Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Focus plus

ROM WELD INDUSTRIES - PUTEREA DE A TRANSFORMA UN VIS IN REALITATE

ROM WELD INDUSTRIES - PUTEREA DE A TRANSFORMA UN VIS IN REALITATE

Rom Weld incepe sa devina cunoscut pe piata din Romania datorita serviciilor de o calitate peste medie, seriozitatii si pregatirii temeinice. Compania ofera servicii de proiectare in industria alimentara, chimica, farmaceutica, proiecte la cheie in domeniul Food & Beverages, Petro Chemical, Hvac & frigorific etc, relocari de echipamente, instalari de echipamente noi, fabricarea echipamentelor noi, rezervoarelor, instalatii tehnologice alimentare/industriale.

Rom Weld are autorizati toti sudorii angajati, are ISO 9001 si se afla in prezent in curs de auditare 3834 si PED. Scopul obtinerii acestor certificari/autorizari, este de a lucra dupa standarde si a da incredere partenerilor si colaboratorilor. Iata mai jos povestea inceputurilor companiei Rom Weld, povestita chiar de fondatorul acesteia, Laurentiu Dogeanu, care a avut curajul sa creada in visul sau, acela ca si in Romania este posibil sa livram lucruri si servicii de calitate.

Devenisem cu timpul foarte cunoscut in domeniu, mai ales pentru tot ce era de sudat. Aceasta perioada a durat pana in 2013, cand am infiintat Rom Weld. In vara lui 2013 am primit un t elefon de la prietenul meu Claudiu, (care are o strungarie in Baneasa), vroia cineva sa repare o cupa de excavator. Bineinteles ca eram foarte incantat si bucuros, Rom Weld era infiintata de cateva zile, am fost sunat de client pentru reparatia cupei si mi-au cerut o oferta. Initial clientul mi-a transmis ca oferta trimisa de mine este prea scumpa, am refacut oferta si nu m-am lasat! La pu tin timp clientul a acceptat-o si ne-am apucat de treaba. Am luat 2 prieneni si ei sudori, av em un Peugeout 206 breack, l-am umplut cu fiare si echipamente si am mers pe santier unde chiar in acceeasi zi pana seara la 8 am terminat treaba.

Era o nebunie sa vezi ca poti construi practic o masina fara motor intr-un garaj, care, in final, sa fie si functionala! In acel spatiu am dedicat 16 -18 ore de lucru zilnic, era ceva unic pentru mine sa pot construi ceva asa de special, mai ales dupa ce livram masina si vedeam bucuria pe fata fiecarui client. inainte de Rom Weld, prin anul 2001, cand ma ocupam cu tuning la masini de curse, VTM, off-road, raliu etc, unde le pregateam intr un atelier de 100 mp in Baicului alaturi de Andrei Tentean, care detinea spatiul. Imi aduc aminte ca a fost o colaborare frumoasa, faceam tot felul de proiecte speciale custom pentru fiecare, toti vroiau masini frumoase, „tunate, scurtate, inaltate etc. In acel spatiu am cunoscut multa lume, oameni de o calitate superioara care mi-au dat curajul si increderea in mine ca pot face lucruri mult mai importante. In acel garaj confectionam de la custile de protectie la evacuari, serpisori, trasee de admisie, intercooler de racire a aerului, rezervoare custom, bascule custom, punte spate/ fata custom.

Clientul a fost foarte incantat ca am terminat lucrarea intr-un timp atat de scurt si in cateva zile m-a chemat la discutii, unde am stabilit o relatie extraordinar de buna si frumoasa, printr-un contract pe termen lung. Asa am inceput cu reparatii pentru toate cupele pe care le aveau in curte, brate de excavator, reconditionatincarcatoarele etc.

Pana la sfarsitul lui 2013 am fost singurul angajat Rom Weld. In februarie 2014 am primit o cerere pe email de la ReflexFatade pentru ofertarea balustradelor de la birourile Afi 4 si 5, am reusit sa prindem contractul si cu acea ocazie am reusit sa angajez 2 dintre prietenii mei sudori si ne-am apucat de treaba. In paralel au inceput tot felul de lucrari pe reparatii prin sudura, cupe, balustrade etc. In decembrie 2014 am fost sunati de la Brasov o firma mare si foarte serioasa RapTronic, unde neau invitat la ei la sediu pentru discutii si probe in vederea unei colaborari pe sudura si montaj tevi alimenare.

Imediat dupa Craciun ne-am urcat toti 3 care eram in Peugeout, am sunat inca 2 prieteni sudori sa ne ajute ca si numar de personal, am ajuns, am dat probe pe sudura si izometrie iar clientii au fost multumiti de noi si in ianuarie 2015 am inceput cu totii la fabrica de bere Ursus din Brasov. Am lucrat aproape 5 luni acolo, iar dupa acest contract au tot continuat lucrari pe partea de trasee tehnologice, montaj de echipamente, echipa a inceput sa se mareasca, cam la 2 luni mai luam un nou coleg. Echipamentele le tineam mai mult in masina, neavand un spatiu de depozitat, motiv pentru care in 2016 am inchiriat o hala de 500 mp in comuna Ciorogarla, unde la inceput am avut doar destinatia de depozit.

Am inceput sa ma documentez cum sa ne promovam, am lucrat cu un prieten sa ne promovam pe extern asa cum stiam noi, am fost contactati de o firma din domeniul abatoarelor unde am reusit sa le fabricam 3 nacele din inox. Am inceput sa investim in hala si sa visez la lucrurile mari pe care ne dorim sa le facem. A durat pana la sfarsitul lui 2016 cand am reusit sa punem atelierul pe picioare, cu echipamente, scule etc. 2017 a fost un an greu, am lucrat la un depozit frigorific unde nu ne-am incadrat in pretul pe care l-am ofertat initial si asa am intrat intr-o gaura neagra. Simteam ca se termina tot ce muncisem pana atunci, insa din fericire am reusit sa accesam o linie de credit care ne-a ajutat sa trecem de acea perioada grea.

2018 a fost cel mai bun an pentru noi, am ajuns la un numar de 25 de colegi, lucram pentru extern 30 % din cifra de afaceri, facem proiecte la cheie. Anul 2019 avem in plan sa ne retehnologizam hala de productie iar pentru anul 2020 avem planuri mari, avem ca obiective un numar de 50 angajati, 60 % din cifra de afaceri din productie externa, o hala de 1.200 mp si o cifr a de afaceri de 1.500.000 EUR!”

Focus plus

Recent Posts:

Suprafețele de lucru, materialele abrazive și mediile acide nu fac casă bună împreună – până acum, bineînțeles. De acum încolo însă, lucrurile s-au schimbat cu noul oț el de uzură Hardox® HiAce, special conceput de compania siderurgică suedeză SSAB...


Citeste mai mult

Multe companii se află deja la a doua sau a treia generație de optimizare a costurilor și de creștere a productivității. Pârghii precum externalizarea unor procese, raționalizarea portofoliului sau implementarea de soluții ERP au fost utilizate la maximum, așa că pentru a atinge un n...


Citeste mai mult

"Sunt încântat să confirm faptul că echipa principală de conducere a companiei GP Mat a fost prezentă la JDL Expo 2019. Ca membri dedic ați ai sectorului de construcții din Franța, noi considerăm că prezentarea produselor și a serviciilor noastre la acest eveniment internațion...


Citeste mai mult

De la începutul lunii noiembrie 2019, producătorul german Linde Material Handling a adăugat în port ofoliul său o nouă generaţie de motostivuitoare, care sunt un vârf de lance în domeniul intralogisticii.Hidrostatica din gama de sarcini între 2 şi 3,5 tone duc int...


Citeste mai mult