Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 53 / 2013

Compania Volvo CE isi cesioneaza afacerile de distributie din Europa Centrala grupului Ascendum

Compania Volvo CE isi cesioneaza afacerile de distributie din Europa Centrala grupului Ascendum Volvo Construction Equipment ofera un nou exemplu prin care, atunci cand conditiile sunt potrivite, isi cesioneaza, afacerea proprie de distributie catre parteneri independenti cu o puternica baza financiara. Astfel, Volvo Construction Equipment si-a vandut grupului Ascendum cota parte din afacerile de distributie din Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania,  Republica Moldova, Slovacia si Slovenia.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anuntat ca a cesionat Grupul din Europa Centrala cu sediul la Salzburg, pe care il detine integral, partenerului sau traditional de distributie, Grupul Ascendum, pentru o suma care nu a fost dezvaluita. Aceasta tranzactie include grupul de companii austriece si organizatia Volvo CE din Romania, inclusiv Republica Moldova. Filialele de distributie si teritoriile din Bosnia-Hertegovina, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia si Slovenia ale companiei austriece sunt, la randul lor, incluse in aceasta tranzactie.

Tranzactia a intrat in vigoare la data de 30 septembrie 2013 si include transferul tuturor activelor, angajatilor si teritoriilor de vanzari. Toti angajatii Grupului din Europa Centrala au fost transferati ca angajati ai grupului Ascendum, in cadrul caruia termenii si conditiile lor de angajare raman neschimbate. Structura de conducere existenta va fi, de asemenea, mentinuta, iar compania Volvo CE va continua sa sustina organizatia ca si pana acum.

Activitatile de distributie din Europa Centrala ale companiei Volvo CE sunt acum conduse de un partener independent si aliniat strategic care dispune de un nivel inalt de finantare. Grupul Ascendum - cunoscut sub denumirea de Grupul Auto-Sueco Coimbra pana in luna iunie 2012, cand si-a schimbat numele - este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse Volvo CE din lume, fiind responsabil de distributia echipamentelor si serviciilor companiei in Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia si Mexic. Fondat in anul 1959 ca reprezentanta Volvo, Grupul Ascendum isi desfasoara activitatea in patru sectoare de afaceri majore: utilaje si echipamente industriale, echipamente de infrastructura, camioane si autovehicule. Grupul Ascendum, a inregistrat in anul 2012 o cifra de afaceri de 500 milioane Euro, se bucura de siguranta financiara si s-a angajat sa investeasca in noile piete si sa imbunatateasca experienta oferita clientilor. Per ansamblu, Grupul vine in sustinerea unei game intregi de industrii, de la domeniul constructiilor si lucrarilor publice la minerit, fabricatie, transport si vanzari de autovehicule.

Partenerul strategic ideal pentru produsele Volvo CE

"In urma unui proces complex de evaluare a ofertelor, consideram ca Grupul Ascendum reprezinta partenerul strategic ideal care sa ne ajute la indeplinirea obiectivelor noastre ambitioase de dezvoltare pe aceste piete europene importante", a afirmat Tomas Kuta, Presedintele regiunii de vanzari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa a companiei Volvo CE. "De peste de 50 de ani Ascendum este partener Volvo, fiind totodata, unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente pentru constructii Volvo din lume. Istoriei noastre comune i s-a adaugat o viziune comuna foarte bine definita si coerenta pentru viitor, sprijinita de o baza financiara extrem de solida. Acest plan de dezvoltare prevesteste un viitor grandios pentru dezvoltarea noastra in Europa Centrala.”

"Aceasta achizitie reprezinta o parte importanta din strategia de dezvoltare a Grupului Ascendum deoarece permite crearea unui coridor strategic intre doua piete importante: Austria si Turcia. Aceste noi piete, impreuna cu operatiunile din Peninsula Iberica si cele de pe Continentele Americane reprezinta un mare pas catre indeplinirea obiectivelor stabilite pe termen lung, bazate pe parteneriatul istoric pe care il avem cu Volvo”, a afirmat intr-un comentariu asupra achizitiei grupului de distributie din Europa Centrala al companiei Volvo Construction Equipment, Presedintele Consiliului de Conducere al Grupului Ascendum, Dl. Ricardo Mieiro.Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI