Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 6 / 2009

Pe scurt din revista Maşini şi Utilaje pentru Construcţii

Pre Intermat 2009- momentul adevărului

Pre Intermat 2009- momentul adevărului Ediția din acest an a INTERMAT, cea mai importantă expoziție dedicată utilajelor de construcții, tehnologiilor și serviciilor din acest domeniu capătă în acest an o semnificație aparte. Evenimentul care se va desfășura în perioada 20-25 aprilie la Paris va fi momentul adevărului pentru industria construcțiilor.

La ediția Pre Intermat din 16-17 ianuarie 2009, reprezentanții presei și ai producătorilor de utilaje au luat pulsul lucrurilor și au putut schimba impresii despre starea actuală a lucrurilor în domeniul construcțiilor și nu numai.

Pre Intermat a adus la Paris și un concept în lumea bună a expozițiilor de anvergură: facilitatea discuțiilor directe dintre ziariștii de specialitate de pe întreg mapamondul și reprezentanții producătorilor prezenți cu standuri la expoziția din luna aprilie.

Au fost făcute publice datele cercetărilor efectuate de către compania engleză Off-Highway Research. Prima observație, destul de îngrijorătoare a fost că în topul celor mai mari producători mondiali de utilaje, firmele din China reprezintă o prezență constantă, numărul utilajelor vândute în afara granițelor chineze crescând de aproape patru ori în trei ani.

Tot Off-Highway Research apreciază că piața mondială va descrește în continuare și în anul 2009 cu un semnificativ 15%, ajungând la o valoare de73 mld. USD. Chiar dacă estimările mondiale sunt cu minus, totuși anii 2009 și 2010 vor înregistra vânzări medii apropiate de anul 2006, chiar dacă ceva mai mici, dar mult mai bune decât în anul 2005. Continuarea scăderii vânzărilor poate aduce și alte probleme: politici directe sau indirecte de protecționism la nivel statal sau mutarea unor fabrici din Europa sau America în China, de aici urmând a fi livrate utilaje în toată lumea. Asupra acestui ultim punct, marii producători sunt sceptici, deoarece ar aduce beneficii numai pe termen scurt, și oricum, protecționismul și mutarea fabricilor în alte țări decât cele de origine reprezintă două tendințe divergente.

În ceea ce privește utilajele de construcții, atenția producătorilor se îndreaptă spre cererilor cumpărătorilor și vin în întâmpinarea nevoilor acestora cu utilaje specializate, noile serii de utilaje cu braț lung dedicate săpării sau activității de demolare fiind un bun exemplu în acest sens. Motoarele economice se află din nou pe agenda dezvoltatorilor, și în acest domeniu discutându-se de motoare hibrid sau alternative, care reduc consumul cu până la 25%, sau de motoare alimentate cu gaz natural extrem de curate. Sistemele de control prin satelit sau rețea GSM a utilajelor au fost omniprezente, deja noile softuri și aplicații permițând gestionarea eficientă a unor flote întregi de mașini, concentrate pe unul sau mai multe șantiere.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
PARTENERI