Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 50 / 2013

Excavatorul Komatsu Hybrid HB215LC-1

Excavatorul Komatsu Hybrid HB215LC-1 Excavatorul hidraulic Komatsu Hybrid HB215LC-1 prezentat la expozitia internationala Bauma 2013 era deja disponibil de peste un an de zile, atat in Europa cat si in restul lumii. Cele 1.900 de bucati de excavatoare hibride detinute de clientii de pe intreg mapamondul acumulasera deja la acea data milioane de ore de functionare pe santierele de constructii. Cu o masa proprie in stare de exploatare de 21.220 kg si putand fi utilizat cu o cupa avand capacitatea de la 0,8 mc la 1,05 mc, Komatsu HB215LC-1 ce se inscrie in marea clasa a excavatoarelor hidraulice de „21 tone” are totusi o valoare medie a consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 cu 25% mai scazuta decat a unui excavator hidraulic clasic. De fapt, modelul prezentat la Bauma 2013 reprezinta a doua generatie a excavatorului hidraulic hibrid, ce a marcat aparitia unui produs revolutionar, conceput, dupa ani de cercetare ce au debutat la inceputul acestui mileniu atunci cand Komatsu s-a decis sa dezvolte o tehnologie hibrida pentru masinile de constructii, la un nivel tehnologic compatibil cu o productie de serie mare, pentru a raspunde preocuparilor ecologice actuale si unor performante concrete. Viitorul echipamentelor de constructie a inceput cu Komatsu.

Tehnologie de ultima generatie

Noua generatie HB215LC-1 ofera clientilor sai avantajele ce au conferit excavatoarelor hidraulice Komatsu un renume mondial: costuri reduse de exploatare, confort de prima clasa pentru operator, cele mai inalte standarde de siguranta, robustete, flexibilitate si fiabilitate extrema. Cabina, bratul principal si balansierul, sasiul cu trenul de rulare si turela rotativa, precum si interfata de lucru a noului excavator sunt practic identice cu ale excavatorul standard Komatsu PC210-8. Organele de comanda si piesele de uzura sunt aceleasi, ceea ce face mult mai simplu, atat pentru proprietar cat si pentru operator, sa obtina beneficii de pe urma noilor tehnologii implementate pe HB215LC-1. Excavatorul hidraulic HB215LC-1 este actionat de un sistem hibrid unic conceptie Komatsu. Acest sistem este format dintr-un motor electric de rotatie, oscilant, un ansamblu generator-motor electric, un condensator electric de foarte mare capacitate si un motor diesel de 104 kW (141,44 CP). Komatsu a dezvoltat propriul sau sistem hibrid revolutionar, pentru a lucra pe principiul de recuperare a energiei de oscilatie din perioada de rotatie a turelei si de stocare a energiei folosind un sistem ce implica un super condensator electric, care ofera o capacitate rapida de stocare si de transmitere ulterior instantaneu a energiei, ceea ce conduce la scaderea considerabila a consumului de combustibil. Energia cinetica generata in timpul fazei de incetinire a miscarii de rotatie a turelei este convertita in energie electrica care, prin intermediul unui invertor este transmisa si stocata in super-condensatorul electric. Energia electrica astfel stocata este transmisa instantaneu ansamblului generator-motor electric pentru asistarea motorului termic, prin intermediul unui cuplaj hibrid, ori de cate ori operatorul creste turatia de lucru a motorului in timpul utilizarii echipamentului de lucru.

Performante optime

Componentele sistemului hibrid si accesul la punctele de intretinere periodica au fost bine puse la punct pe HB215LC-1 astfel incat sa se obtine performante optime. Tehnologia hibrida Komatsu permite o scadere medie de 25% a consumului de combustibil si o reducere echivalenta a emisiilor de CO2, in comparatie cu modelul standard de excavator. Excavatorul hibrid HB215LC-1 ofera putere si eficienta alaturi de un impact mult mai redus asupra mediului inconjurator. HB215LC-1 este comercializat chiar in varianta standard cu tehnologia KOMTRAXTM, care permite transmiterea informatiilor despre functionarea masinii la un site web securizat prin intermediul tehnologiei wirelles. Informatii, precum ore de functionare, localizare, atentionari asupra interventiilor pentru intretinere si avertizari privind aparitia unor defecte sunt transmise in timp real prin aplicatia web pentru analiza. Sistemul KOMTRAX de monitorizare a flotei creste disponibilitatea utilajelor, reduce riscul furtului acestora, permite diagnosticarea de la distanta de catre distribuitor astfel incat sa ofere un feed-back rapid si ofera o multitudine de alte informatii pentru eficientizarea si cresterea productivitatii activitatii intreprinderii.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI