Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 54 / 2013

Performanta la superlativ

Performanta la superlativ
Ruthmann, renumit producator international de autovehicule speciale pentru lucru la inaltime si transport de marfuri, care si-a definit politica sa in domeniul calitatii pornind de la motto-ul: „Profesionisti la locul de munca”, a lansat in acest an modelul T720 produs sub marca Steiger.

Intregul echipament, amplasat pe un autosasiu Scania cu 4 axe, a fost prezentat in premiera mondiala, in primavara acestui an, la expozitia internationala Bauma 2013 ce s-a desfasurat in Germania. Luand in considerare cerintele speciale de profesionalism pe care compania si le-a impus, precum si orientarea catre client, realizarea acestui echipament de lucru a aparut ca o consecinta fireasca de largire a gamei de nacele pentru lucru la mare inaltime. Steiger T720 impresioneaza prin lungimea bratului superior format din 3 segmente si a bratului suplimentar, articulat la capatul acestuia, la care este atasata nacela.

In topul nacelelor
Ca si la celelalte produse mai mici din gama, T460 si T540, lungimea bratului principal, impreuna cu a bratului suplimentar, pendular si articulat, patent Russel, reprezinta avantajul major oferit utilizatorilor. Astfel, bratul telescopic al noului Steiger T720 ajunge sa masoare aproape 20 m. Comparativ cu alte marci de nacele, cu cei 5.5 m in plus, datorati lungimii bratului superior, Steiger T720 se afla in fruntea topului. Lungimea suplimentara a bratului face diferenta vizibila atunci cand se lucreaza cu nacela la obiecte situate la mare inaltime si la care fiecare metru mai departe de amplasamentul vehiculului (centrul de rotatie a bratului) conteaza foarte mult. Aceasta inseamna ca, daca se lucreaza la o inaltime de 68 metri cu 100 kg in nacela, raza de actiune laterala ajunge la 21.40 m, ceea ce reprezinta 6.40 m in plus fata de cel mai performant echipament similar de pana acum. Acest model de inalta tehnicitate uimeste prin performantele de baza: inaltime de lucru, 72.00 m si raza maxima de actiune laterala, 38.00 m. In plus, echipamentul prezinta caracteristicile tehnice specifice gamei de nacele de lucru la mare inaltime, care au devenit extrem de populare intr-o perioada scurta de timp de la aparitia pe piata: lungimea bratului principal echipat la capat cu bratul pendular Russel, inclinatia admisa de pana la 2 dupa coborarea stabilizatorilor, sarcina de lucru in nacela de pana la 600 kg, nacela cu comenzi de lucru optimizate, telescopare a nacelei cu pana la 3.82 m, etc. Si toate acestea pentru o lungime totala in stare pliata, pentru circulatia pe drumurile publice, de doar 13.70 m.

Multiple posibilitati
Aspectul deosebit al lui T720, ca si al lui T540 sau T460, consta in lungimea mare a bratului principal telescopic, la care este articulat bratul pendular extins, nacela la randul ei fiind articulata la bratul superior, constructie care ofera numai avantaje utilizatorului. Cu acest sistem utilizatorul dispune practic de o raza de lucru la inaltime inegalabile la acest moment, ceea ce deschide noi orizonturi in abordarea lucrului la inaltime. De asemenea, siguranta muncii este mult crescuta, deoarece doar sectiunile usoare ale structurii extensibile a bratului superior sunt in miscare atunci cand utilizatorul lucreaza in jurul unui obiect situat la inaltime. Gratie acestui brat articulat, este posibil sa fie efectuate manevre de precizie la mare inaltime, in jurul obiectelor, ca de exemplu: suprafete vitrate ori panouri sau alte materiale publicitare. Lucrul in jurul obstacolelor – cum ar fi in spatele conductelor, tevilor, cabluri electrice sau fronturilor cladirilor, se poate aborda deosebit de usor cu acest sistem. Posibilitatea de rotire a nacelei la un unghi de  90, la stanga sau la dreapta, faciliteaza interventii chiar si mai dificile. Ruthmann a optimizat nacela de lucru articulata la bratul superior si dispozitivul de telescopare al acesteia. Acum nacela suporta o sarcina de 600 kg, iar pozitia ei poate fi extinsa de la 2.42 m pana la 3.82 m.

Sistemul Ruthmann „Lift-Up”
Sistemul de ridicare „Lift-Up”, disponibil la cerere, este deosebit de practic, sigur si eficient. Panouri de sticla sau publicitare, afise ori alte obiecte voluminoase si grele pot fi ridicate si pozitionate la locul stabilit de montaj, cu noul sistem de ridicare integrat nacelei de lucru. Constructia speciala a sistemului „Lift-Up” permite ca sarcina sa fie ridicata chiar de la nivelul solului. Deosebit de practic, sistemul nu trebuie transportat separat si nu necesita a fi instalat la locul unde se va desfasura activitatea. In plus, nu exista nici un risc ca nacela sa se dezechilibreze.

Control multifunctional al sistemului de calare
Cei 4 stabilizatori ai noului T720 pot fi controlati individual. Controlul lor poate fi activat din spatele vehiculului, de pe ambele laterale ale acestuia. Aceasta optiune reprezinta o noutate pentru modelele Ruthmann Steger din aceasta clasa, ea oferind o siguranta suplimentara pe santierul de lucru prin imbunatatirea vizibilitatii pe parcursul desfasurarii procedurilor de calare a echipamentului. Timpul de calare este considerabil mai scazut datorita pozitionarii usoare a placilor de calare. Operatiunile de pozitionare a stabilizatorilor pot fi de asemenea dirijate de la panoul de control situat in cabina vehiculului, pe partea pasagerului, sau de la cel de al 4-lea panou de control amplasat in nacela de lucru. Mecanismul automat de retragere a stabilizatorilor, cu care echipamentul este prevazut, economiseste un timp valoros pentru utilizator. Cursa mare a stabilizatoarelor si inclinarea admisibila de 2 dupa calare, permit calarea echipamentului in siguranta, in cele mai dificile conditii, inclusiv pe teren accidentat si pe pante.

Posibilitati de montaj
Performantele deosebite ale echipamentului de lucru la inaltime se datoreaza si posibilitatilor de montaj pe o multitudine de variante de autosasiuri produse de diferiti producatori, inclusiv pe autosasiuri destinate a circula si in afara drumurilor modernizate. T720 se poate amplasa pe orice sasiu de camion greu standard de pe piata. Aceste echipamente sunt disponibile in configuratiile 8x2, 8x4, 8x6 si 8x8. Clientii pot alege, de asemenea, intre cabine standard sau cabine prevazute cu locuri de dormit.

Tehnologia de extensie a bratului
Un alt avantaj al lui T720 il reprezinta tehnologia inovatoare de telescopare si extensie a elementelor constitutive ale bratului. Bratele sunt formate din profile inchise bine calibrate, tip cheson, laminate la rece, din otel cu granulatie fina, de inalta rezistenta. Tehnologia folosita pentru fabricarea bratului prezinta avantajul unui raport optim intre rigiditatea bratului in conditii extreme de lucru si greutatea redusa a acestuia. Toate acestea sunt rezultatul competentei tehnice a specialistilor de la compania Ruthmann, testata pe parcursul a zeci de ani de experienta continua in domeniul constructiilor de otel, ceea ce garanteaza calitatea si durabilitatea produselor realizate. Datorita mobilitatii extreme a bratului pendular Russel si a posibilitatilor de rotire ale nacelei situate la capatul bratului suplimentar, Steiger T720 poate lucra fara probleme pana la 12 m sub nivelul solului. Dimensiunile compacte ale vehiculului special T720 (L = 13.70 m, l = 2.55 m, h = 3.99 m), combinate cu mecanismul de calare 100% variabil, permit acestuia sa lucreze fara probleme in zone aglomerate din interiorul oraselor.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
PARTENERI