Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 11 / 2009

Accidentele īn care sunt implicate camioane pot fi de domeniul trecutului

Conform celui mai recent raport al ACEA (Asociatia Producatorilor de Automobile din Europa), 40.000 de persoane īsi pierd viata anual īn Europa, adica peste 100 pe zi. Cu toate acestea, īn ciuda cresterii de trei ori a traficului īn ultimii 30 de ani, numarul deceselor s-a īnjumatatit, īn mare parte datorita realizarilor tehnologice.
Īn anul 2008, Volvo Trucks a lansat sisteme de siguranta unice īn industrie, care previn doua din cele mai comune cauze ale accidentelor: oboseala si neatentia.

Volvo Trucks ocupa o pozitie de frunte si īn privinta sistemelor de stabilitate, care ajuta soferul sa mentina controlul camionului īn conditii dificile de condus. Aceasta este o zona vitala din moment ce accidentele īn care este implicat un singur vehicul, precum rasturnarile sau iesirile de pe sosea reprezinta jumatate din totalul accidentelor care se soldeaza cu pierderi de vieti sau vatamari serioase.
Compania este de asemenea singurul producator din industrie care dispune de un sistem integrat Alcolock care nu permite pornirea camionului īnainte ca soferul sa treaca testul de analiza a respiratiei, prin suflarea direct īn duza instrumentului.

Urmatorul pas important īn dezvoltarea tehnologiei īl reprezinta sistemele care fac camioanele si mai inteligente, de exemplu, cele care permit comunicarea īntre ele dar si cu mediul din jur. Pe termen lung, sistemele V2V (Vehicul catre Vehicul) si V2I (Vehicul catre Infrastructura) netezesc calea tehnologiilor viitoare: de exemplu doua vehicule care circula unul catre celalalt pot "conversa" si astfel evita o coliziune frontala daca cumva soferii nu reactioneaza la timp.
Īn acest context Volvo Trucks participa īntr-un proiect la nivel European, denumit Safespot, care investigheaza cum pot comunica autoturismele si autocamioanele īntre ele sau cu infrasctructura, īntr-un mod cunoscut sub numele de "sisteme de cooperare".

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI