Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 27 / 2010

Live Report la Sebes-Volvo

Live Report la Sebes-Volvo De peste trei secole numele familiei austriece Schweighofer este strâns legat de prelucrarea lemnului, fiind vestita datorita abordarii sale inovative în domeniul tehnologiilor folosite si a produselor. Începând cu anul 2002 Holzindustrie Schweighofer proceseaza în România lemn de esenta moale. Aici a dezvoltat o întreaga baza industriala, în prezent lucrând cu aproape 2.000 de angajati în patru unitati de productie si expediere la Sebes, Radauti, Comanesti si Constanta, fiind lider de piata pe segmentul sau economic.

Prima fabrica de cherestea a fost construita în Sebes, în centrul României în anul 2003, unde pe o suprafata de 53 hectare se proceseaza busteni. Cu o capacitate de debitare de 1,3 milioane mc, o capacitate de rindeluire de 450.000
mc si de uscare de 600.000 mc fabrica dispune de tehnologie de ultima ora.

Procesul de productie presupune aducerea bustenilor pe calea ferata sau cu ajutorul camioanelor, acestia fiind apoi transportati cu ajutorul unei benzi transportoare speciale si sortati în functie de dimensiuni si calitate. Majoritatea operatiunilor de transport ale bustenilor sunt facute cu ajutorul a cinci high-lifturi marca Volvo. Utilaje de mare capacitate dotate cu un sistem de graifere special.

Primele utilaje Volvo au fost aduse din Austria înca din anul 2003, odata cu deschiderea fabricii, aceasta marca fiind agreata de catre proprietarii austrieci datorita rezistentei deosebite a echipamentelor în conditii dure de exploatare.
Practic, pe linia de asamblare high-lifturile de la Volvo sunt utilajele de baza utilizate la mutarea bustenilor. Astfel, unele lucreaza la descarcatul acestora de pe platforme, altele la alimentarea benzii, preluând bustenii din stiva si ducându-i la alimentare.

Odata cu aducerea primelor utilaje marca Volvo în anul 2001, acestea au fost numerotate de la cifra 1, în prezent cel mai nou fiind numit Volvo 13, ceea ce înseamna ca în decursul timpului au fost 13 utilaje cumparate pentru Sebes.
Exploatarea utilajelor se face ca la cartea cestea lucrând permanent în trei schimburi. Astfel, cele mai noi utilaje de la Volvo au venit în luna decembrie 2009, în prezent având în medie 6.300 de ore de functionare. Noile modele Volvo L180SHL ridica si manipuleaza cu viteza mare bustenii care au în medie între 8.000 si 9.000 kg,
Service-ul Volvo reprezinta de asemenea un argument important în fata clientilor, iar cei de la Holzindustrie Schweighofer sunt multumiti de modul în care echipele de service ale importatorului Volvo Construction Equipment Romania îsi fac treaba.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI