Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Noutatile Keestrack la Bauma 2019 - Sustenabilitate in concasare, sortare si transport

Noutatile Keestrack la Bauma 2019 - Sustenabilitate in concasare, sortare si transport

Keestrack va expune la Bauma - München 2019 un total de noua instalatii de prelucrare a minereurilor si va prezenta intreaga sa gama de echipamente cu senile folosite pentru reciclare si pentru aplicatii de cariera. Tema obiectiva ce o va promova Keestrack va fi strategia de urmat pentru electrificarea economica a echipamentelor de productie, prin utilizarea tehnologiilor hibrid si „plug-in” in actionarea instalatiilor, solutii tehnice pe care Kleestrack le aplica gamei complete de produse si pentru toate capacitatile de productie.

O gama electrica completa de concasoare mobile
Keestrack va prezenta in acest an la Bauma 2019, incluzand doua concasoare de succes de 30 tone, toate produsele sale de varf din seria sa de concasoare mobile pe senile, cu falci, cu impact si cu con, ca sisteme diesel-electrice complete de tip hibrid, cu sursa de alimentare electrica separata (plug-in). Potrivit Keestrack, noile modelele imbunatatite, cu conceptele lor sofisticate de actionare, in cadrul clasei de 60 pana la 70 tone greutate de transport, nu sunt numai solutii tehnice de varf din punct de vedere a capacitatii de productie si a dimensiunilor, calitatii si varietatii produselor finite, dar stabilesc, de asemenea, noi standarde pentru o operare eficienta din punct de vedere al costurilor de exploatare. Fara restrictii in ceea ce priveste transportul si mobilitatea pe santier, seria de concasoare grele diesel-electrice de la Keestrack indeplineste cerintele atat pentru lucrari de reciclare intensiva pe santier, cat si pentru o productie flexibila, in mai multe etape, a agregatelor minerale in balastiere si cariere.

Pentru prima oara la un targ international, Keestrack va prezenta concasorul cu falci Keestrack B7e, noul lider de clasa ce il va inlocui pe mai micul model B6. Capacitate uriasa de productie (700 t/h) este asigurata de indelung doveditul concasor cu falci CJ 412, cu o deschidere a cuvei de alimentare de 1.200 x 830 mm, ce asigura posibilitatea alimentarii camerei de concasare cu materiale avand dimensiunile de pana la 700 mm si cu posibilitatea de a regla hidraulic deschiderea dintre falci (CSS – Closed Side Setting) intre 75 - 250 mm.

La modelul B7e, disponibil doar ca hibrid „plug-in”, concasorul este actionat de un motor electric de 132 kW. Un alt motor electric, de 55 kW, actioneaza pompa hidraulica ce genereaza energia hidraulica necesara functionarii sistemelor hidraulice ce actioneaza senilele, cilindri de ridicare, alimentatorul vibrant cu doua etaje de presortare si banda transportoare. Puterea electrica necesara functionarii concasorului in ansamblu este produsa de un generator diesel-electric propriu, amplasat intr-un compartiment amovibil, care poate fi pozitionat mai departe de concasor, intr-un mediu fara praf si fara vibratii. Generatorul diesel-electric este format dintr-un motor diesel Volvo, ce dezvolta 285 kW si este conform normelor de emisii poluante UE Stage IV, si un generator electric de 330 kVA.


Datorita functionarii motorului diesel la o turatie constanta si scazuta, chiar si cand grupul generator lucreaza la sarcina totala, Keestrack B7e functioneaza cu un consum redus de combustibil. Potrivit celor de la Keestrack, daca concasorul motoarele electrice sunt alimentate direct de la reteaua publica de curent electric sau de la un grup generator extern, prin intermediul sistemului „plug-in”, costurile de exploatare ale concasorului B7e se pot reduce cu pana la 80%. Alimentarea cu curent electric de la o retea publica mai are avantajul ca nu sunt produse emisii de gaze poluante cand concasorul lucreaza. Concasorul B7e, cu o masa operationala sub 69 de tone (cu optiuni), este foarte mobil, iar daca unitatea de alimentare de 6 mc, inclusiv cele doua etaje de presortare, este detasata de instalatie, masa operationala scade sub 60 de tone.

Capacitati mari de productie in concasare secundara si tertiara sunt garantate de concasorul cu con complet hibrid Keestrack H6e. Poate fi alimentat cu materiale cu dimensiuni maxime de pana la 215 mm si permite configurarea variabila a camerei de concasare si setari ale deschiderii dintre conuri (CSS: 6 – 44 mm), putand prelucra pana la 400 t/h dintre cele mai diverse materii prime. Optional este disponibil un eficient modul atasabil de post-sortare, cu trei etaje (supraf. totala 24,5 mp), cu recirculare larg dimensionata, ce ofera produse finite de calitate superioara, garantand astfel o valoare adaugata ridicata. Motoare electrice puternice sunt folosite pentru antrenarea concasorului si a sistemelor hidraulice (220 kW / 2 x 30 kW), energia electrica provenind de la un generator diesel-electric propriu (345 kW / 500 kVA), instalat intr-un modul amovibil sau de la reteaua electrica publica ori de la un grup electrogen extern, prin intermediul sistemului „plug-in”. Cu o masa operationala de doar 62 de tone cu toate optiunile (51,5 t fara ciurul final cu trei etaje), concasorul cu con poate fi exploatat economic in diferite aplicatii.

Adaptabilitatea reprezinta caracteristica de succes a concasorului cu impact Keestrak R6e, compact si extrem de mobil, cu ciur cu dublu etaj pentru presortare si un modul de post-sortare, cu dublu etaj si recirculare larg dimensionata. Versiunea prezentata la München este complet hibrida (439 kW / 550 kVA), dar este disponibila si versiunea cu actionare diesel-hidraulica si partial electrica, cu antrenare directa a concasorului («rotor-by-diesel»). In versiunea complet hibrida, cu motoare electrice puternice ce antreneaza concasorul (250 kW) si sistemul hidraulic (2 x 55 kW) si cu toate unitatile auxiliare, instalatia are o masa operationala ce atinge 62 de tone. Transportul intre santiere se poate face lesne pe caile rutiere daca se opteaza pentru un sistem «dolly» de tractare.

Keestrack va prezenta la Bauma 2019 si concasorul cu impact hibrid diesel-electric R3e, lansat pe piata anul trecut. Prevazut cu un ciur post – sortare, cu simplu etaj si recirculare larg dimensionata, masa operationala a acestui concasor nu depaseste 32 t, acesta putand fi usor de transportat pe drumurile publice. De asemenea, va fi prezentat si concasorul cu falci Keestrack B3e, prevazut cu un nou ciur de presortare, independent. Unitatea de sortare cu dublu etaj (1,6 mp + 1,2 mp) cu actionare electrica imbunatateste eficienta si optimizeaza uzura concasorului cu falci cu o deschidere de alimentare de 1.000 x 600 mm, fiind cea mai mare unitate de sortare din clasa de 30 de tone. Echipamentul electric al instalatiei, predominant diesel-hidraulice, include un generator de 42,5 kVA pentru actionarea transmisiei benzii transportoare si a accesoriilor si pentru alimentarea unei conexiuni externe (de iesire) de 63 A, pentru operarea economica a unitatilor de sortare conectate ulterior sau unor benzi transportoare de stocare.

Costuri operationale salvate prin combinarea echipamentelor
Comparativ cu unitatile diesel-hidraulice conventionale, instalatiile diesel-electrice economisesc direct pana la 40% din combustibil. Atunci cand aceste instalatii lucreaza in trenuri de productie, consumul de combustibil total poate scadea cu pana la 70% daca instalatiile de sortare hibride sunt alimentate direct cu energie electrica (plug-in) de la un concasor diesel-electric amplasat in amonte sau in aval. Pentru a exploata pe deplin acest potential, Keestrack ofera astazi sase modele de ciururi (250 – 1.000 t/h), optional ca versiuni complet hibrid „plug-in”.

Nou in programul de electrificare a produselor este ciurul Keestrack K6e: cu un alimentator standard de 8 mc si un ciur cu dublu etaj de 4.500 x 1.800 mm (2 x 8,1 mp), instalatia de sortare de aproape 30 de tone produce trei fractii, avand o capacitate de productie de 600 t/h si poate fi adaptat sa functioneze la o gama larga de materiale si aplicatii, cu o varietate de suporturi de site si echipamente suplimentare. O solutie de ciur complet hibrid, cu potential ridicat pentru o functionare economica semi-stationara este Keestrack K5e Flip Flow, cu o masa operationala de 29,5 t. Special adaptata la cutia ciurului cu doua etaje, tehnologia «BIVITEC» ofera o gama larga de aplicatii in reciclarea materialelor reziduale (sticla, lemn, etc.) sau prelucrarea materialelor dificile, cu umiditate ridicata. Flexibilitatea echipamentului de sortare asigura o productie eficace si economica de agregate cu dimensiuni minime < 2 mm, manipularea materialelor calde (de ex. Zgura) sau productia de cantitati mari de produse minerale standard (pana la 450 t/h).

News

Recent Posts:

Divizia de construcții a grupului Maxagro, cunoscută și sub numele de Compania Drumuri și Poduri Banat, a inaugurat cea de-a treia stație de asfalt din portofoliu. Situată lângă Timișoara, în comuna Sânandrei, investiția reprezentată de stația de asfalt face din Drumuri...


Citeste mai mult

În cadrul unui show desfășurat la centrul JCB World Headquarters, din Staffordshire, Regatul Unit (UK), JCB a dezvăluit presei de specialitate noile sale produse lansate în acest an. Noul dumper electric 3TE JCB își extinde oferta de dumpere 100% electrice de șantier cu șas...


Citeste mai mult

Libertatea lansează o nouă provocare pentru toți colecționarii pasionați de automodelism, sub forma unei machete la scara 1/8, pe care fanii celui mai îndrăgit automobil românesc din toate timpurile și-o pot construi singuri.Dacia 1300 reprezintă o bornă importantă a istoriei a...


Citeste mai mult

În fața unui peisaj economic în continuă schimbare, industria carierelor și balastierelor din România se confruntă cu presiuni crescânde asupra eficienței și rentabilității operațiunilor. Pentru a aborda aceste provocări complexe și a-și menține competitivitatea,...


Citeste mai mult