Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 67 / 2015

Simpozion Liebherr 2015 - Forta constructiva germana in actiune!

 Simpozion Liebherr 2015 - Forta constructiva germana in actiune! Liebherr Romania a desfasurat pe 14 si 15 mai 2015 Simpozionul 2015, in cadrul caruia, alaturi de partenerii sai, a prezentat o gama variata de utilaje de constructii. Sub motto-ul „Descopera diversitatea“, Liebherr Romania alaturi de Mercedes Benz Romania, Goodyear, Genco' 93 si Crystal Techologies au prezentat un show in premiera in Romania!
Simpozionul Liebherr are deja o traditie de 6 ani insa daca pana acum clientii sau potentialii clienti puteau doar admira utilajele Liebherr, anul acesta au avut ocazia sa si simta forta utilajelor Liebherr, intr-o prezentare de exceptie!
Partenerul Trimble a prezinta o varietate de solutii in cadrul evenimentului, vizitatorii au putut testa sistemele de control GPS si laser de la Trimble impreuna cu utilajele de constructii marca Liebherr.

Am stat de vorba cu Directorul General Liebherr Romania dl Peter Schretzmeir, care ne-a raspuns cu mare amabilitate intrebarilor legate de feedback-ul primit din piata cu privire la eveniment, cat si cu privire la piata utilajelor de constructii prezenta si viitoare din Romania:

Masini si Utilaje:
Simpozionul Liebherr este deja un eveniment de traditie in Romania. Ce anume targetati prin acest tip de eveniment specific?
Peter Schretzmeir: Am desfasurat a 6-a editie a evenimentului, scopul acestui gen de eveniment, la finalul zilei, este mereu si pentru toata lumea acelasi: sa ne pastram clientul multumit si aproape. Participarea la ConstructExpo si la TIB este o risipa de bani, asadar, deja de doi ani am decis sa nu mai participam la aceste evenimente care nu au un raport calitate/pret echitabil. In Romania nu avem posibilitatea sa aducem toate echipamentele nou lansate pentru a le expune (datorita costurilor nejustificate de transport si intreaga logistica aferenta), asadar targurile cu adevarat importante sunt Bauma, Intermat, Saie in Italia, targuri de asemenea facture care sa ne permita expunerea cat mai cuprinzatoare a noutatilor aparute. In Romania am pastrat traditia Simpozionului Liebherr, la care ne invitam clientii actuali pentru a-I tine macar o zi aproape, ca un mod de apreciere, de a le multumi, de a le arata ca mergem impreuna in aceeasi directie. Aceasta este intentia noastra si bineinteles, sa vorbim despre planuri si proiecte viitoare commune. Un alt aspect important este Acela ca avem clientul acasa la noi, asadar nu noi mergem la client, ceea ce demonstreaza in mod clar interes din partea acestuia. Asadar, vom mentine in continuare traditia acestui eveniment, prilej cu care putem discuta cu clientii, le putem oferi ceva, in sensul nu numai de echipamente, dar de show, de spectacol, un prilej in care putem sta la o masa si sta la o bere, lucru mult mai prietenesc decat o discutie la birou la un pahar cu apa.

Masini si Utilaje: Cum a fost evenimentul de anul acesta comparativ cu cele de anii trecuti? Se observa un anume trend crescator in participare, interes, rezultate?
Peter Schretzmeir: Evenimentul de acest an a fost unul diferit in sensul in care nu am mai realizat un asemenea show pana acum. Intentia insa ramane aceea nu de a face un mare spectacol, ci de a prezenta forta si eficienta utilajelor intr-o forma mai placuta, mai altfel, mai aproape de client. Si a fost cu adevarat un success! Din punctul nostrum de vedere am obtinut un ecou din piata, clientilor le-a placut foarte mult, dar, bineinteles, nu pot vorbi in numele tuturor. Intentia noastra este sa continuam cu acest gen de evenimente. Conceptul a fost unul complet diferit fata de cele precedente, evenimentul s-a incadrat intr-un Road Show care are loc deasemenea in Austria si Cehia.

Masini si Utilaje: Cum anume puteti caracteriza piata utilajelor de constructii la mijloc de an 2015, prin prisma feedback-ului recent de la clientii dvs invitati la eveniment? Cum percep clientii Liebherr piata?
Peter Schretzmeir: Pot spune ca in prezent piata utilajelor este similara cu cea de anul trecut. Avem cateva noi proiecte, insa impactul si cresterea pe care le asteptam deocamdata nu se vad in viitorul apropiat. Trendul este unul de crestere usoara, atat pentru 2015, cat si pentru 2016. In ceea ce priveste feedbackul de la clienti, unii spun ca e mai bine si ca au ceva mai multe proiecte, altii din contra. Unii sunt foarte pozitivi, altii dimpotriva. Piata din Romania nu este similara cu cea din Austria, Germania sau Elvetia, care este una predictibila, bazata pe inlocuirea utilajelor atunci cand acestea isi incheie ciclul de viata normal. In vest companiile muncesc in mod constant iar dupa o perioada ele isi innoiesc parcul de utilaje – in asa fel incat piata poate fi predictibila. In Romania exista un procent de clienti care opereaza la fel ca in Vest, insa procentul acesta nu depaseste 20% din piata. Majoritatea clientilor “impusca” proiecte, maine se decid subit sa  participle la licitatie pentru 20 km de autostrada si au nevoie de 20 de utilaje imediat. Piata romaneasca este o piata bazata pe proiecte, fata de piata vestica, bazata pe inlocuirea utilajelor dupa uzura normala.

Masini si Utilaje: Urmatorul Simpozion Liebherr va fi la anu sau peste doi ani? Mai doriti sa organizati si in alte orase din Romania in afara de Bucuresti?
Peter Schretzmeir: Nu stim inca daca vom pastra evenimentul ca periodicitate in fiecare an, insa vom comunica in timp util planurile noastre in acest sens. Evenimentul pe care l-am desfasurat in Bucuresti nu va fi repetat momentan in alte zone din tara, insa vom realiza un alt gen de eveniment, bazat pe prezentari de mai mica anvergura.

Masini si Utilaje:
Cum vede Liebherr Romania piata romaneasca de utilaje pentru constructii a viitorului?
Peter Schretzmeir: Potentialul pietei din Romania ramane unul  enorm, insa din pacate vedem cu totii directia in care se indreapta tara, exista o multitudine de probleme. Insa, comparative cu alte piete, piata romaneasca ramane intr-un trend pozitiv, atat prezent cat si viitor.
Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
PARTENERI