Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 14 / 2009

Noul ciocan hidraulic Case CB90 S

Noul ciocan hidraulic Case CB90 S Ciocanul hidraulic Case CB90S este un echipament extrem de silentios si se recomanda spre utilizare pe echipamente de 4,6 pâna la 9 tone. Aceste înlocuieste vechiul model CB85 si beneficiaza de un design mult mai robust si ai compact. Noul model CB 90S este extrem de silentios, are  un diametru cu 10% mai mare, dar si un nou concept de asamblare. Designul compact si eliminarea elementelor de legatura ofera o forta de impact mai mare cu 15% (cu o frecventa maxima de impact de 1.700 bpm) si o reducere a greutatii cu 60 kg.
În plus, CB90S este primul ciocan hidraulic Case care poate fi montat utilizând dibluri sau o placa adaptoare, contribuind la reducerea consumului de combustibil si implicit asupra cresterii eficientei.

Prima aplicatie pentru noua instalatie de foraj Liebherr LB 36
Pentru proiectul de constructii  care vizeaza repararea structurii de acoperire a tramvaiului 23 de pe strada Leopold, Munich, Germania, compania Max Bogl a câstigat contractul pentru productia completa de piloti înclinati, ranforsarea cu beton si impermeabilizare. Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de aproximativ 4 luni. Pentru instalarea pilotilor compania Max Bogl a ales, printre alte echipamente si noul model de instalatie de foraj rotativa Liebherr LB 36.
Cu modelul LB 36, Liebherr a adus în atentia constructorilor cel mai mare reprezentant din seria de instalatii de foraj rotative. Designul seriei LB are la baza numerosii ani de experienta detinuti de Liebherr în domeniul aplicatiilor pentru fundatii de mare adâncime si ia în considerare chiar si cele mai dificile sarcini de lucru care sunt impuse în prezent instalatiilor de foraj rotative.

Pentru acest proiect de constructii aproximativ 1.280 m de piloti forati cu diametrul de 900 mm si o lungime de 20 m precum si 17 sonde cu un diametru de 1.500 mm si o lungime de 35 m au trebuit sa fie produse. Sondele au fost umplute cu beton în sectiunea de jos, iar în sectiunea de sus a fost inserat un suport de otel prefabricat. Forajul s-a realizat folosind injectia de apa pentru a preveni tasarea hidraulica. Pânza de apa freatica era la aproximativ 8 m sub nivelul solului. Liebherr LB 36 a reusit sa atinga o rata de productie zilnica de 4 piloni cu diametrul de 900 mm. Pilonii cu diametrul de 1.500 mm au fost instalati folosind un oscilator de turnare a betonului. Astfel a fost posibil sa se atinga nivelul de productie preconizat de o sonda pe zi inclusiv insertia suportului de otel prefabricat. Printre impedimentele întâlnite s-au numarat spatiul disponibil pe santier destul de restrâns si faptul ca au fost folosite simultan doua instalatii de foraj rotativ.
Modelul LB 36 a fost construit pentru realizarea de foraje cu diametrul de pâna la trei metri si cu adâncimi de pâna la 70 metri. Sistemul cu cablu de otel cu o forta de tragere de 40 t reprezinta un avantaj, oferind siguranta si randament maxim chiar si în cele mai dificile soluri si conditii de operare extreme. 
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI