Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

STAR TRADING IMPEX - RECOMANDAREA CLIENŢILOR DIN PIAȚĂ ESTE CARTEA DE VIZITĂ A COMPANIEI

STAR TRADING IMPEX - RECOMANDAREA CLIENŢILOR DIN PIAȚĂ ESTE CARTEA DE VIZITĂ A COMPANIEI

În prima parte a lunii iunie am plecat la Piteşti, în primul nostru job-report de după perioada de urgență, încă aflați în perioada de alertă. Am putut părăsi însă Bucureştiul fără declarație deoarece au intrat în vigoare câteva elemente de relaxare socială şi procedurală! Am avut parte de o zi de vineri însorită, numai bună pentru vizita unei fabrici. Aceasta se află lângă Piteşti, la ieşire către Craiova, lângă hotel Papillon, hotel care ne-a fost dat ca reper pentru a găsi locația mai uşor. Nu este însă greu de găsit, fabrica este mare şi se vede de departe. La intrare am fost opriți pentru a ni se lua temperatura, conform procedurii. Atât eu, cât şi colegul meu, am trecut testul şi am fost lăsați să intrăm. Ne-am întâlnit cu administratorul şi proprietarul Star Trading Impex, dl. Victor Marinescu, cât şi cu dl. Rareş Boloş, Directorul de producție.

Am făcut o vizită ca la carte, în prima jumătate de oră muncitorii erau în pauză, ceea ce ne-a permis să f acem fotografii, cât și să vizităm fără a deranja munca oamenilor, însă după jumătate de oră locul s-a transformat într-un adevărat furnicar: fabrica începuse să trăiască! Am vorbit mult cu dl. Marinescu și cu dl. Boloș, subiectul principal a fost, bineînţeles, pandemia și cum s-au descurcat în această perioadă, care au fost momentele critice, ce au făcut pentru a trece mai ușor prin ea, dar și cum văd dânșii viitorul construcţiilor în România. Mai jos, iată ce ne-au transmis:

Mașini și Utilaje: Care este istoricul Star Trading Impex? Cum a luat naștere compania și care au fost punctele cheie ale creșterii și dezvoltării companiei până în prezent?
Victor Marinescu: Firma STAR TRADING IMPEX SRL a fost înfiinţată în 1993. "Calitate la cel mai înalt nivel" – acesta este sloganul și cheia creșterii și dezvoltării companiei noastre, iar un client mulţumit este o formă foarte bună de promovare. Aceasta este probabil explicaţia faptului că majoritatea noilor clienţi ne contactează datorită recomandărilor primite din piaţa din partea clienţilor deja existenţi. Este ceva de care suntem mândri, dar în același timp ne face să fim atenţi. Acordăm o atenţie deosebită fiecărui element al construcţiei și nu tratăm cu superficialitate nici cel mai mic proiect.

Mașini și Utilaje: Care sunt serviciile oferite de către Star Trading Impex?
Victor Marinescu: Compania noastră este axată pe construcţii civile şi industriale, lucrări de construcţii ale altor proiecte inginereşti şi lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor, având un colectiv de profesionişti cu experienţă şi reputaţie în domeniile în care îşi desfăşoară activitatea.

Mașini și Utilaje: În ce constă parcul de utilaje al Star Trading Impex? Ce vechime are acesta și care ar fi un top ale celor mai rentabile utilaje pe care le aveţi în parc în ceea ce privește timpul de amortizare și fiabilitate?
Victor Marinescu: Parcul de utilaje al Star Trading Impex constă în utilaje destinate extracţiei, transportului, sortării și concasării agregatelor din piatră, utilaje pentru producţia și transportul betonului, utilaje pentru terasamente și utilaje și echipamente destinate edificării de construcţii civile și industriale, cu o vechime cuprinsă între 15 și 0 ani. Cele mai rentabile utilaje sunt cele achiziţionate în ultima perioadă și anume cele destinate prefabricatelor din beton.

Mașini și Utilaje: Cum a început colaborarea Star Trading Impex cu First Technology – dealer exclusiv Moldtech în România? Ce anume v-a determinat să faceţi primele achiziţii, dar să și continuaţi colaborarea și achiziţiile ulterioare?
Victor Marinescu: Când m-am gândit să pornesc business-ul cu prefabricate am căutat pe internet furnizori de tipare. Am solicitat informaţii de la mai mult e firme. Firma Moldtech mi-a răspuns că are reprezentanţă în România și anume firma First Technology, care ne va contacta. Așa a început colaborarea și am făcut primele achiziţii.

Mașini și Utilaje: Cum puteţi caracteriza utilajele Moldtech? Care sunt punctele forte ale acestora? Au și puncte slabe?
Victor Marinescu: Utilajele și tiparele Moldtech sunt de calitate, răspunzând cerinţelor de producţie pentru prefabricatele din beton armat și precomprimat. Au un raport calitate/ preţ corect, fiind căutate și folosite în mai multe ţări din lume. Firma noastră este prima din România care a achiziţionat gama de tipare Moldtech.

Mașini și Utilaje: Costurile de exploarare și întreţinere sunt un factor foarte important în decizia de achiziţie viitoare. Cum se comporta utilajele Moldtech din acest punct de vedere?
Victor Marinescu: Tiparele Moldtech sunt robuste, solide şi nu sunt complicate. Nu ridica probleme dacă sunt exploatate corespunzător. De aceea şi costurile de exploatare şi întreţinere ale aceestora sunt reduse.

Mașini și Utilaje: În funcţie de performanţele actuale ale utilajelor Moldtech achiziţionate, doriţi să achiziţionaţi în continuare aceeaşi marcă?
Victor Marinescu: Da, suntem mulţumiţi de performanţele tiparelor achiziţionate şi vom continua colaborarea cu First Technology şi Moldtech.

Mașini și Utilaje: Ce proiecte are în desfăşurare, dar şi în plan, Star Trading Impex?
Victor Marinescu: Firma Star Trading Impex SRL are în desfăşurare atât proiecte de construcţii în calitate de Antreprenor General, cât şi lucrări de structuri prefabricate pentru diferiţi clienţi. Am terminat o structură mare şi dificilă pentru un client din Drobeta Turnu Severin, iar în acest moment producem o structură prefabricată pentru un antreprenor general la o lucrare în Bucureşti.

Mașini și Utilaje: Cu ce probleme vă confruntaţi activând pe piaţa din România, d.p.d.v. economic, forţa de munca profesionistă, relaţia cu instituţiile statului etc.?
Victor Marinescu: Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este lipsa forţei de munca calificată în acest domeniu. Munca în domeniu nu este uşoară.

Mașini și Utilaje: Ce sugestii sau soluţii aţi avea din experienţa dvs., pentru rezolvarea acestor probleme?
Victor Marinescu: Ca o soluţie a problemei lipsei forţei de muncă în domeniul construcţiilor societatea noastră apelat la importul de forţa de munca din străinătate, aducând muncitori din India. De un real ajutor în domeniul construcţiilor ne-a fost OUG 114/2018, angajaţii domeniului construcţiilor realizând venituri mai mari.

Mașini și Utilaje: Cum v-a afectat activitatea situaţia din ultimele luni legată de pandemia globală? Cum aţi gestionat această situaţie (măsuri interne, colaborări cu furnizori şi clienţi, forţa de muncă, întreruperi de activitate)?
Victor Marinescu: Referitor la situaţia din ultima perioda, pot spune că producţia a scăzut din cauza sistării unor proiecte aflate în derulare, precum şi datorită imposibilităţii încheierii altor contracte noi. De asemenea, ne-am confruntat cu probleme majore legate de aprovizionarea de materiale şi echipamente în şantier. În ceea ce priveşte gestionarea situaţiei, la nivel de firma s-au luat o serie de măsuri interne (acolo unde situaţia a permis s-a lucrat de acasă, angajaţii au fost trimişi pe perioade scurte în şomaj tehnic, s-au instituit proceduri şi reguli de distanţare socială în cadrul societăţii, etc.). Pentru asigurarea desfăşurării activităţii în şantier s-au cooptat furnizori care deţineau pe stoc materiale necesare derulării proiectelor, cel puţin pentru o perioadă.

Mașini și Utilaje: Cum vedeţi viitorul construcţiilor din România?
Victor Marinescu: Sectorul construcţiilor va fi afectat în acest an datorită încetinirii activităţii economice în ansamblu. Cred că statul va trebui să reia în forţă investiţiile în infrastructura rutieră, spitale, canalizări de localităţi, lucrări de mediu etc. Sectorul privat va continua să dezvolte spaţii industriale, comerciale, logistice. În concluzie, în anii următori România va avea un trend ascendent în acest sector.

Echipamente Moldtech livrate către STAR TRADING IMPEX SRL (2017-2020)
Achiziţie la sfârșit de 2017:
• PAT UNIVERSAL DE TURNARE CU LUNGIME DE 100 M, CU SISTEM PLACĂ DE BAZĂ UNICĂ CU LĂŢIMEA DE 100 CM;
• SISTEM DE PRETENSIONARE CU CAPACITATE DE 1000 TONE;
• MATRIŢE LATERALE PENTRU GRINZI “I”;
• MATRIŢE LATERALE PENTRU GRINZI “TI-TL”;
• MATRIŢA DUBLĂ PENTRU COLOANE;
• MATRIŢA FIXĂ PENTRU GRINZI “U”;
• MATRIŢA FLEXIBILĂ PENTRU SCĂRI;
• MAŞINA GIRAFFE PENTRU TRANSPORT BETON.

Achiziţie făcută la începutul anului 2018:
• MATRIŢA AUTOPORTANTĂ HIDRAULICĂ PENTRU PLACI “TT”;
• MESE BASCULANTE;
• MATRIŢA BATERIE PENTRU PANOURI UŞOARE;
• MATRIŢA BATERIE PENTRU STÂLPI DE GARD;
• MATRIŢA HIDRAULICĂ PENTRU PANOU DE COLŢ.

Achiziţie făcută la final de 2018:
• SISTEM DE PRETENSIONARE CU CAPACITATE DE 1300 TONE;
• PAT UNIVERSAL DE TURNARE CU LUNGIME DE 100 M CU SISTEM PLACĂ DE BAZĂ UNICĂ CU LĂŢIME DE 100 CM.

Achiziţie făcută la început de 2019:
• MATRIŢA LATERALĂ PENTRU GRINZI DELTA.

Comanda făcută în 2020:
• MODULE EXTINDERE LUNGIME GRINDĂ DELTA;
• GRINDĂ DE POD PENTRU INFRASTRUCTURĂ (în curs de livrare).

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult