Follow us


Aboneaza-te la newsleter

News

Wirtgen România a furnizat cea de-a treia staţie de asfalt către Compania Drumuri și Poduri Banat

Wirtgen România a furnizat cea de-a treia staţie de asfalt către Compania Drumuri și Poduri Banat

Divizia de construcții a grupului Maxagro, cunoscută și sub numele de Compania Drumuri și Poduri Banat, a inaugurat cea de-a treia stație de asfalt din portofoliu. Situată lângă Timișoara, în comuna Sânandrei, investiția reprezentată de stația de asfalt face din Drumuri și Poduri Banat cel mai mare furnizor al acestui produs din regiune, ajungând astfel în total la o producție de peste 700 tone de asfalt pe oră.

Echipată cu tehnologie de vârf și facilități moderne, stația permite producerea unui asfalt de cea mai înaltă calitate, într-un mod eficient și sustenabil. Prin această investiție, Drumuri și Poduri Banat, devine cel mai mare furnizor de asfalt din regiune, producând în cele trei stații o capacitate de peste 700 tone de asfalt/oră.

“Este cea mai modernă stație, care recuperează între 4 și 10 la sută din materialul ce trebuie aruncat. Facem asfalt mai bun, în mod mai economic și tot Banatul are de câștigat de pe urma acestei stații. Sper să nu ne oprim la această investiție”, a declarat Ianco Zifceak, unul dintre fondatorii grupului Maxagro.

“Suntem o echipă tânără, în plină expansiune, care se bazează pe un colectiv dinamic și care crede într-un viitor verde, de aceea producem materiale de calitate și sustenabile, utilizând echipamente și utilaje performante, care reduc emisiile de CO2, consumul de combustibil și poluarea fonică”, a spus Alexandra Zifceak, CEO al companiei Drumuri și Poduri Banat.

Inaugurarea stației de asfalt de la Sânandrei reprezintă, din punctul de vedere al realizatorilor, un moment semnificativ în istoria companiei, dar și în evoluția infrastructurii rutiere din Banat, precizând că “stația noastră de asfalt nu este doar o simplă construcție, ci un simbol al angajamentului nostru față de excelență și inovație în domeniul construcțiilor rutiere. Echipată cu tehnologie de vârf și facilități moderne, această stație ne va permite să producem asfalt de cea mai înaltă calitate, într-un mod eficient și sustenabil”.

“Nu a fost nici ușor și nici simplu”, a spus Titel Mihalache, managerul Stațiilor de asfalt. “Este o stație modernă, care va produce toate tipurile de mixuri asfaltice conform regulamentelor în vigoare. Sigur, cu toții veți beneficia de asfaltul produs la stația din Sânandrei. Mulțumesc patronatului Maxagro pentru încredere!”, a mai spus acesta.

Drumuri și Poduri Banat a devenit lider și pe piața construcțiilor din Banat, deținând trei stații de asfalt, două stații de betoane, cariere, balastiere, laborator de încercări în construcții, o flotă de camioane și utilaje de construcții de ultimă generație, de peste 10 milioane de euro și are finalizate lucrări în valoare de peste 35 milioane de euro.

“Când am fondat acest grup, acum 30 de ani, am avut o viziune simplă, dar puternică – să devenim lideri în domeniile în care activăm. Astăzi, această viziune devine realitate odată cu inaugurarea acestei stații de asfalt, un punct de cotitură în evoluția noastră și în evoluția industriei construcțiilor.

Am creat cea mai tare echipă de tineri din Banat, echipă care vine cu o altă energie, altă viziune decât noi și sper să ia de la noi lucrurile bune. Cu această echipă am ajuns să avem cei mai buni asfaltatori din Banat”, a mai spus Ianco Zifceak, unul dintre fondatorii grupului Maxagro.

La finalul evenimentului marcat de un foc de artificii, a fost tăiată și panglica inaugurală, moment la care au luat parte Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei, Alexandra Zifceak, CEO-ul DPB și Marian Brăileanu, reprezentantul Wirtgen Romania.

"Când am fondat acest grup, acum 30 de ani, am avut o viziune simplă, dar puternică – să devenim lideri în domeniile în care activăm. Astăzi, această viziune devine realitate odată cu inaugurarea acestei stații de asfalt, un punct de cotitură în evoluția noastră și în evoluția industriei construcțiilor. Am creat cea mai tare echipă de tineri din Banat, echipă care vine cu o altă energie, altă viziune decât noi și sper să ia de la noi lucrurile bune. Cu această echipă am ajuns să avem cei mai buni asfaltatori din Banat." - Ianco Zifceak, fondator al grupului Maxagro

 

News

Recent Posts:

IVECO a lansat pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO eDaily. Acest model de ultimă generație din categoria BEV (Battery Electric Vehicle) este special creat pentru transportatorii profesioniști care doresc să se adapteze noilor cerințe de transport electric și să be...


Citeste mai mult

În zilele noastre, durabilitatea și eficiența sunt la ordinea zilei. Din acest motiv, recondiționarea componentelor auto, în special a turbosuflantelor, devine o opțiune tot mai populară. Alegerea acestei variante nu doar că este economică, dar și ecologică, contribuind la reduc...


Citeste mai mult

Ediția a II-a a CoBuild 2024, desfășurată între 16 și 18 mai în Ciugud, județul Alba, a reunit lideri ai industriei, profesioniști și entuziaști ai construcțiilor din întreaga regiune. Cu o creștere semnificativă a numărului de expozanți și a suprafeței expoziționa...


Citeste mai mult

A doua ediție a târgului CoBuild s-a încheiat cu succes, după ce a reunit reprezentanți de top ai industriei de utilaje de construcții din România, între 16 și 18 mai. Evenimentul a transformat Ciugud într-o veritabilă comunitate unde s-au reunit importanți jucat...


Citeste mai mult