Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 53 / 2013

Rombat a lansat o noua capacitate de productie

Rombat a lansat o noua capacitate de productie Rombat, producatorul de baterii infiintat in 1980, lider pe piata din Romania si membru incepand cu 2012 al Metair Investments Ltd., a lansat oficial productia in noua facilitate de productie de la Bistrita. Aceasta este proiectata pentru fabricarea de baterii auto destinate masinilor dotate cu sistemul start-stop si frana regenerativa. Aceste sisteme moderne se folosesc de fabricantii de automobile pentru a indeplini cerinta obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120g CO2/km.

Prin deschiderea noii capacitati de productie, compania bistriteana tintese o piata a viitorului pentru care este pregatita sa livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB si AGM.
Situata in Bistrita, noua capacitate de productie Rombat reprezinta o investitie de 83.4 milioane de lei din care aproximativ 40% fiind finantare guvernamentala nerambursabila. Hala de productie are o suprafata totala de aproximativ 5.000 de metri patrati impartiti in trei sectoare de productie distincte si anume fabricare placi, asamblare si formare baterii plus o zona de depozitare a acestora.

Dotarea noii capacitati de productie
Construita pe structura metalica cu panouri tip sandwich dotarea noii hale de productie s-a facut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15.4 milioane euro. Cu aceste echipamente se pot pot fabrica produse de inalta calitate care sa asigure succesul in competitia acerba care se da in marea industrie auto si nu numai. In acelasi timp toata investitia a fost gandita pentru a avea un impact cat mai mic asupra mediului, un exemplu in acest sens fiind emisiile la cos, care sunt de 100 ori mai mici decat limita legala admisa. Foarte important este si impactul social al investitiei prin crearea a 108 noi locuri de munca. „Investitia pe care o inauguram este un raspuns  la cererile de azi si de maine ale clientilor nostri si in mod special ale clientilor producatori de automobile", a declarat Ioan Repede, Director General al Rombat.

Rombat in cifre
In cei peste 30 de ani de activitate, producatorul roman de baterii si acumulatori a livrat peste 23.213 milioane de baterii pentru o gama larga de vehicule, masini si utilaje, echipand autoturisme, autocare, camioane, masini si utilaje de constructii si agricole, yahturi etc. In toate cele trei unitati de productie pe care compania le detine la Bistrita, aceasta fabrica baterii conventionale atat pentru automobile cat si pentru aplicatii grele. Din punct de vedere al vanzarilor, compania isi mentine constanta pozitia de lider pe segmentul de after market din Romania, anul trecut dublandu-si vanzarile totale fata de anul 2006. La nivelul echiparii originale (segmentul OEM), Rombat si-a continuat colaborarea cu partenerul traditional Dacia Renault si si-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrand baterii pentru marcile DACIA, Renault, Peugeot si Nissan. Pe piata externa, Rombat isi vinde peste 60% din productie in tari precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie etc., in Franta detinand cea mai mare cota de piata, de peste 10%.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI