Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 54 / 2013

Incarcatoarele telescopice Bobcat

Incarcatoarele telescopice Bobcat
Noile incarcatoare telescopice de 14 m si de 18 m ofera ce conteaza cel mai mult pentru operatori - siguranta, performante superioare si simplitate in operare. Designul ergonomic face aceste manipulatoare telescopice foarte simplu de operat, in timp ce sistemele de siguranta de ultima generatie si performantele din aceasta clasa ofera operatorilor increderea de care au nevoie pentru a lucra la eficienta maxima.

Noile incarcatoare T40140 si T40180 beneficiaza de numeroase sisteme care vin in intampinarea operatorului. Operatorul primeste constant informatii legate de alinierea rotilor, presiunile hidraulicii calelor, unghiul si sarcina bratului si inclinatia sasiului.

Transmisia hidrostatica prezenta pe cele doua modele ofera acum 95% eficienta a performantelor, rezultand in putere mai mare cu un consum de combustibil mai mic. Transmisia hidrostatica permite asezarea incarcaturii la milimetru, dar pe langa precizie, contribuie la siguranta mai ales cand incarcatura este la inaltimi si distante mari fata de utilaj.

Operare in conditii dificile

Capacitatile acestor utilaje pot fi exploatate chiar si in cele mai dificile locatii. Manipulatoarele Bobcat T40140 si T40180 beneficiaza de trei moduri de deplasare pentru a oferi o solutie pentru orice tip de miscare. Mai mult decat atat, acestea au raza de virare foarte scurta pentru a putea fi manevrate intr-un spatiu stramt si dimensiuni compacte chiar si cu stabilizatorii pozitionati.

Modelele T40140 si T40180 au o capacitate de ridicare de 4.100 kg, respectiv 4.000 kg, la o inaltime maxima de ridicare pe stabilizatori de 13.600 mm, respectiv 17.500 mm.

Pentru ca nacela este un accesoriu care necesita multa atentie deoarece este singurul atasament care este folosit direct de operatori, Bobcat a mers pe sloganul “Siguranta si productivitatea pe aceeasi platforma!”. Pentru a spori siguranta lucrului in nacela, Bobcat a dotat atat nacela cat si echipamentele cu un “safety box” care permite coborarea nacelei in caz de urgenta. De asemenea, atunci cand platforma este in uz, sistemele de siguranta se activeaza automat. Aditional, in momentul in care incarcarea maxima a platformei a fost atinsa, un senzor de suprasarcina blocheaza orice miscare a nacelei.

Gama de platforme pentru incarcatoare telescopice contine atat platforme fixe, cat si rotative. Ambele tipuri pot fi si extensibile, cu lungimi intre 2.4 m pana la 4 m, dar este disponibila si varianta cu lungimea fixa de 1 m. In cazul incarcatoarelor telescopice standard, platformele de 1 m pot sustine 220 kg, maxim 2 persoane, iar cele extensibile 500 kg sau maxim 3 persoane.

Exista si optiunea de nacela pentru incarcatoarele telescopice rotative, in acest caz acestea fiind operabile cu 2 sau 3 persoane si putand sustine sarcini de 300, 800 sau chiar 1.000 kg in functie de modelul ales.


Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI