Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 27 / 2010

Noua generatie de mini-īncarcatoare JCB

Noua generatie de mini-īncarcatoare JCB Daca statul Georgia reprezinta un simbol al sudismului american, cel despre care am īnvatat īn cartile de istorie chiar si noi, europenii, orasul Savannah este cu mult mai greu de definit, fiind simbolul unui simbol. Perfect conservat, nu pare sa se fi schimbat prea mult fata de momentul actiunii din binecunoscutul film "Pe aripile vāntului", acesta este cunoscut ca unul din marile centre universitare din Statele Unite ale Americii, facultatile tehnice dar si cele de design fiind preponderente.

Cu alte cuvinte un cadru propice pentru producatorul de utilaje britanic JCB, cunoscut ca avānd strānse legaturi nu numai cu lumea de afaceri dar si cu universitatile tehnice. Aici se afla sediul din America de Nord al companiei care īnglobeaza nu numai birouri administrative, ci si o fabrica ultramoderna īmpreuna cu toate facilitatile necesare dezvoltarii unor noi game de utilaje.

Invitatia facuta ziaristilor de specialitate din Europa de a vizita sediul JCB de lānga Savannah a avut o dubla conotatie: aniversarea a 65 de ani de la īnfiintarea firmei, dar si lansarea unei noi si interesante game de mini īncarcatoare frontale si īncarcatoare compacte cu senile. Aceste utilaje de generatie noua sunt primele care au fost proiectate si realizate īn totalitate la sediul din America de Nord al companiei.
JCB a prezentat īn premiera mondiala o gama de sapte noi mini īncarcatoare frontale - patru cu roti si trei cu senile - dintr-o gama care va cuprinde īn final 18 modele. Īntreaga gama va acoperi aproape toate tipurile si configuratiile cerute de piata mondiala, mai precis 97% din asteptarile cumparatorilor de astfel de utilaje.

Toate cele sapte modele de mini īncarcatoare prezentate si testate pe teren au cāteva caracteristici comune, definitorii pentru noua gama de utilaje compacte dezvoltata īn acest an de JCB: sistemul de ridicare este pe verticala, ceea ce permite o capacitate mai mare si o manevrabilitate mai buna la īnaltimea maxima de ridicare si dispun de tehnologia
"PowerBoom", care utilizeaza un singur brat, fata de doua, cum este in cazul unui mini īncarcator frontal obisnuit.
Modelele disponibile acum - mini īncarcatoarele frontale cu roti 260, 280, 300 si 330 si īncarcatoarele cu senile 260T, 300T, 320T - sunt utilaje cu platforma mare si o capacitate de īncarcare nominala (ROC) care īncepe de la 1.180 kg. Odata cu introducerea utilajelor din noua generatie, JCB ofera o gama completa de utilaje cu roti si cu senile, cu ridicare atāt radiala, cāt si pe verticala si o capacitate de īncarcare cuprinsa īntre 590 kg si pāna la 1.588 kg.

Cu o lunga istorie de inovatii si īmbunatatiri suplimentare, noua generatie de utilaje JCB ofera mai multe avantaje decāt gama anterioara de mini īncarcatoare frontale/īncarcatoare cu senile, fiind detinatoarele unor caracteristici absolut unice pentru clasa lor. Astfel, tehnologia "PowerBoom", care utilizeaza un singur brat ofera operatorului cea mai buna vizibilitate din clasa lor de produse, acesta beneficiind de un cāmp vizual integral īn spate ce asigura o vizibilitate aproape totala de 360 de grade, sporind astfel siguranta de lucru a operatorului Pentru a īmbunatati si mai mult vizibilitatea, JCB a eliminat plasa din jurul cabinei si a īnlocuit-o cu sticla laminata.

Etansarile cu O-ringuri pentru cuplajele sistemului hidraulic sunt foarte interesante, acestea permitānd cuplarea-decuplarea cu numai o singura miscare, fara efort si cu un minim de cunostinte tehnice, asigurānd o etansare īn timpul lucrului de 100%. Acesta reprezinta un exemplu de aplicare a noilor tehnologii, alaturi de designul simplificat al masinii, care asigura o reducere cu 38 de procente a numarului de componente, noile utilaje JCB fiind usor de īntretinut. O noua cabina rabatabila ofera tehnicienilor acces īmbunatatit la grupul motopropulsor si la componentele hidraulice ale utilajului. Noile modele dispun si de o trapa de service īn spate, pentru un acces usor la motor si la punctele de verificare zilnica, o capota īn partea de sus pentru accesul la radiator si un radiator amovibil, pentru un acces simplu la motor. 

Noua generatie de utilaje beneficiaza de o usa de acces mai mare si o cabina cu 17% mai īncapatoare decāt la modelele anterioare. Accesul operatorului īn si din cabina precum si schimbarea uneltelor de lucru reprezinta o problema pentru utilajele compacte, problema rezolvata īn cazul noii generatii de la JCB, īn mare parte si datorita conceptului de brat de sustinere si lucru lateral. Ca si la modelele anterioare, noua generatie de mini īncarcatoare frontale si īncarcatoare cu senile dispune de o singura usa amplasata pe partea stānga, pentru a intra si iesi din utilaj fara a fi incomodat de accesoriu sau de bratul de īncarcare.

Si deoarece confortul operatorului atrage dupa sine si un randament mai mare dar si siguranta īn exploatare, interiorul cabinei nu numai ca este mai mare, dar a fost si īmbunatatit. Astfel, aici au aparut noi manete de comanda multifunctionale, intuitive si astfel usor de utilizat, dar si un scaun īncalzit cu suspensie pneumatica si cotiere reglabile, disponibil optional. Panourile de comanda reproiectate au fost repozitionate de pe consola inferioara pe panourile din partea superioara a cabinei, pentru a fi mai usor accesibile operatorului. Alte echipamente de confort disponibile sunt suporturile pentru pahare, compartimentul pentru MP3 player cu priza de īncarcare si mufa auxiliara sau sistemul audio disponibil optional. Operatorii beneficiaza acum  de o cabina mai bine insonorizata, cu un nivel de zgomot foarte jos, de numai 76dBa, o īmbunatatire cu 85%.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI