică și o suită de caracteristici cum ar fi sistemul HI-TRACTION, împreună cu o conectivitate înaltă, servicii digitale și o cabină de înalt confort contribuie la o eficiență și profitabilitate remarcabile.

IVECO a prezentat, astăzi, noul vehicul offroad de mare capacitate IVECO T-WAY rețelei sale de distribuitori și reprezentanților presei comerciale internaționale, în cadrul unui eveniment digital. IVECO T-WAY se bazează pe moștenirea robusteții și fiabilității vehiculelor off-road de top tradiționale pentru brand și introduce soluții tehnologice de ultimă generație, pentru a depăși toate așteptările în ceea ce privește productivitatea, sarcina utilă, siguranța și confortul șoferului. IVECO a ales o abordare inovatoare pentru lansarea virtuală, special creată pentru IVECO LIVE Channel, relatând o poveste captivantă, alcătuită din conținut video și interacțiuni live. Invitații au fost transpuși într-o călătorie de descoperire prin lumea off-road IVECO, dezvăluind „noul-născut” ca demn succesor al importantei sale „dinastii” de camioane legendare.

„T” DE LA TARE: CONCEPUT ȘI PROIECTAT PENTRU ROBUSTEȚE ȘI FIABILITATE
The IVECO T-WAY a fost conceput pentru a oferi cea mai bună performanță din clasa din care face parte pentru orice aplicație off-road. Se evidențiază prin performanța sa off-road, prin robustețe și rigiditate torsională. Preia de la predecesorii săi robustețea legendară a șasiului din oțel de înaltă rezistență, cu o grosime de 10mm și rezistență torsională superioară în segmentul său, de 177 kNm.

Axa frontală oferă o capacitate maximă de până la 9 tone. Reducția în butuc pe puntea spate reprezintă o dotare standard pentru a maximiza puterea și performanța. Noul sistem de suspensie spate de mare capacitate, pentru punți tandem, optimizează greutatea vehiculului și îmbunătățește performanța offroad cu o gardă la sol mai înaltă și un unghi de degajare mai bun.

IVECO T-WAY asigură întreaga putere necesară pentru tracțiune și PTO (priză de putere), prin intermediul motorului fiabil și eficient IVECO Cursor 13 (13 litri), care dezvoltă până la 510 CP – depășind performanța TRAKKER cu 10 CP. Pentru configurații cu o masă mai mică, este, de asemenea, disponibil un motor Cursor 9.

Acestea sunt cuplate cu o cutie de viteze automatizată HI-TRONIX cu 12 și 16 trepte, care este, acum, echipată și cu noi funcții special concepute pentru mobilitate offroad. Vehiculele includ funcția Hill Holder, pentru asistență la pornirea din rampă, Rocking Mode pentru recuperarea tracțiunii pe terenuri alunecoase, și Creep Mode, pentru deplasarea cu viteză redusă, la ralanti. Pentru secțiunile on-road ale misiunii de transport, sistemul IVECO HI-CRUISE îmbunătățește și mai mult eficiența transmisiei.

Acesta include schimbarea predictivă a treptelor de viteză, control predictiv al vitezei de croazieră și o funcție eco-roll, care folosește inerția vehiculului atunci când acesta coboară o pantă. Cu acești noi algoritmi, HI-TRONIX asigură strategia perfectă de schimbare a vitezelor pentru orice aplicație.

PRODUCTIVITATE ȘI EFICIENȚĂ: CAMION COMPLET CONECTAT, OFERIND O SARCINĂ UTILĂ MAI MARE
IVECO T-WAY a fost conceput pentru eficiență și productivitate, cu o masă proprie mai mică și cu noi caracteristici telematice și servicii digitale. Vehiculul oferă o nouă soluție de economisire a combustibilului, pentru aplicații care necesită tracțiune integrală temporară (AWD): sistemul de tracțiune hidrostatic HI-TRACTION pentru modele 6x4 rigide și articulate. Acesta operează la viteze de până la 25 km/h și este activat automat, pentru a oferi tracțiune suplimentară hidraulică pe puntea față, atunci când este necesar. Sistemul oferă beneficii semnificative în termenii consumului de combustibil și ai sarcinii utile, în comparație cu soluția AWD clasică. O creștere suplimentară a sarcinii utile este asigurată de masa proprie, redusă cu 325 kg în comparație cu TRAKKER, datorită noului design al suportului pentru puntea tandem spate, care este, acum, o componentă turnată într-o singură piesă.

IVECO T-WAY are cea mai bună conectivitate în clasa sa, fiind un punct de reper al gamei WAY, prin Connectivity Box standard. Sistemul de conectivitate oferă telediagnosticare și mentenanță predictivă. Acesta permițândule managerilor de flote să monitorizeze de la distanță performanța fiecărui vehicul, în orice moment, pentru un maximum de eficiență. Portofoliul serviciilor de conectivitate IVECO ON, aflat în continuă extindere, se concentrează pe maximizarea productivității clienților și pe durabilitatea vehiculului, precum și pe minimizarea timpilor neplanificați de imobilizare a vehiculului.

FLEXIBILITATE EXTREMĂ: CEL MAI CONVERTIBIL CAMION OFF-ROAD
IVECO T-WAY urmează să devină favoritul carosierilor, datorită flexibilității sale extraordinare. Cu versiuni rigide și articulate, are cea mai largă ofertă de opțiuni de grupuri motopropulsoare de pe piață: tracțiune parțială, pe modele rigide și articulate 6x4 și rigide 8x4; precum și tracțiunea integrală, pentru versiunile 4x4 și 6x6 rigide și articulate și 8x8 rigide. Gama cu tracțiune integrală a fost extinsă cu noile modele cu ampatamente de 4, 4,2 și 4,5 metri, care pot transporta sarcini speciale fără modificarea șasiului.

Noua arhitectură electrică și electronică HI-MUX este complet compatibilă cu sistemele de comandă de ultimă generație. Noua gamă de prize de putere include o versiune tip sandwich, de înaltă performanță, care asigură un cuplu maxim de până la 2.300 Nm. Versatilitatea extremă, dimensiunea gamei și oferta extensivă de variante fac din IVECO T-WAY camionul perfect pentru toate tipurile de aplicații.

IVECO T-WAY: DESIGNUL CABINEI, CONCENTRAT PE CONFORTUL ȘI SIGURANȚA ȘOFERULUI
Cabina IVECO T-WAY oferă un design plăcut pentru șofer, cu linii fine, aerodinamice. Disponibilă în două versiuni – cabină scurtă AD și cabină lungă AT, cu acoperiș standard sau înalt – cu caracteristici care trebuie să ușureze munca zilnică a șoferului. Întregul spațiu destinat șoferului a fost conceput pentru a oferi un mediu de trai practic și confortabil.

Scaunul ergonomic și confortabil, împreună cu noul concept de volan multifuncțional, asigură un nivel excelent de confort. Siguranța șoferului este esențială, în condițiile dificile de utilizare cu care se confruntă, în mod frecvent, IVECO T-WAY. Vehiculul este proiectat pentru a oferi protecție maximă, dispunând de sisteme de siguranță care depășesc cu mult cerințele omologării de tip. Noul sistem de frânare EBS, ca dotare standard, frânele cu disc sunt disponibile pe modelele PWD (tracțiune parțială) și noile ADAS (Sisteme de Asistență Avansată pentru Șoferi) sunt disponibile pentru întreaga gamă.

Truck Power

Recent Posts:

Anvelopele sunt componente esenţiale ale fiecărui vehicul. Modul în care sunt gestionate are un impact foarte mare pentru afacerea dvs., iar verificarea manuală a anvelopelor este o sarcină care consumă timp. Dar cum obţineţi cea mai bună valoare din investiţia dvs. în anvelope?...


Citeste mai mult

Pentru noul proiect de cale ferată „Tren Maya”, compania de transport greu PESADO a fost însărcinată să transporte o locomotivă electrică cu o greutate de aproximativ 180 t pe o distanță de 2 250 km, de la San Luis Potosi la Valladolid, Yucatan.In Mexic, ori de câte o...


Citeste mai mult

Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de categorie grea dedicate industriei de construcții. Prin utilizarea camioanelor electrice, acum companiile pot să răspundă cererii în creștere pentru vehicule cu niveluri reduse de zgomot și cu emisii zero pe și în jurul ș ...


Citeste mai mult

Companiile de transport rutier de mărfuri a u aceleași cerințe față de camioanele electrice cu baterii, cât și față de omologii lor cu motoare diesel convenționale. Chiar și în c ondiții meteorologice dificile, cum ar fi frig ul, gheața și zăpada, vehiculele trebuie să per...


Citeste mai mult