Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 17 / 2010

Volvo Trucks - primul producator care foloseste motoare diesel Euro 5 cu gaz

Volvo Trucks - primul producator care foloseste motoare diesel Euro 5 cu gaz Volvo Trucks este primul constructor de autocamioane care va dispune de un nou motor Diesel alimentat cu o combinatie de gaz metan si motorina. Motorul respecta strictele norme Euro 5 referitoare la emisiile poluante lansate īn 2009. Testele de exploatare pentru noua varianta de motorizare vor īncepe īn acest an Suedia si Marea Britanie. Aceasta tehnologie unica permite combinarea avantajelelor gazelor cu randamentul mare de functionare al motorului Diesel, care este superior motoarelor cu benzina cu circa 30-40%. Drept urmare, acest camion consuma considerabil mai putin combustibil decāt traditionalele motoare cu gaz pentru camioane.

Solutia se bazeaza pe motorul Diesel Euro5 produs de Volvo, recunoscut ca fiind un motor foarte eficient. Cānd motoarele sunt convertite pentru operarea cu gaz, rezervoare speciale sunt montate pentru gazul metan īn stare lichida (GNL) cu un volum mai mic sau gaz metan presurizat (GNC). Suplimentar, este adaugat un sistem de injectie separat cu injectoare de gaz īn galeria de admisie. 
O cantitate mica de motorina este injectata si aprinsa īn timpul cursei de compresie care aprinde mai apoi amestecul aer/metan, fiind eliminata necesitatea existentei bujiilor si permite Volvo sa utilizeze īn īntregime eficienta tehnologie Diesel. Ca rezultat, puterea si elasticitatea sunt identice cu cele ale unui motor diesel traditional de camion. Aceasta tehnologie Volvo este unica si face ca sistemul sa devina un fapt real pentru multi clienti, chiar si īn locurile unde reteaua de distributie a gazului se gaseste īn stadiul de dezvoltare.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI