Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 48 / 2013

Standul CASE a iesit in evidenta

Standul CASE a iesit in evidenta

Case Construction Equipment a ocupat ca intotdeauna un loc de onoare in cadrul celui mai mare targ de profil din lume ce s-a desfasurat in acest an la München. Numerosilor clienti veniti din intreaga lume le-a fost prezentata o mare diversitate de echipamente mobile de constructii ce au scos in evidenta gama larga de produse pe care Case CE o acopera.

 Oricare ar fi fost modelele expuse, pornind de la mini-excavatoare la incarcatoare compacte, de la marile incarcatoare pe pneuri la excavatoarele pe senile, gama de produse «Case Construction Equipment» a demonstrat ca raspunde nevoilor si solicitarilor clientilor sai din numeroase sectoare de activitati.

Ca si in anii precedenti, standul Case a constituit o sursa de atractie majora pentru vizitatorii expozitiei. La aceasta au contribuit si spectacolele muzicale oferite cu regularitate  pe intreaga perioada de desfasurare a salonului de formatia germana «Power Percussion» care, pentru a crea o ambianta sonora dedicata „Case”, cu adevarat inedita si care a atras intr-o mare masura vizitatorii la stand, au utilizat bidoane metalice si diferite piese metalice din componenta echipamentelor de constructii.

Solutiile complete de echipamente mobile propuse de CASE nu s-au oprit numai la prezentarea acestor utilaje. Ca parte a grupului «Fiat Industrial SpA», CASE a prezentat in cadrul standului, in detaliu, oferta completa a solutiilor tehnologice aplicate motoarelor fabricate de FTP Industrial, lider pe piata motoarelor destinate echipamentelor mobile non – rutiere, pentru incadrarea in normele de poluare stabilite in Etapa a IV-a a directivei 97/68/CE, cu ultima modificare prin directiva 2011/88/UE. De asemenea, o parte a standului a fost dedicata sistemelor telematice de monitorizare instalate pe echipamentele mobile de constructii.

Demonstratii in direct au fost prezentate de specialistii CASE, pentru a scoate in evidenta si a explica in detaliu avantajele si beneficiile sistemului telematic de monitorizare „SiteWatch” propus de Case. „SiteWach” face parte din noua oferta „ProCare” de service-are a lui CASE si reprezinta un instrument indispensabil de gestiune a parcului de utilaje care, prin transmiterea regulata a informatiilor in timp real, permite controlul complet al echipamentelor mobile de lucru, gestionarea parcului de utilaje si reducerea costurilor de exploatare si intretinere.

Totodata, in cadrul standului a fost expus cunoscutul si apreciatul tractorul agricol Case IH Magnum 370 CVX care, datorita performantelor sale, a inceput sa fie din ce in ce mai mult utilizat si constructii. Acest tractor, cel mai puternic din lume cu cei 419 CP si 1807 Nm cuplu motor, este echipat cu o transmisie variabila continua (CVT).

Primele excavatoare medii echipate cu motoare cu norma de poluare „Tier 4 Final”

Ca lider in domeniul controlului emisiilor de gaze poluante, Case a lansat doua excavatoare medii echipate cu motoare ce respecta prescriptiile stricte pentru emisiile poluante, precizate in standardul american de protectie a mediului „US EPA – Tier 4 Final”. Pentru aceasta, modelele CXY75C SR cu raza scurta de actiune si CX80C MSR, sunt echipate cu motoare diesel cu sistem de injectie de inalta presiune „common rail”, cu un sistem de recirculare a gazelor de esapament (EGR) si cu un catalizator de oxidare diesel (DOC). Aceasta solutie avansata ofera un plus de putere la un consum mai mic de combustibil, reducand in acelasi timp, de o maniera semnificativa, emisiile de poluanti gazosi si de pulberi, cat si nivelul de zgomot exterior. Aceste performante sunt obtinute fara ca in sistemul de evacuare sa fie prevazut un filtru de particule cu regenerare, solutie costisitoare si consumatoare de combustibil suplimentar.

 

Aceste noi excavatoare dezvolta cu pana la 9% mai multa putere hidraulica gratie instalarii in sistem a unor pompe hidraulice cu debit ridicat. Timpii de operare au fost redusi, in timpe ce fortele de sapare au fost crescute cu mai mult de 3%. Cabina operatorului, mai spatioasa, este cu 7% mai lata, iar tabloul de bord are acelasi display multifunctional si aceeasi interfata de comanda ca si excavatoarele pe senile din seria grea CX C.

Putere si control pe Seria M de buldozere

In exclusivitate mondiala, Case a prezentat modelul M1650, primul dintre cele trei modele de buldozere din noua gama a Seriei M. Acestea se disting printr-o masa proprie in ordine de mers cuprinsa intre 13 si 20 de tone, fiecare oferind o forta de tractiune exceptionala, emisii de gaze poluante si un nivel de zgomot exterior reduse si sisteme avansate de control automatizat pentru cresterea productivitatii lucrului. Propulsate exclusiv de motoare produse de FPT Industrial, conforme cu norma de poluare „Tier 4 Interim”, motoare care utilizeaza tehnologia SCR pentru reducerea emisiilor de gaze poluante, aceste buldozere dispun de o putere superioara cu 9 pana la 16%, oferind in acelasi timp o economie de combustibil de 10,5% si o crestere a randamentului de lucru de 19%.

Sisteme hidraulice cu trei pompe pentru excavatoarele pe pneuri

Salonul international de la Bauma a reprezentat pentru multi dintre clienti o oportunitate de a descoperi in exclusivitate ultimele doua modele de excavatoare pe pneuri Case. Excavatoarele WX148-8 si WX168-8 sunt prevazute cu trei pompe hidraulice integrate in sistem, oferind astfel performante de lucru superioare si un control al operatiilor imbunatatit. Implementarea sistemului „Case Intelligent Swing” (CIS – Invartire Inteligenta Case) permite operatorului sa ajusteze viteza de orientare a turelei functie de aplicatia executata, iar noul modul de lucru „Case Leveling Mode” (CLM – Procedeu de Nivelare Case) creste viteza de lucru si usureaza operatiunile precise de nivelare. Totodata, excavatoarele sunt echipate cu un nou si unic selector a modurilor de lucru si a turatiei motorului care, ca si la excavatorul pe senile, simplifica configurarea masinii pentru lucru.

Functionarea excavatoarelor WX se bazeaza pe o transmisie hidrostatica Powershift, in intregime automatizata, amplasata direct pe axa spate ZF, pentru o garda la sol maxima. In timp ce franele de tip multidisc umede ofera o eficacitate de franare ridicata, schimbarea uleiului din axe la fiecare 2000 de ore de functionare permite reducerea costurilor de exploatare.

621F: prima aparitie in public

Incarcatorul frontal pe pneuri Case 621F a fost prezentat pentru prima oara la salonul Bauma 2013. Echipat cu un motor „Tier 4 Interim” produs de FTP Industrial, cu instalatie de alimentare „common-rail” de a doua generatie, acest incarcator frontal de 12,2 tone ce beneficiaza de tehnologia SCR pentru reducerea emisiilor de gaze poluante, realizeaza in acelasi timp o importanta economie de carburant. Conform specificatiilor tehnice acesta nu consuma mai mult de 7 - 10 l/ora combustibil diesel fata de masinile echipate cu motoare prevazute cu sisteme EGR si filtre de particule (DPF), mult mai mari consumatoare de combustibil.

Forta de tractiune este transmisa la roti prin intermediul cunoscutei transmisii automate ZF Powershift si a axelor extra-robuste. Totodata, axa fata lui 621F este echipata cu un diferential cu blocaj total 100%. Sistemul de blocare a diferentialului poate fi activat automat sau manual, ameliorandu-se astfel controlul aderentei si rezultand o forta de tractiune maxima si o uzura redusa a pneurilor. Ca si in cazul modelor mai grele din Seria F, 621F este prevazut cu un compartiment special pentru instalatia de racire, situat imediat in spatele cabinei operatorului, astfel incat motorul este amplasat in consola spate, reducandu-se astfel necesitatea de a se monta contragreutati suplimentare. Radiatorul de racire are forma aproximativa a unui cub dispus in spatele cabinei in jurul ventilatorului de racire, sistemul asigurand astfel suflarea aerului proaspat spre fiecare radiator. Aceasta dispunere creste eficacitatea de racire, astfel incat creste durata de viata a lichidului de racire si se reduc costurile de exploatare pentru client.

Un buldoexcavator vopsit in roz ca simbol al luptei impotriva cancerului

Cu siguranta expunerea unui buldoexcavator vopsit in roz a constituit un punct de atractie in standul Case in acest an. Produs in uzina din orasul Burlington (Iowa, SUA), utilajul a fost construit pentru a sensibiliza publicul asupra cancerului de san, boala careia i-a cazut victima sotia inginerului sef al acestei uzine. Acest model 580 pe care era aplicat un autocolant cu inscriptia „Digging For A Cure” (Excavare pentru un tratament) a fost utilizat pentru strangerea de fonduri la diferite evenimente pe intreg teritoriul Statelor Unite.

Acest utilaj de constructii nu era destinat in sine comercializarii, dar eventualii clienti care doreau sa sustina lupta companiei Case contra cancerului puteau sa achizitioneze contra cost o macheta a acestui buldoexcavator de la magazinul on-line al Case.

Capitanul Case – lucreaza pentru clientii de pretutindeni

Vizitatorii standului Case au putut sa-l intalneasca pe Capitanul Case, un erou de actiune de zi cu zi, creat de studentii de la Institutul European de Inginerie din orasul Turin, Italia. Compania Case colaboreaza cu acest prestigios institut de invatamant, oferind studentilor sai o sansa de a interactiona direct cu lumea industriei, ajutandu-i in studiile lor si dandu-le posibilitatea de a participa la proiecte de conceptie mai importante.

Inspirandu-se din benzile desenate cu super eroi americani, Capitanul Case a fost in orice moment gata sa rezolve orice problema ridicata de potentialii si viitorii clienti, oferind cu profesionalitate informatiile tehnice necesare si o gama larga de solutii de echipamente mobile de constructii pentru a satisface nevoile lor. 

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI