Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 51 / 2013

New Holland - noua serie C

New Holland - noua serie C Odata cu introducerea in fabricatie a noilor buldozere din seria C, italienii de la New Holland si-au extins oferta de echipamente terasiere cu un model ce promite un consum mic de conbustibil si simplitate in operare.
Noua serie C este disponibila pe piata in trei variante, de la 13 la 20 tone. Reproiectat de la zero, noul buldozer, prin cele trei variante, marcheaza o adevarata revolutie tehnica fata de generatia precedenta, oferind noi functii ce permit viteze superioare de lucru economii de combustibil superioare cu pana la 10.5%. Aceasta reducere de consum se datoreaza implementarii tehnologiei SCR de post tratare a gazelor de evacuare, combinata cu o crestere a randamentului de lucru cu pana la 19%. Puterea buldozerelor din noua serie C a fost crescuta cu pana la 16%, fata de vechea generatie.

Tehnologie de avangarda aplicata motoarelor
Pe motoarele celor trei modele de buldozere din noua serie C este implementata noua tehnologie SCR dezvoltata de New Holland, care permite o remarcabila economie de combustibil comparativ cu vechea generatie de motoare, de 10.5 procente raportate la consumul orar de combustibil! Motorul, produs de FPT Industrial, cu o cilindree de 6.7 litri ofera o crestere de putere impresionanta, de 9% pentru modelele D125C si D180C, si de 16% pentru D150C. Drept rezultat, motorul raspunde mai bine la variatiile de sarcina iar cresterea cuplului motor este mai mare pentru a se evita scaderile de turatie. Datorita efectului combinat al tehnologiei SCR - New Hollande si a performantelor dezvoltate de puternicile motoare ce echipeaza aceste masini, noile modele de buldozere sunt mai eficiente cu pana la 19%. O caracteristica deosebita a buldozerelor D150C si D180C o constituie noul sistem de racire al motorului, cu circuit in „V“, care ofera o mai mare suprafata de racire, pentru o mai mare eficienta, cat si o curatare mai facila a radiatorului. Aceasta solutie, asociata unui ventilator cu actionare hidraulica si inversare de sens, a permis reducerea intervalelor de intretinere destinate curatirii radiatorului. S-a redus de asemenea si consumul de carburant, deoarece debitul de ulei hidraulic este proportional cu necesitatile de racire. Intretinerea este facilitata si de intervalele la care se face inversarea sensului de rotatie a ventilatorului, care pot fi setate pe calculatorul de bord sau pot fi angajate manual.

Forta de tractiune marita gratie transmisiei hidrostatice
Cele trei modele din seria C beneficiaza acum de o transmisie hidrostatica care furnizeaza cea mai mare forta de tractiune din cadrul acestei clase de masini, respectiv 213 kN pentru D125C, 311 kN pentru D150C si 372 kN pentru D180C. sistemul hidraulic a fost in intregime reproiectat, iar noul sau design permite o racire perfecta, chiar si atunci cand temperaturile exterioare sunt foarte ridicate. Astfel, uleiul hidraulic din sistem este dirijat direct spre radiatoarele de racire in loc de a fi trimis spre rezervor, care serveste doar pentru asigurarea rezervei de ulei racit necesare functionarii corecte a sistemului si astfel ameliorandu-se semnificativ performantele (punctul de fierbere al uleiului hidraulic a fost cu circa 8%, de la 460 la 500 grade Celsius). Transmisia hidrostatica asigura un transfer constant de putere sub sarcina iar miscarea inversa a senilelor permite buldozerului sa se roteasca cu usurinta in spatii de manevra inguste. Setarea inversarii sensului de mers poate fi modificata electronic, astfel incat operatorul poate alege din calculatorul de bord intre modul lent, intermediar sau rapid, pentru productivitate sporita si mai mult confort. Gratie modului exclusiv de comanda proportional de lucru (PDC – Proportional Dozer Control), odata ce operatorul a stabilit viteza maxima, el poate deplasa joystick-ul spre fata sau spre spate pentru a creste sau scade continuu viteza. El va beneficia astfel de o mai mare precizie in aplicatiile de nivelare a terenului.

Electronica in serviciul preciziei
Noua cabina, care a fost pozitionata cu 10 cm mai in fata decat vechea generatie, ofera o vizibilitate perfecta asupra lamei si asigura o stabilitate mai buna a buldozerului. In plus fata de vizibilitatea excelenta, noua serie C ofera cea mai buna manevrabilitate dintre toate modelele din piata. Noul joystick electro-hidraulic dispune de noi functii de comanda care asigura performante perfecte de nivelare a terenului si, de asemenea, integreaza cele mai raspandite sisteme GPS si de ghidare cu laser pentru o mai buna precizie. Cele trei modele sunt disponibile in varianta standard cu un kit de pre-instalare pentru sistemele Topcon, Trimble si Leica, de control electronic a lamei. Noul joystick de control al lamei poseda numeroase functii automate, modulul «vibrare» de exemplu, care atunci cand este activat provoaca vibratia lamei buldozerului pentru o curatare mai rapida, iar modulul „nivelare“ care, o data angajat, reduce la jumatate viteza de reactie a lamei pentru mai multa precizie sau activeaza controlul GPS (daca un astfel de sistem este instalat). Similar transmisiei hidrostatice si pentru miscarea lamei sunt disponibile trei reglaje: reactiune lenta pentru operatiuni de nivelare fina, intermediara pentru marea parte a aplicatiilor si reactiune rapida pentru operatiuni de impingere extreme, cand este necesar sa se previna oprirea motorului. Functiile de control ale lamei si functiile hidrostatice sunt usor de angajat gratie celor doua butoane situate unul langa altul pe tabloul de bord, astfel incat nu mai exista in cabina leviere care sa ingreuneze accesul in cabina. Operatorul beneficiaza de un post de lucru extrem de putin zgomotos, un nivel acustic de numai 76 dBA putand fi inregistrat in cabina in timpul lucrului.

Puterea de tractiune si structura robusta
Sasiul a fost reproiectat pentru a spori fiabilitatea si pentru a oferi o mai buna accesibilitate la componente sale. Cinematica mecanismului de actionare a lamei a fost optimizata pentru a favoriza un timp de reactie mai rapid si o forta de impingere mai mare. Noul cadru de rezistenta al sasiului ofera o rezistenta exceptionala si previne torsionarea atunci cand se lucreaza cu lama in unghi. In configuratia buldozer, dispozitivul patentat Equistatic distribuie in mod egal efortul intre cele doua senile, independent de inclinarea lamei, reducand in acest fel uzura sasiului si a componentelor sale.

Senile ATL pentru suprafete de rulare abrazive

Senilele de calitate superioara Advanced Track Life (ATL) sunt destinate lucrarilor ce se desfasoara intr-un mediu abraziv; ele asigura o durata de viata de doua ori mai lunga decat senilele standard cu lubrifiere. Sistemul este format din doua bucse coaxiale, cea din exterior putand sa se roteasca liber atunci cand este in contact cu barbotinul (roata dintata de antrenare a senilei), reducand astfel considerabil uzura datorata frecarilor. Barbotinul, care a fost modificat, are mai putini dinti, insa zona situata la baza dintilor a intarita, primind cu circa 40% mai mult material, astfel incat s-a triplat cantitatea de material de uzura dintre dinti.

Intretinerea nu a fost niciodata mai usor de efectuat
Noul sasiu reproiectat reduce la maxim timpul alocat verificarilor zilnice. Toate punctele de intretinere principale sunt cu usurinta accesibile iar punctele de gresare au fost grupate. Trei panouri se gasesc la partea inferioara a utilajului, iar un al patrulea, mai mare, este situat la partea din spate, pentru inlocuirea uleiului sau a lucrarilor specifice pentru intretinerea transmisiei. Aceasta din urma este accesibila din cabina, printr-un panou dedicat. Toate punctele de control a presiunii hidraulice, filtrele si componentele electrice pot fi accesate de pe sol, deschizand pur si simplu doua capace laterale situate la nivelul cabinei.
Capacele trenului de rulare al senilelor au fost proiectate cu un unghi de 49 de grade pentru a imbunatati efectul de autocuratire atunci cand se lucreaza pe teren noroios, ceea ce conduce la reducerea timpului afectat operatiunilor de curatire periodica a masinii.

Polivalenta sporita gratie noilor echipamente optionale
Modelele din seria C pot beneficia de noi optiuni: echipament de destelenit solul cu trei dinti, protectii si troliuri dedicate aplicatiilor forestiere sau carlige de remorcare in fata sau spate pentru aplicatii standard.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
PARTENERI