Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 21 / 2010

A doua macara Grove pentru Bauma

A doua macara Grove pentru Bauma Standul Manitowoc va gazdui si o macara de 400 de tone, din familia modelului GMK 6300, īn cadrul Bauma 2010. Compania declara ca noul model GMK6400 va fi cea mai puternica macara tot teren cu sase axe din lume.
Bratul principal are o lungime de 60 metri comparativ cu cei 80 de metri ai modelului 6300. Bratul oscilant de 79 metri va deveni cu siguranta o optiune foarte cautata de catre clienti. Noul mecanism de ridicare denumit Mega Wing Lift are īncorporat un sistem de auto-rulare.

Ca si GMK6300L, modelul GMK6400 are dispozitivele de comanda pentru cabina de pe unitatea de transport si directia pe baza de cabluri dar include si un sistem de directie hibrid denumit MegaDrive  pentru deplasarea cu viteze reduse. Reprezentantii companiei afirma ca acest sistem este mai usor decāt un sistem motor clasic, oferind macaralei un consum mai eficient de combustibil, un centru de greutate mai apropiat de sol si o putere de tractiune mai buna pe suprafete instabile.

Mega Drive alimenteaza macaraua atunci cānd aceasta accelereaza pāna la viteze de aproximativ 20 km/h dupa care sistemul director conventional intra īn functiune. Sistemul se dezactiveaza atunci cānd viteza este redusa īndeajuns de mult si īn acelasi timp ofera o accelerare lina la plecarea de pe loc si o frānare automata la viteze reduse.

Acesta macara difera de modelul GMK6300 prin faptul ca are nevoie de un singur motor montat pe unitatea   transportoare, aspect īn premiera pentru o macara de dimensiuni atāt de mari. Motorul Mercedes OM 502 Tier4i (Euromot IIIB) cu opt cilindri genereaza o putere de 405kW la 1.800 rpm si un sistem de trasmisie ZF AS Tronic 12. Atunci cānd este folosit pentru suprastructura acesta functioneaza la o viteza foarte redusa care, conform declaratiilor companiei, īnsemna ca macaraua foloseste doar marginal mai mult combustibil decāt al doilea motor ca marime montat pe modelul 6300.
O unitate de putere auxiliara se activeaza atunci cānd macaraua se afla īn stad-by pentru ca functii precum electricitatea, īncalzirea si aerul conditionat sa fie functionale.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI