Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

Noua vedetă emblematică de la Hamm - Seria HX de compactoare cu role tandem cu direcție pivotantă: sustenabile, inteligente și cu suport digital

Noua vedetă emblematică de la Hamm - Seria HX de compactoare cu role tandem cu direcție pivotantă: sustenabile, inteligente și cu suport digital

\HAMM a lansat pe piață o nouă generație de role tandem cu direcție pivotantă: seria HX. Aceasta înlocuiește seria DV+ anterioară și se remarcă prin comenzile intuitive Easy Drive, parametri de înaltă performanță, numeroase caracteristici de confort și funcționare durabilă. Integrarea noului asistent digital de compactare „Smart Compact” joacă, de asemenea, un rol important. În plus, HAMM a pus în practică multe îmbunătățiri ale detaliilor, noi opțiuni și interfețe în seria HX. Toate modelele sunt disponibile în țările în care sunt obligatorii standardele privind emisiile de noxe, EPA Tier 4 sau EU Stage V.

Grad ridicat de precizie
Seria HX este noua navă amiral a flotei HAMM. Proiectate pentru compactarea asfaltului, modelele HX 70i (7 t/55,4 kW) și HX 90i (9 t/74,4 kW) realizează producții ridicate de suprafață compactată pe șantierele mari. Mai mult, acestea impresionează cu precizie ridicată realizată chiar și în sarcini solicitante, cum ar fi compactarea în curbe. Aici, direcția pivotantă își arată punctele forte cu un unghi de rotație mare, un decalaj mare al căii de rulare și patru moduri diferite de direcție.

Conducere inteligentă cu inversare automată a sensului de deplasare
O contribuție esențială la calitatea înaltă a compactării este controlul inteligent al conducerii cu inversare automată a sensului de deplasare. Împreună cu unitatea de control al scaunului reglabil electric, garantează calitatea și confortul, asigurând în același timp frânarea și accelerarea rapidă a rolelor, dar în același timp progresivă. În plus, scaunul se rotește automat în direcția de mers de îndată ce sensul de deplasare se schimbă. Unică pe piață, această funcție garantează compactarea unor suprafețe de înaltă calitate și asigură un mediu de lucru ergonomic și în deplină siguranță.

Câmp vizual îmbunătățit
Noile indicatoare de direcție cu LED și detaliile din jurul cabinei conferă seriei HX un design distinctiv. Cabina panoramică complet vitrată oferă un câmp de vizibilitate mult îmbunătățit, cu o vedere excelentă asupra marginilor rolelor. Opțional, se poate adăuga iluminarea rolelor și a marginilor acestora. Un sistem de camere de luat vederi cu două monitoare robuste (IP 67) sunt integrate în mod standard pentru a oferi o vizibilitate optimă. Datorită divizării ecranului, imaginile din față și din spate sunt întotdeauna vizibile, indiferent de poziția scaunului. Tot unic este și geamul de sticlă din podeaua cabinei pentru vizualizarea rolelor. Acesta poate fi rabatat spre interior pentru curățare.

Operare simplă, ergonomie și confort cu Easy Drive
Pentru seria HX, conceptul de operare Easy Drive combină un post de operator optimizat din punct de vedere ergonomic cu o structură de operare bine gândită, inclusiv o operare neutră din punct de vedere lingvistic și care se explică de la sine. În ciuda funcțiilor extinse ale mașinii, operarea este intuitivă și se învață foarte repede. Manevrarea utilajului se realizează cu ajutorul volanului; toate celelalte funcții importante sunt operate prin intermediul unui joystick și al cotierei multifuncționale. Poziția cotierelor și unghiul de înclinare a coloanei de direcție sunt reglabile. La acestea se adaugă un suport pentru picioare ergonomic, cotiere rabatabile, un sistem de asistență la ieșire și alte caracteristici de confort, cum ar fi două prize de 12 volți, două porturi USB și multe compartimente de depozitare.

O nouă instalație de amestecare a aditivilor și un nou distribuitor de pietriș
Noua unitate îmbunătățită de amestecare a aditivului, cu circuit dublu, pentru role combinate, economisește apă și mărește autonomia, deoarece sistemul de stropire din față și cel din spate sunt controlate separat. Apa și aditivul pot fi stropite separat sau ca amestec. Pentru împrăștierea straturilor de suprafață, Hamm a îmbunătățit distribuitoarele de pietriș din oferta sa pentru seria HX: distribuitoarele liniare HLS 150 (760 l) și HLS 170 (960 l), precum și distribuitorul cu discuri HDS (750 l, lățime de împrăștiere 8 m). Toate modelele au opțiunea de reglare a înălțimii. Opțional, este disponibil și un dispozitiv inovator de sprijin, care face posibilă asamblarea și demontarea utilajului fără un stivuitor sau o macara. Distribuitoarele sunt operate de de la postul de operare și sunt dotate cu prelate cu rulare automată și iluminare LED integrată.

Asistentul de compactare Smart Compact
Funcția de asistență la compactare Smart Compact poate fi utilizată la compactoarele cu role tandem din seria HX. Sistemul stabilește automat și separat pentru fiecare tambur modul de compactare: dacă să se compacteze cu vibrații și amplitudine mare sau mică, cu oscilație sau în regim static. Operatorul utilajului trebuie doar să indice doar dacă trebuie compactat un strat de bază, de liant sau de asfalt. Asistentul evaluează datele privind starea asfaltului, încorporând, opțional, date meteorologice locale de la o stație meteo integrată. Acest lucru înseamnă că Hamm este primul producător din lume care automatizează configurarea separată a celor două role, ridicând fiabilitatea și calitatea procesului de compactare și a suprafeței la un nivel cu totul nou.

Compactare sustenabilă, economii de combustibil
Motoarele funcționează la o turație mai mică, de 1500-2000 rpm, ceea ce reduce consumul de combustibil, precum și zgomotul și emisiile de gaze de eșapament. Performanța ridicată de compactare este asigurată de pompe de antrenare puternice. În plus, după o perioadă prelungită de inactivitate motorul se oprește automat. Funcția Smart Compact contribuie, de asemenea, la sustenabilitate. Asistentul economisește în plus până la 15% din combustibil prin oprirea vibrațiilor sau a oscilațiilor imediat ce nu mai sunt utile. În cele din urmă, compresoarele cu role tandem din seria HX pot fi operate cu motorină sau cu combustibil HVO (ulei vegetal hidrogenat).

Soluții moderne pentru documentare, comunicare și întreținere
Datorită numeroaselor interfețe și a hardware-ului corespunzător, compactoarele din seria HX sunt pregătite pentru aplicațiile și provocările viitoare - fie că este vorba de provocări legate de cerințe de calitate, documentare sau comunicare. În special, Hamm oferă opțiunea de a integra sisteme pentru evitarea coliziunilor folosind o interfață PDS (Proximity Detection System - sistem de detectare a proximității). În plus, sistemul telematic JDLink este la bordul tuturor modelelor, putând fi utilizat pentru a vizualiza în orice moment și de oriunde informații precum datele de performanță ale compactoarelor, nivelurile de umplere, mesajele de eroare, orele de funcționare sau intervalele de service.

Nouă versiuni de compactoare
Rolele din seria HX sunt disponibile cu o greutate de operare de 7 t (HX 70i) și 9 t (HX 90i). Printre cele nouă versiuni se numără modele cu două role vibratoare, un tambur oscilant și un tambur vibrator, precum și role combinate. Rolele vibratoare și cele oscilante sunt disponibile, în funcție de model, ca tambur divizat sau nedivizat.

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult