Follow us


Aboneaza-te la newsleter

Industry

ZILE DEMONSTRATIVE ANIMATE, ÎN NOUL CAMPUS EXTINS BOBCAT

ZILE DEMONSTRATIVE ANIMATE, ÎN NOUL CAMPUS EXTINS BOBCAT

Campusul Doosan Bobcat situat în localitatea Dobřiš, Republica Cehă, a găzduit cea mai recentă ediție a popularelor Bobcat Demo Days, un eveniment unic în industria mașinilor pentru construcții, organizat anual din 2011. Situat în apropriere de Praga, capitala Republicii Cehe, campusul extins Bobcat din Dobřiš a constituit premisa deschiderii noului sediu social Doosan Bobcat pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

Printre numeroasele șantiere demonstrative de lucru pe care Grupul Doosan le deține în lume, campusul Bobcat de la Dobřiš este cu adevărat fără egal. Campusul găzduiește nu numai noul sediu social, Centrul de inovare și centrul de instruire pentru EMEA, dar și fabrica de producție Bobcat, unde se produce o proporție semnificativă din mașinile compacte ale companiei Doosan Bobcat destinate a fi utilizate în zona EMEA, precum și în multe alte piețe internaționale. În campusul Dobřiš, Doosan Bobcat reunește sub un singur „acoperiș” toate capacitățile de cercetare, dezvoltare, producție și management ale companiei. Drept urmare, campusul Dobřiš este un loc unic în a găzdui un eveniment precum Demo Days, unde clienții și dealerii Bobcat pot descoperi și testa noi produse și concepte, înainte de a fi lansate pe piață. Noile investiții în cercetare și dezvoltare, producție, instalații și procese au scopul de a facilita și mai mult afacerile companiei.

BOBCAT DEMO DAYS
Combinând produse deja consacrate cu ultimele noutăți, ediția Demo Days 2019 a atras peste 700 de clienți și dealeri din întreaga regiune EMEA – cel mai mare număr din toate timpurile – care au profitat de ocazia unică de a testa în condiții reale întreaga gamă de încărcătoare Bobcat, mini-excavatoare, manipulatoare cu braț telescopic și atașamente de lucru. Printre produsele prezentate în exclusivitate cu ocazia acestor Demo Days se numără primul mini-excavator electric din lume la categoria 1 tonă, numit E10e, și noua gamă de manipulatoare cu braț telescopic Bobcat Waste Expert. Gustavo Otero, președinte Doosan Bobcat EMEA, a declarat la festivitatea de deschidere a Demo Days 2019: „Demo Days reflectă relația foarte strânsă dintre Bobcat și clienții săi din întreaga regiune EMEA. Evenimentul oferă o platformă excelentă pentru cei 180 de dealeri Bobcat din 120 de țări din regiunea EMEA și clienții acestora, pentru a încerca în condiții reale de lucru o selecție largă de mașini și peste 100 de tipuri diferite de accesorii de lucru.”

Organizate pe o perioadă de două săptămâni, în luna octombrie 2019, Demo Days demonstrează sprijinul și atenția pe care Bobcat le acordă clienților săi din întreaga regiune EMEA. Acest suport se bazează pe aproprierea pe care o au clienții la nivel local, având în vedere că evenimentul le permite să interacționeze cu ușurință cu personalul Bobcat din toate compartimentele companiei, asigurând un feedback în ambele direcții.

O NOUĂ IDENTITATE DE BRAND BOBCAT A FOST LANSATĂ
Ultimele noutăți dezvăluite în cadrul Demo Days au inclus lansarea unei noi identități de brand, concepute pentru a reflecta mesajul iconic al companiei „One Tough Animal®”, punând totodată mai mult accent pe calitățile fundamentale ale echipamentelor Bobcat: robustețe, agilitate și polivalență. În același timp, noul aspect urmărește unificarea și consolidarea identității vizuale a tuturor liniilor de produse Bobcat. Mai modular, noul design poate fi aplicat tuturor mașinilor, indiferent de tipul și dimensiunea lor. De câțiva ani încoace, produsele companiei beneficiază de o identitate solidă, combinând culorile alb, negru și portocaliu pe logoul Bobcat. Bazându-se în noul design pe
valorile cheie ale robusteții, agilității și polivalenței care alcătuiesc ADN-ul lui Bobcat, designerii au reușit să insufle un nou dinamism în silueta distinctivă a echipamentului Bobcat și în imaginea sa unică și binecunoscută.

NOI ÎNCĂRCĂTOARE DIN SERIA M, CU MOTOARE UE STAGE V
În regiunea EMEA, noile versiuni ale modelelor de top S450, S510 și S530 din seria M vor fi primele din gamă care vor avea instalate noile motoare Bobcat compatibile cu standardul de poluare UE Stage V. Lansate cu ocazia Demo Days 2019, aceste noi încărcătoare compacte vor fi comercializate în Europa, unde se aplică reglementările Stage V începând cu luna ianuarie 2020. Noile încărcătoare din seria M vor oferi operatorilor performanțe superioare, un confort crescut și cerințe de întreținere optimizate, toate pentru a maximiza eficiența pe șantier. Datorită unui design subtil și de excepție, inginerii proiectanți au reușit să integreze motorul Bobcat Stage V fără a modifica dimensiunile noilor încărcătoare compacte S450, S510 și S530. Au rezultat niște mașini la fel de compacte și cu o greutate redusă, caracteristici ce le permit să opereze cu ușurință în spații strâmte și să poată fi transportate fără dificultăți. Noul motor Bobcat, comparativ cu motoarele precedente, furnizează un cuplu motor cu 37% mai ridicat și permite o recuperare mai rapidă după suprasarcină, ceea ce îi asigură operatorului un confort sporit deoarece el poate lucra cu aceeași putere a motorului, dar la un regim mai scăzut de turație, ceea ce înseamnă niveluri mai mici de zgomot și un consum mai mic de combustibil pentru aceleași aplicații.

NOILE ÎNCĂRCĂTOARE DIN SERIA R
Următoarea linie de produse care va integra în regiunea EMEA designul complet de brand, va fi formată din noile încărcătoare din seria R, care urmează a fi lansate în producția de serie în 2020. Celelalte modele vor urma mai târziu, pe parcursul anului. Bobcat a prezentat în avanpremieră la Demo Days 2019 gama de încărcătoare din seria R, afișând noul încărcător compact S580 și încărcătorul compact pe șenile T580. Oferind performanțe superioare și un confort sporit în raport cu modele precedente, aceste noi încărcătoare asigură niveluri de zgomot reduse și se caracterizează printr-un nou design al cabinei monobloc și printr-un sistem inedit de iluminare cu LED, care asigură o mai bună vizibilitate pe timpul nopții. Informații detaliate despre funcționarea mașinilor sunt afișate pe noile ecrane tactile, cu o dimensiune standard de 5' și, opțional, 7'. Toate încărcătoarele din seria R sunt echipate cu noi brațe de ridicare, din oțel turnat (cu 20% mai robuste decât precedentele brațe folosite, din oțel prelucrat). De asemenea, acestea sunt prevăzute cu un sistem de răcire reproiectat, cu o capacitate mai mare. În plus, toate încărcătoarele compacte cu șenile din seria R oferă o stabilitate ridicată datorită suspensiei cu bare de torsiune, care de acum va fi integrată pe toate modelele din gamă.

INNOVATIONS HUB
Apărut pentru prima oară la Demo Days 2019, noul Bobcat Innovations HUB a oferit un spațiu dedicat noilor idei și prototipuri ale companiei, care sunt testate și evaluate cu scopul de a se îmbunătăți productivitatea pentru clienți. Una dintre mașinile concept care a fost prezentată la eveniment a fost un încărcător Bobcat cu patru șenile, montate pe un încărcător compact în locul roților. Montarea/ demontarea rapidă a șenilelor reprezintă promisiunea unei mai ridicate adaptări a unui încărcător compact cu roți la condițiile de mediu și aplicații. Evenimentul Demo Days 2019 a permis clienților să testeze aceste prototipuri pentru a aprecia cu adevărat flexibilitatea acestora de a lucra eficient în cele mai diverse locuri sau șantiere. La acest moment, încărcătorul cu patru șenile este doar un concept în faza de evaluare, care arată însă capacitatea lui Bobcat de a proiecta, prezenta și evalua concepte mult mai rapid. În timpul evenimentului, a fost prezentat un alt proiect interesant dezvoltat de Bobcat, sistemul Bobcat MaxControl, care oferă o nouă soluție de control de la distanță „Plug & Play” bazată pe sistemul de operare IOS (Apple) instalat pe smartphone. Similară joystick-ului consolelor jocurilor video, sistemul Bobcat MaxControl oferă operatorilor o senzație tactilă atunci când operează de la distanță încărcătoarele Bobcat. Sistemul a fost lansat într-un mod limitat în America de Nord și se află în faza de testare în EMEA.

LIBERTATE ABSOLUTĂ CU OCAZIA DEMO DAYS 2019
Cu ocazia Demo Days 2019, spațiul exterior de prezentare a fost maximizat astfel încât clienții să poată dispune de spațiu suficient pentru a testa gama completă de mașini și accesorii Bobcat. Mai multe dintre aceste produse au fost prezentate în condiții reale de lucru, în cadrul unor aplicații (peisagistică, întreținerea drumurilor, utilități și silvicultură) care demonstreazămodul în care utilajele și accesoriile Bobcat sunt utilizate de clienți. Clienții au avut libertatea de a conduce și de a opera aproape orice mașină, la alegere, în condițiile în care numeroși specialiști de la Bobcat au oferit asistență tehnică și sfaturi. Unul dintre punctele culminante ale evenimentului Demo Days 2019 a fost spectacolul demonstrativ. O echipă dedicată a creat coregrafia spectacolului. O orchestră adevărată, artiști cunoscuți, lasere color, fum și artificii, combinate cu multe mașini și operatori, au oferit un spectaculos show.

Industry

Recent Posts:

Companiile care reciclează asfaltul vechi creează noi surse de venit.Această industrie se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi costurile ridicate de îndepărtare a pavajului și de transport a materialului, în condițiile în care se asigură în același timp prote...


Citeste mai mult

Bianchi Casseforme, prin dealer exclusiv Gabor Concrete, își afirmă din nou prezența în România prin furnizarea de standuri autoportante pentru construcția de grinzi ‘’I’’ pentru poduri și două utilaje Speedy pentru distribuția betonului.Sediul PORR C...


Citeste mai mult

Conceput în secolul 17 și cu o istorie de peste 400 de ani, Sumitomo a dezvoltat mai multe sub-companii de succes, printre care și Sumitomo Heavy Industries.Înființată în anul 1888 cu scopul confecționării și reparării utilajelor, Sumitomo Heavy Industries s-a dezvoltat mai...


Citeste mai mult

Volvo Construction Equipment este lider în domeniul sustenabilității și economiei circulare în industria utilajelor pentru construcții, remarcându-se printre ceilalți producători de utilaje prin focusul pe inovație. Despre tendințele generale de digitalizare și electrifica...


Citeste mai mult