Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 42 / 2012

Bomag a lansat noi cilindri compactori din clasa de 4-5 tone

Bomag a lansat noi cilindri compactori din clasa de 4-5 tone

Cu ocazia Intermat 2012 producătorul de echipamente pentru construcţii Boppard a prezentat īn premieră mondială noile sale modele de cilindri compactori īn tandem cu greutate cuprinsă īntre 3,9 şi 4,3 tone. Cea de-a cincea serie a cilindrilor tandem BW 135 AD-5, BW 138 AD-5 şi cilindrului compactor combinat BW 138 AC-5 se prezintă cu un nou design, cu motoare puternice, răcite cu apă, Kubota cu 4 cilindri, tehnologie de măsurare integrată Bomag Economizer, vizibilitate 360o, platformă ergonomică pentru operator la care se adaugă performanţele de compactare ale echipamentelor Bomag.

Sistemul puternic de vibraţii cu o amplitudine de 0,5 mm şi performanţele īnalte ale sistemului hidraulic ajută la dezvoltarea unor performanţe de compactare de top. Diametrul tamburilor a fost crescut pānă la 900 mm oferind o calitate şi mai bună a suprafeţei. Dar cea mai importantă caracteristică a acestei serii este display-ul Bomag Economizer. Sistemul Economizer permite un control continuu al procesului de compactare. Sporirea nivelului de compactare este indicat de un număr crescut de LED-uri galbene care se aprind pe ecran. Nivelul maxim de compactare este atins atunci cānd numărul LED-urilor nu mai creşte odată cu repetarea trecerilor. Astfel operatorul ştie că nu mai sunt necesare şi alte treceri economisind timp şi bani. Dacă numărul LED-urilor galbene aprinse scade brusc denotă punte slabe īn material. Aceste zone sunt astfel detectate şi remediate imediat. Un LED roşu avertizează asuprea unei supra-compactări.

Noile modele de cilindri compactori sunt dotate cu rezervoare de apă cu o capacitate mai mare pentru sistemul de stropire care poate depozita acum 310 litri. Combinaţia dintre conceptul de economisire a apei, duzele care asigură o dozare optimă a apei şi un control automat al stropirii īnseamnă că apa este economisită, iar intervalele de reumplere a rezervorului sunt semnificativ mai lungi.

Toate modelele oferă suficient spaţiu pentru operator. Platforma suspendată a operatorului cu izolaţie pentru vibraţii este uşor de accesat iar scaunul confortabil şi cotierele asortate au diferite trepte de ajustare şi totul intră īn dotarea standard a echipamentului.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
PARTENERI