Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 53 / 2013

Interviu Militari Residence

Interviu Militari Residence Programul Prima Casa, cel mai analizat, discutat si cunoscut program guvernamental, a inregistrat in cursul luni septembrie garantia cu numarul 100.000. Militari Residence este complexul rezidential care a vandut cele mai multe apartamente noi prin programul Prima Casa, respectiv aproape jumatate din totalul imobilelor noi tranzactionate in Bucuresti in ultimii patru ani prin intermediul acestui program.

Dezvoltatorul Militari Residence, cel mai mare parc rezidential din Romania, a investit 73 mil EUR intr-un proiect all inclusive, cu 4000 de apartamente, piscine interioare si exterioare, centre spa&wellness, sali de evenimente, scoala, gradinita, 4000 mp de parcuri, restaurante, terase, magazine si cabinete medicale. Curiosi si in acelasi timp fascinati de succesul acestui proiect am stat de vorba cu Radu Teleman, Director Marketing Militari Residence despre istoria acestui cartier si despre viitoarele planuri de dezvoltare.

Masini si Utilaje: Cum si cand a inceput constructia cartierului Militari Residence?
Radu Teleman: Am sapat prima fundatie in 2007 si am inceput sa vindem semnificativ in 2008. Practic, nu stim cum este sa vinzi in afara crizei financiare, pe care o resimtim in Romania de aproape 5 ani. Am demarat constructia acestui proiect pentru ca dispuneam de un lot generos intr-o zona cu mare potential. Dupa ce am construit primele blocuri si am vazut ca exista cerere reala am continuat sa ne dezvoltam utilizand fondurile din tranzactiile realizate anterior. In acest mod, am reusit o dezvoltare in care nu am fost dependenti de surse de finantare externe. Am reusit chiar sa dezvoltam aici practic singurul complex din Bucuresti all inclusive, oferind o serie foarte ampla de servicii adiacente. Complexul Militari Residence este astfel un mini-oras in care locatarii pot beneficia de servicii la cele mai inalte standarde.

Masini si Utilaje: Care a fost motivul alegerii acelei zonei?
Radu Teleman: Am ales varianta Militari pentru ca aveam nevoie de un teren amplu si pentru ca exista deja o dezvoltare a centrelor comerciale, cladiri de birouri si linii de metrou aflata in apropiere. A durat ceva timp pana ce am adus si doua linii RATB, cu statie chiar la intrarea in complex, dar in cele din urma am rezolvat si acest aspect. In plus, am ales sa investim noi in canalizare, iluminare stradala si alte necesitati care la momentul venirii noastre nu existau. Inainte sa cerem de la client am dat noi, am investit si am creat cadrul necesar. Ulterior s-a demonstrat ca am procedat corect. Credem ca pariul pe aceasta zona si pe acest proiect a fost unul castigator, iar numarul mare de tranzactii realizat lunar confirma acest lucru.

Masini si Utilaje: Care este procentul celor care au cumparat apartamente prin programul Prima Casa?
Radu Teleman: Apartamentele construite de noi se adreseaza in mod special celor care vor sa realizeze achizitii prin Prima Casa. Am dezvoltat imobile cu suprafete generoase la preturi accesibile. Procentul celor care au achizitionat apartamente prin Prima Casa este desigur unul destul de mare. Programul guvernamental a fost unul care a sustinut in general tranzactiile din ultimii ani din sectorul rezidential. De altfel, Militari Residence este complexul rezidential care a vandut cele mai multe apartamente noi prin Prima Casa, respectiv aproape jumatate din totalul imobilelor noi tranzactionate in Bucuresti in ultimii patru ani prin intermediul acestui program. Pretul accesibil a imobilelor a facilitat de asemenea si tranzactiile care au implicat sume cash. Exista un numar important de clienti din aceasta categorie, in special in aceasta perioada. Si pentru creditele ipotecare clasice avansul este unul mai usor de accesat de clientii care aleg aceste solutii de finantare. Oferta din zona de creditare este acum destul de variata.

Masini si Utilaje: Programul Prima Casa a condus la dezvoltarea cartierului sau cerea de locuinte in zona?
Radu Teleman: Cererea de locuinte din piata este una cat se poate de reala. Numarul mare de tranzactii realizate lunar in Militari Residence vine ca o dovada in acest sens. Programul Prima Casa a sustinut aceasta cerere si a dat un impuls important pietei imobiliare. Nu putem spune ca a existat o cerere de apartamente focusata pe aceasta zona din Bucuresti. Exista o cerere de apartamente mare in capitala, in general. Numarul de familii tinere este in crestere, iar principala optiune a acestora o reprezinta apartamentele noi, mai ales in ultimii ani. Si in cadrul programului Prima Casa se poate observa ca a crescut considerabil ponderea apartamentelor noi vandute de la an la an. Apartamentele noi oferite la un pret corect sunt vandute de obicei in foarte scurt timp. Noi construim in functie de cerere. Acum avem in dezvoltare un numar de aproximativ 250 de apartamente. Alte 250 sunt in stadiul de finisare. Imediat ce vom vinde aceste apartamente vom continua dezvoltarea unora noi.

Masini si Utilaje: Care credeti ca este factorul decisiv al unui cumparator din cartierul Militari Residence?
Radu Teleman: Credem ca este important faptul ca persoanele interesate pot achizitiona un apartament nou, de calitate, la un pret accesibil, in cadrul unui complex cu atat de multe servicii adiacente.

Masini si Utilaje: Cum a mers piata imobiliara in 2013 fata de 2012?
Radu Teleman: Numarul de tranzactii imobiliare a ramas la un nivel relativ stabil. Exista o nevoie semnificativa de apartamente noi in piata, insa proiectele trebuie adaptate la puterea de cumparare. Aceasta inseamna sa vinzi cu margini similare cu cele practicate in tarile vestice, adica sustenabil, cu etica de business si bun simt. A trecut vremea investitiilor imobiliare in care profitul era de peste 100%. Un pret echilibrat te ajuta sa faci volume si sa fii profitabil, chiar daca vinzi la metru patrat util, nu la metru patrat construit, asa cum facem noi. Militari Residence este dovada clara a faptului ca se poate. Suntem cunoscuti ca fiind complexul rezidential cu cele mai mari vanzari in ceea ce priveste numarul de apartamente contractate pe luna. Este o politica care ne-a ajutat si pe noi sa crestem si pe client sa cumpere un imobil nou, construit cu materiale de calitate, aflat intr-un complex all inclusive cu toate serviciile de care are nevoie, de la scoli si gradinite la sali de sport, piscine, restaurante, magazine si cabinete medicale. Schimbarile conditiilor de finantare pentru proiectul Prima Casa s-au resimtit in piata insa multi dintre clientii nostri cumpara si cu credit ipotecar dar si cu cash. Per total nu sunt modificari semnificative in vanzarile companiei.

Masini si Utilaje: Care a fost cel mai bun an pentru dezvoltatorii Militari Residence?
Radu Teleman: Nu au existat variatii foarte mari de la an la an. Noi am construit intr-un ritm foarte accelerat fiind motivati tocmai de cererea constanta. Pana acum am reusit sa dezvoltam apartamente pe 15 hectare, ansamblul fiind locuit de peste 6.000 de persoane, in majoritate tineri sub 35 de ani. Ca medie putem spune ca in ansamblu s-au mutat anual peste o mie de persoane.

Masini si Utilaje: Aveti in plan extinderea cartierului sau construirea unui cartier nou in alta zona?
Radu Teleman: Momentan finalizam cele 500 de apartamente pe care le demarasem deja, din care aproximativ 250 sunt in stadiul de finisare interioara personalizata, deoarece sunt deja contractate. Numai dupa ce se vor vinde si restul de 250 vom demara investitii in blocuri noi. Avem suficient teren pentru a continua dezvoltarea Militari Residence, despre care noi spunem ca este cel mai tanar cartier, all inclusive.

Masini si Utilaje: Care sunt principalele facilitati oferite de Militari Residence?
Radu Teleman: Militari Residence este un cartier all inclusive. Complexul include 4.000 de apartamente, piscine interioare si exterioare, terase, restaurante, cluburi spa&wellness, sali de evenimente, scoala, gradinita, magazine si cabinete medicale. De asemenea, pe langa cele 42 de blocuri, Militari Residence include aproximativ 4.000 mp de parcuri, si 2.500 locuri de parcare amenajate construite si administrate de dezvoltator. Locuitorii complexului nu platesc taxe de mentenanta, dezvoltatorul suportand chiar si costurile cu deszapezirea pe timp de iarna. Vom continua sa investim in a oferi locatarilor acestui complex ceva mai mult decat o simpla casa. Noi construim aici mai degraba un stil de viata.

Masini si Utilaje: Care sunt constructorii si furnizorii de materiale cu care ati colaborat si care a fost motivul alegerii lor?
Radu Teleman: Am ales cei mai buni parteneri din piata pentru ca am pus un accent deosebit pe calitatea spatiilor realizate. Lista de colaboratori este foarte mare avand in vedere amploarea acestui proiect. Fiecare dintre clienti se poate convinge de calitatea materialelor utilizate precum si de modul de executie la o simpla vizita aici.

Masini si Utilaje: Cum credeti ca va merge piata imobiliara in anul 2014?
Radu Teleman: Atat timp cat va exista o oferta adaptata cererii piata imobiliara va functiona. A existat anul acesta o activitate ceva mai intensa in ceea ce priveste dezvoltarea de locuinte in Bucuresti. Numarul de tranzactii imobiliare a inregistrat o evolutie usoara. Suntem optimisti si in ceea ce priveste activitatea din 2014. In acest moment, Militari Residence are cel mai rapid ritm de vanzare din piata rezidentiala, de aproximativ 60-80 apartamente pe luna. Preturile pornesc de la 550 euro/mp util si includ TVA.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI