Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Truck Power

Volvo Trucks prezinta solutiile de transport ale viitorului - autovehicule electrice autonome

Volvo Trucks prezinta acum o noua solutie de transport, constand din vehicule comerciale autonome, care pot contribui la un transport mai eficient, mai sigur si mai curat. Obiectivul, pe termen lung, este de a le oferi companiilor care au nevoie de servicii permanente de transport intre noduri logistice fixe o suplimentare a ofertelor curente.
Cresterea populatiei lumii si dezvoltarea urbanizarii determina provocari semnificative in directia solutionarii problemelor de mediu, cum ar fi ambuteiajul, poluarea si zgomotul excesiv. Cresterea consumului, dezvoltarea rapida a comertului electronic si lipsa generalizata a soferilor pun presiuni tot mai mari asupra gasirii solutiilor eficiente de transport.

„Potentialul complet al industriei transporturilor nu a fost dovedit inca. Totul sugereaza ca nevoia globala de transport va continua sa creasca in mod semnificativ, in deceniul urmator. Daca trebuie sa satisfacem aceasta solicitare intr-un mod durabil si eficient, trebuie sa gasim noi solutii. Pentru a asigura un sistem de fluxuri de marfuri care functioneaza bine, trebuie sa exploatam mai bine infrastructura existenta decat o facem in prezent. Sistemul de transport pe care il dezvoltam poate constitui o suplimentare importanta a solutiilor de astazi si poate contribui la satisfacerea multor provocari cu care se confrunta societatea, companiile de transport si cumparatorii de solutii de transport", spune Claes Nilsson, presedintele Volvo Trucks.

Solutia viitoare de transport conceputa de catre Volvo Trucks este destinata sa fie utilizata pentru sarcini frecvente si de rutina, caracterizate prin distante relativ scurte, volume mari de marfuri si precizia ridicata a livrarilor. Transporturile intre centre logistice sunt exemple tipice, dar pot fi considerate si alte situatii de utilizare.

„Sistemul nostru poate fi vazut ca o extensie a solutiilor avansate de logistica pe care multe industrii le aplica, deja, astazi. Deoarece folosim vehicule autonome cu zero emisii de gaze si fara nivel de zgomot, pot rula in orice moment al zilei sau al noptii. Solutia utilizeaza infrastructura rutiera si platformele de incarcare existente, facilitand recuperarea costurilor si permitand integrarea cu operatiunile existente", explica Mikael Karlsson, Vicepresedinte diviziei de solutii autonome.

Operatiunea este efectuata de vehicule electrice autonome, conectate la un serviciu cloud si la un centru de control al transportului. Vehiculele sunt echipate cu sisteme sofisticate de rulare autonoma. Acestea sunt concepute sa localizeze pozitia actuala, la nivel de centimetri, pentru a monitoriza in detaliu si a analiza ce se intampla cu ceilalti utilizatori ai drumului, apoi sa reactioneze cu o precizie ridicata.

Centrul de control monitorizeaza continuu evolutia transportului si asigura o supraveghere precisa a pozitiei fiecarui vehicul, a incarcarii bateriilor, a continutului incarcaturii, a solicitarilor de service si a altor parametri. Ca in cazul procesului de productie industriala, viteza si progresul sunt adaptate, pentru a evita asteptarea inutila si pentru a creste precizia de livrare. In acest fel, vor fi posibile reducerea stocurilor tampon si cresterea disponibilitatii. Vehiculele care opereaza pe aceeasi ruta coopereaza intre ele, pentru a genera un flux optim.
In viitorul apropiat, solutia de transport a Volvo Trucks va fi dezvoltata si mai mult, alaturi de clientii selectati pentru aplicatii prioritare.

Date

• Volvo Trucks dezvolta un nou tip de solutie de transport, pentru operatiuni de transport de rutina, care implica o mare precizie, intre nodurile fixe, in completarea solutiilor curente.
• Solutia consta din vehicule electrice autonome, conectate la un serviciu cloud si la un centru de control al transportului.
• Vehiculele sunt folosite ca autotractoare si sunt compatibile cu vehiculele/remorcile existente.
• Propulsia este complet electrica, cu zero emisii si cu un niveluri reduse de zgomot. Lantul cinematic si bateria sunt identice cu cele care sunt utilizate pentru autocamioanele electrice Volvo.

Truck Power

Recent Posts:

BMC, unul dintre cei mai mari producatorii de vehicule comerciale si militare din Turcia, dupa o relativ lunga absenta, se reintoarce pe sosele cu o noua familie de camioane, sub bradul TUĞRA. Acest nou model, mult asteptat, a fost prezentat in premiera mondiala la expozitia internationala IAA Vehi...


Citeste mai mult

La cea de a 67-a editie a salonului IAA Vehicule Comerciale 2018,  Kässbohrer, producator de semiremorci ce a beneficiat de cea mai rapida crestere din Europa, a expus cele mai inovatoare si mai noi produse din gama sa extinsa de vehicule si de optiuni digitale Kässbohrer si si-a prez...


Citeste mai mult

Renault Trucks a prezentat in exclusivitate gama sa 100% electrica Z.E., in cadrul expozitiei IAA Hanovra, care s-a desfasurat intre 20 si 27 septembrie 2018. In cadrul standului sau de 1.700 mp, constructorul francez a expunes, de asemenea, vehicule din gama sa Euro 6, alaturi de cele mai recente c...


Citeste mai mult

Voturile au fost acordate! Cu aceste cuvinte, un juriu format din experti internationali au desemnat, pentru a cata oara, compania Schmitz Cargobull, cel mai important producator de remorci din Europa, drept castigatoare la categoria „Remorca Inteligenta” pentru ceea ce se numeste, conce...


Citeste mai mult