Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 4 / 2008

Concursul Operatorilor Caterpillar 2008

Concursul Operatorilor Caterpillar 2008 Concursul Operatorilor Caterpillar, ajuns la cea de-a 11-a ediție, a devenit deja un punct de reper pentru operatorii de utilaje din întreaga lume, un loc unde-și pot demonstra măiestria și competențele. Ca în fiecare an și anul acesta competiția finală se va desfășura în luna noiembrie la Centrul de Instruire și Demonstrații Caterpillar din Malaga, unde vor participa cei mai talentați operatori de utilaje pentru construcții din peste 25 de țări din lume. În toate aceste țări sunt organizate competiții locale, cu probe diferite, fiecare dealer putând să organizeze acest concurs după reguli proprii. În schimb, finala de la Malaga va impune aceleași reguli pentru toți participanții. Ediția din acest an va cuprinde nouă probe, pe utilaje diverse, de la cel mai mic tonaj, până la cele de tonaj foarte mare.

În România, prima etapă locală s-a desfășurat la Timișoara pe data de 6 septembrie și a reunit operatorii din zona de nord, nord-vest și sud-vest a țării. A doua etapă a avut loc la București și a reunit operatori din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova. S-a înregistrat un număr total de 64 de participanți ce proveneau de la 27 de companii de construcții.

Etapa națională s-a desfășurat la București, la sediul Bergerat Monnoyeur din Mogoșoaia. Pentru fiecare etapă au fost alese trei tipuri de utilaje. Prima probă a constat în manevrarea unui mini-încărcător frontal rigid și parcurgerea unui traseu sinuos și denivelat, marcat cu conuri de semnalizare, caracterizat de spații restrânse, unde raza de virare este foarte mică.

Al doilea utilaj a fost un buldo-excavator 428 E. Deși este extrem de utilizat în România, buldoexcavatorul a reușit să-i pună în încurcătură pe concurenți. Operatorul trebuia să depășească un palet așezat vertical numai cu cupa de încărcare și să doboare o minge așezată pe un con de semnalizare. Apoi urma retragerea ce trebuia executată fără să cauzeze răsturnarea nici uneia dintre părțile componente ale fragilei construcției și deplasarea, cu spatele, până la o zonă marcată, unde utilajul trebuia să fie stabilizat, pentru ca în final acționând brațul de excavare să prindă cu dinții cupei un bolț cu ochet aflat in interiorul unui con, să-l extragă și să-l repună pe poziție pe un alt con de semnalizare. Cea de-a treia probă s-a desfășurat pe un excavator clasic 319 DL, care avea dispuse în jurul său mai multe mingi, situate în vârful a opt conuri de semnalizare. Operatorii au fost notați în funcție de mingile doborâte doar cu dinții cupei, concurentul având voie să se ajute doar de mișcarea înainte-înapoi a acesteia, nu prin rotirea turelei.

Finala a avut ca utilaj un greder 120 M, deși niciunul dintre operatori nu mai lucrase până atunci pe un astfel de utilaj. Important la acest model este că direcția, deplasarea și hidraulica sunt controlate de numai de joystick-uri. Concurenții au avut astfel o probă în care trebuiau să dărâme, într-o anumită ordine, mingi aflate pe conurile de semnalizare. Acestea trebuiau date jos cu lama mediană, fără ca aceasta să atingă pământul.

Campionul național de anul acesta este dl. Marius Roșu de la Euroconstruct Trading 98 București iar vicecampionul național este dl. Leontin Popa de la Gecorom Craiova. Cei doi vor reprezenta România la turneul final din luna noiembrie de la Malaga.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI