Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 36 / 2011

Startul productiei în serie a noului camion Mercedes-Benz Actros la fabrica din Wörth

Startul productiei în serie a noului camion Mercedes-Benz Actros la fabrica din Wörth
Fabrica Mercedes-Benz din Wörth a început productia în serie a noului camion Actros. Pentru a marca evenimentul, Dr. Dieter Zetsche, CEO al Daimler, a stat la volanul primei unitati abia iesite de pe linia de asamblare a fabricii. Noul Actros a fost reproiectat în întregime si deja îndeplineste limitele stricte de emisii, impuse de Euro VI. În comparatie cu vechiul Actros, noul model consuma cu 6-7 procente mai putin combustibil în varianta Euro V, si cu 3-4 procente mai putin combustibil în varianta Euro VI. Camionul este rezultatul a mai mult de zece ani de munca asidua, al peste 20 de milioane de kilometri parcursi în teste si al mai mult de 2 miliarde de euro investite în dezvoltare si tehnologie de productie. 
Fabrica din Wörth produce fiecare camion conform specificatiilor clientilor.

Acestea au determinat crearea unei varietati mari de camioane astfel încât, conform statisticilor, nu exista doua camioane produse într-un an care sa fie identice. Ce este neobisnuit la productia din Wörth este ca toate cele trei modele de serie Mercedes-Benz (Actros, Axor si Atego) sunt facute pe aceeasi linie de asamblare. Acestor modele li se va alatura si noul Actros, care va fi integrat în procesul actual de productie în serie si va fi asamblat pe aceeasi linie de productie ca si modelele de serie curente.  
Mai mult de 2 miliarde de euro au fost cheltuite în scopul dezvoltarii noului camion si pentru pregatirea fabricii din Wörth si a echipamentului pentru lansarea productiei. Compania a construit un depozit automatizat pentru piesele de dimensiuni mici, care constituie baza unui nou concept logistic. 
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI