Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

VECTRA EUROLIFT DE LA IDEE LA SUCCES!

VECTRA EUROLIFT DE LA IDEE LA SUCCES!

Compania Vectra Eurolift a aniversat anul acesta 25 de ani de activitate pe piața echipamentelor de ridicare și tractare, reprezentând unul dintre cei mai importanți furnizori pentru acest segment în România. Evenimentul aniversar a avut loc la sediul companiei din Șoseaua Odăii, iar printre principalii parteneri s-au numărat producătorii de stivuitoare Yale și reprezentanții MasterMover, un cunoscut brand de echipamente de tractare produse în Marea Britanie. Prima parte a zilei a fost dedicată prezentărilor de tehnologii și echipamente, iar cea de-a doua parte a zilei a avut loc o sesiune de demonstrații practice cu stivuitoare și echipamente de tractare. Cu această ocazie am avut plăcerea să discutăm cu George Bădescu, CEO al companiei Vectra Eurolift Service, acesta ne-a povestit despre începuturile companiei și planurile de viitor.

Mașini&Utilaje: Am fost prezenţi la aniversarea de 25 de ani V ectra Eurolift Service, pentru care vă felicităm încă odată și vă urăm la mai mult și la mai mare! Povestiţi-ne care a fost impulsul/ motivul iniţial al deciziei de a înc epe activitatea, cât și câteva momente importante din istoria companiei.
George Bădescu: La începutul anilor 1990, student fiind, lucram la o companie româno-austriacă. Mi-am făcut “ucenicia” cu specialiști în comerţ exterior care erau destul de puţini la acea vreme. Am avut câteva idei de business pe care șefii mei nu le-au îmbrăţișat. Astfel, după ce am absolvit facultatea, am decis să încerc aceste idei pe cont propriu. Timpul a demonstrat că aceste idei s-au dovedit a fi bune. Cred că un moment important din istoria companiei aș putea spune că l-a reprezentat mutarea în sediul actual din Şoseaua Odăi. După cum am menţionat și în cadrul evenimentului din 7 Iunie, Vectra și-a început activitatea într-un apartament situat în zona Obor din Bucur ești. Așadar, a fost un pas uriaș pentru noi să trecem la o clădire de birouri și un atelier de reparaţii, ridicate de la zero.

Mașini&Utilaje: În același timp, am constatat cu mare plăcere și uimire că mulţi dintre angajaţii actuali ai companiei sunt încă de la înfiinţarea firmei parte din echipă. Cum aţi reușit să aveţi o colaborare atât de lungă? Care vă este secretul?
George Bădescu: Nu este niciun secret şi este foarte simplu din punctul meu de vedere. Ca manager, ca angajator, am fost atent la nevoile lor, la ce-şi doresc, la ce îi motivează. Am fost sincer şi am căutat să armonizez interesele comune: acelea de a face activitatea noastră profitabilă pe termen lung, alături de interesele personale (pachet salarial, maşini de serviciu etc.). De asemenea, un alt aspect c are s-a format de la sine şi c are, consider eu, reprezintă o parte importantă a acestei lungi colaborări, îl reprezintă mediul de lucru şi comunicarea armonioasă şi relaxată dintre colegi.

Mașini&Utilaje: Cum puteţi caracteriza actualmente activitatea companiei? Care sunt caracteristicile momentului prezent ale Vectra Eurolift Service?
George Bădescu: Aş începe cu echipa Vectra, o echipă omogenă şi mătură, conectată la nevoile clienţilor şi la piaţă pe care activăm. Avem un portofoliu important de companii mari şi mici pe care le îngrijim cât se poate de bine. Seriozitatea cu care tratăm fiecare partener în parte a contribuit la consolidarea unor relaţii de lungă durată cu aceştia. De altfel, în cadrul evenimentului nostru aniversar aţi avut ocazia să îl întâlniţi pe domnul Pierre Darwiche, Interbrands Marketing & Distribution SRL, care este alături de noi încă de la începuturile companiei. Rezultatele vin firesc şi continuu.

Mașini&Utilaje: Ce anume vă determină şi vă motivează pe dvs. personal, dar şi ca business person, să mergeţi mai departe şi să continuaţi istoria Vectra?
George Bădescu: În primul rând, îmi place ceea ce fac, îmi place echipa din care fac parte. Colegii mei formează un grup frumos de oameni în preajma cărora te simţi bine.

Mașini&Utilaje: Care consideraţi că sunt punctele forte/slabe/oportunităţile şi ameninţările pieţei româneşti în momentul prezent, dpdv al activităţii companiei?
George Bădescu: În ceea ce priveşte punctele slabe, aş menţiona faptul că suntem o companie românească independentă. Nu facem parte dintr-un grup cu posibilităţi mari de investiţii, aşa cum sunt o parte dintre competitorii noştri.

Mașini&Utilaje: Care sunt tedinţele pieţei de utilaje de ridicat la nivel internaţional? Suntem în era digitalizării, cum ţineţi pasul cu noile trenduri?
George Bădescu: Ca şi în domeniul auto, viitorul îl reprezintă echipamentele autonome. Yale a dezvoltat un soft foarte performant în acest sens: Yale Robotics (echipamente cu ghidaj automat, fără operator). Soluţia aceasta a venit ca urmare a cercetărilor aprofundate realizate de Yale în mai bine de un deceniu.

Mașini&Utilaje: Ce planuri de viitor aveţi pentru Vectra Eurolift Service?
George Bădescu: Pe viitor ne dorim, în primul rând, să accentuăm prezenţa noastră în teritoriu pe partea de service. În acest moment avem echipe localizate în Timişoara, Cluj, Braşov şi Bacău. În următorii 3 ani vom acoperi Craiova, Constanţa şi Iaşi. Clienţii au nevoie de intervenţii rapide şi eficiente. De asemenea, în ultimii patru ani cifr a noastră de afaceri a avut un parcurs ascendent şi ne dorim să îl menţinem. În 2015, am atins 5 milioane de eur o şi în fiecare an am crescut constant cu câte 2 milioane, astfel încât am încheiat anul 2018 cu 11 milioane de eur o. Nu este un scop în sine, dar sunt c onvins că rezultatele bune vor continua să vină.

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult