Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 17 / 2010

Contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov a fost semnat

Contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov a fost semnat Contractul pentru realizarea Autostrazii Comarnic-Brasov a fost semnat de catre ministrul Transporturilor, Radu Berceanu si reprezentantii unui consortiu international care s-au angajat sa termine lucrarile pāna īn 2014.  Este vorba de prima autostrada din Romānia care va fi construita īn regim de concesiune, īn urma unui parteneriat public privat.
Autostrada va avea o lungime de 55 de kilometri si va lega principalele statiuni de pe Valea Prahovei de municipiul Brasov. Proiectul prevede construirea a 30 de kilometri de tuneluri, 16 poduri si viaducte si cinci noduri rutiere. Este primul tronson de autostrada din Romānia construit īn urma unei concesiuni.

Practic, consortiul Vinci-Aktor, format din firme din Franta si Grecia va avea la dispozitie patru ani pentru construirea autostrazii Comarnic-Brasov, dupa care va administra si īntretine tronsonul pentru īnca 26 de ani. Pentru a putea traversa aceasta sosea, soferii vor trebui sa scoata din buzunar aproximativ un euro la fiecare drum.
Costurile de constructie ale autostrazii se ridica la aproximativ 1,2 miliarde de euro, īnsa suma totala pe care statul o va plati īn cei 30 de ani de concesiune este de 4,8 miliarde de euro. Avantajul este dat de faptul ca banii vor fi platiti esalonat, pe īntreaga perioada a concesiunii, iar la finalul acesteia, autostrada va reveni statului.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI