Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Machinery

RECICLAREA DEŞEURILOR DIN BETON ŞI ASFALT

RECICLAREA DEŞEURILOR DIN BETON ŞI ASFALT

Agregatele reprezintă materialul de bază din compoziţia betonului şi asfaltului. Acestea se regăsesc în proporţie de 90% în pavajele de asfalt şi în proporţie de 80% în mixturile de beton. Sunt 3 motive esenţiale pentru a lua în considerare reciclarea deșeurilor din beton şi asfalt: buget, mediu înconjurător, fezabilitate.

Pentru că atât betonul cât şi asfaltul reciclat sunt la fel de rezistente ca cele originale, devine oportună reprocesarea deşeurilor din beton şi asfalt, pentru a construi de o manieră ecologică, pentru a realiza proiecte viabile şi benefice pentru economie.

Betonul şi afaltul reciclat pot fi folosite cu precădere în aplicatiil de reabilitare de drumuri, poduri, clădiri, acoperişuri. Reciclarea betonului şi asfaltului diminuează excavările, investiţiile, epuizarea combustibililor, asociate producerii materialelor noi.

RECICLAREA DEŞEURILOR DIN CONSTRUCŢII ŞI DEMOLĂRI

Deşeurile din construcţii şi demolări sunt deşeuri generate în timpul construcţiei, renovării şi demolărilor de clădiri, drumuri, poduri şi altele, fluxul de deşeuri conţinând un procent ridicat de cărămizi, beton, lemn şi alte materiale reutilizabile. Reciclarea deşeurilor din construcţii şi demolări devine o adevărată industrie, cu venituri şi beneficii semnificative, precum scăderea cantităţilor de deşeuri depuse la groapa de gunoi, reducerea gazelor cu efect de seră, recuperarea materialelor reciclabile şi nu în ultimul rând crearea de noi locuri de muncă.

Reciclarea materialelor de construcţii are ca rezultat obţinerea de materiale pentru cele mai diferse aplicaţii:
Nisip reciclat
• pentru acoperiri de cabluri, ţevi
Nisip stabilizat
• pentru nivelări, aşezare pavaje
Piatră spartă
• pentru fundaţii, umpluturi şi terasamenteRECICLAREA DEŞEURILOR DIN PREFABRICATE

În fabricile producătoare de materiale de construcţii precum: pavele, cărămizi, prefabricate de beton, procesul de producţie are ca rezultat şi un procent de deşeuri şi rebuturi din procesul de producţie. Reciclarea acestor deşeuri devine o preocupare tot mai des întâlnită în rândul acestor producători.

Câteva aspecte pozitive justifica pe deplin fiecare investiţie în direcţia recuperări deşeurilor rezultate din procesul de producţie: eliberarea spaţiilor destinate depozitarii deşeurilor, reintroducerea deşeurilor şi rebuturilor în procesul de fabricaţie, protejarea mediului şi nu în ultimul rând aspectul economic rezultat din cele de mai sus.

 

Machinery

Recent Posts:

Svenska Maskinmässan, este un renumit târg de mașini și utilaje pentru construcții, ce a avut loc la Stockholm, Suedia, în perioada 2 - 4 iunie 2022. Târgul suedez a reprezentat și anul acesta o oportunitate pentru Liebherr, care și-a putut prezenta, într-o zonă ex...


Citeste mai mult

Întreţinerea drumurilor poate deveni o activitate cu maxim de randament şi eficienţă atunci când se utilizează autovehicule multifuncţionale. Proiectate şi produse în UE de către producători de renume, ele pot fi utilizate la întreţinerea drumurilor, atât vara...


Citeste mai mult

La München, în perioada 24 – 30 octombrie, Grupul Wirtgen va prezenta soluții durabile – și, prin urmare, de pionierat – pentru industria construcțiilor de drumuri și demonstrând încă o dată capacitatea remarcabilă de inovare. Liderul tehnologiilor de ...


Citeste mai mult

Compania Black Diamond General Contractors este angrenată în Carolina de Sud într-un nou proiect de amploare, de dezvoltare a caselor multifamiliale. În acest proiect, flota de echipamente CASE a companiei este angrenată de la prima lucrare până la predarea acesteia la fin...


Citeste mai mult