Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Zoom in

Trenchless Romania Conference & Exhibition - Ediția a 8-a, 6 Iunie 2024

Trenchless Romania Conference & Exhibition  - Ediția a 8-a, 6 Iunie 2024

Trenchless Romania Conference & Exhibition este cel mai important eveniment din regiune care prezintă tehnologiile de foraj orizontal dirijat pentru instalarea utilităților publice. Evenimentul reunește an de an cele mai importante companii care activează în sectorul trenchless de la producători de echipamente de foraj la contractori şi operatori de rețele.

Trenchless Romania completează tabloul evenimentelor internaționale de profil, și prin acesta dorim creșterea gradului de awareness pe piața din regiune, în ceea ce priveşte folosirea tehnologiilor trenchless, care sunt pe de o parte mai economice, pe de altă parte mai rapide cu un grad minim de intruziune a mediului.

Am fost onorați să îl avem alături de noi în această ediție pe Klaus Beyer – Internaţional Director ISTT - Asociația Internațională pentru Tehnlogii Trenchless precum și pe Florian Burnar – Președinte Asociația pentru Proiecte și Fonduri Europene, precum şi specialiştii BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) care ne-au prezentat planurile de investiții pentru România.
Începând din 2022, Trenchless Romania Club este singură entitate afiliată la Asociația Internațională pentru Tehnologii Trenchless (ISTT) și anul acesta a reprezentat cu mândrie comunitatea trenchless a țării noastre, în cadrul evenimentului European No-Dig de la Berlin unde s-au reunit profesionişti din întreaga Europă pentru a dezbate și găsi soluții la provocările infrastructurii.

Programul conferinţei a inclus două paneluri dedicate prezentărilor tehnice, în cadrul cărora peste 12 specialiști și experți în domeniu și-au expus ultimele noutăți din gama de produse. Evenimentul a oferit și posibilitatea de expunere şi prezentare a utilajelor şi produselor atât în zona de expoziție exterioară cât și interioară.

Primul panel de prezentări tehnice a fost deschis de Dymitr Ganew Petrow, Senior Sales Manager Herrenknecht, acesta a prezentat mega proiectul de infrastructură european Tunel de Bază Brenner. Tunelul de bază Brenner (BBT), aflat în plin proces de construcție, este un tunel de cale ferată drept și orizontal, cu lungimea totală de 55 de kilometri, care trece pe sub Pasul Brenner din Alpii Răsăriteni. Tunelul va uni localitățile Innsbruck (din Austria) cu Fortezza (din Italia), înlocuind o parte din actuala linie de cale ferată Brenner. Linia face parte din axa Berlin - Palermo a rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

Reducerea impactului social și economic prin utilizarea tehnologiilor fără săpătură în proiectele de reabilitare a conductelor pentru apă potabilă, canalizare, gaze, agent termic și industriale a constituit subiectul central prezentării realizată de către Daniel Turza, Deputy Manager Blejkan Construct. Compania Blejkan Construct SRL este specializată în reabilitarea fără săpătură a conductelor de canalizare, apă, tehnologice și de gaze - și este parte a grupului BLEJKAN, lider pe piața de reabilitare fără săpătură din Polonia.

Evenimentul a găzduit cea de-a 8-a ediție Trenchless Romania Awards. Trenchless Romania Awards este singura sesiune de premiere pentru proiecte în domeniul tehnologiilor trenchless și este dedicată tuturor celor care au înţeles beneficiile folosirii tehnologiilor No-Dig, şi mai ales care au aplicat aceste tehnologii în lucrările lor. Gala Trenchless Romania Awards nu este doar despre proiectele din domeniul trenchless, ci este mai ales despre oamenii din spatele acestor proiecte, oameni ce au reuşit ca prin întreaga lor activitate să contribuie semnificativ la dezvoltarea acestor tehnologii.

Câștigătorii Trenchless Romania AWARDS 2024

Trenchless Pipe Rehabilitation
BLEJKAN CONSTRUCT

Horizontal Direcţional Drilling
HATBORU ROMÂNIA

Pioneri ai forajului orizontal în România
Prof. Univ. Dr. Ing. Valentin Șoimușan
Prof. Univ. Dr. Ing. Cristian Pavel

Zoom in

Recent Posts:

Compania UTILBEN se află printre cei mai importanți furnizori de utilaje de construcții din România, așa că nu putea lipsi de la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei, festivalul CoBuild. UTILBEN a ocupat un spațiu expozițional de aproape 1.000 de metri pătraț...


Citeste mai mult

Goodyear a realizat prima integrare a datelor într-un sistem terț pentru soluțiile sale de management al anvelopelor pentru industria Off-The-Road (OTR), demonstrând angajamentul companiei de a rămâne în fruntea progreselor tehnologice. Datorită integrării de către Hibo...


Citeste mai mult

Industria energiei eoliene se află de ani de zile în prima linie a tranziției energetice globale. În calitate de simbol și precursoare în domeniul energiei regenerabile și al dezvoltării tehnologice, aceasta a jucat un rol fundamental în tranziția către surse de energi...


Citeste mai mult

Pe măsură ce Castrol se apropie de lansarea unei noi formule revoluționare a produsului emblematic, Castrol EDGE, marcând astfel aniversarea de 125 de ani, am stat de vorbă cu Bogdan Creţu, Castrol Technical Services Specialist – Balkans în legătură cu procesul complex adopt...


Citeste mai mult