Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 16 / 2009

Volvo în flota Lafarge SA

Volvo în flota Lafarge SA Lafarge este un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare si un model de afacere de succes, reusind în cei peste 175 de ani de existenta sa se impuna si sa-si mentina pozitia de lider mondial în domeniul producerii si distributiei de materiale de constructii.
În jurul capitalei Lafarge a dezvoltat o retea întreaga de balastiere, situate pe râul Prahova, la Gradinari, Fusea sau Baltita. Balastiera de la Nedelea este asezata strategic în apropierea Drumului National 1, astfel ca  materialele pot ajunge rapid catre orice santier de constructii din orasele Ploiesti, Baicoi, Câmpina, Comarnic, Sinaia.
Necesitatea asigurarii unei eficiente maxime a investitiilor a atras  dupa sine o alegere foarte atenta a utilajelor si camioanelor utilizate. Astfel, parcul de masini contine numai marci verificate în timp, suficient de fiabile pentru a rezista unei exploatari intensive, în conditii de mediu extreme, de la temperaturi de peste 40oC vara si pâna la -20oC iarna.

În balastiera din apropierea localitatii Nedelea, proprietate a grupului Lafarge Agregate Betoane SA lucreaza doua încarcatoare frontale marca Volvo, model 120F si 110F si un dumper articulat A25C. De fapt, în cadrul exploatarii de aici, ca si în alte locatii ale grupului, lucreaza mai multe utilaje si autocamioane fabricate de producatorul suedez Volvo, dar modelul L120F face parte dintre cele mai noi achizitii. Productivitatea orara a balastierei este de 150 - 170 tone, iar  cele doua încarcatoare si-au dovedit fiabilitatea, functionând la parametri chiar mai buni decât cei preconizati de cumparator, asa ca în prezent se lucreaza numai cu unul dintre ele, cel de-al doilea fiind relocat.
Dumperul articulat A25C este foarte fiabil, are o productivitate buna, este rezistent si face fata oricarui tip de lucrari. Desi are în jur de 16.000 ore de functionare, este si la ora actuala  într-o stare buna de functionare, marturisea un responsabil din cadrul balastierei. Activitatea de extractie se face cu încarcatorul, iar transportul cu camioane, printre care si dumperul Volvo din dotare. În mod normal se lucra în anii anteriori în doua schimburi aproximativ 14, 15 ore pe zi din aprilie pâna în noiembrie, dar în ultimii ani activitatea se întinde pe perioada a unsprezece luni dintr-un an.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI