Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Newsletter nr. 67 / 2015

Sistemele Trimble - alegerea celor mai importanţi producatori de utilaje de construcţii

- Parteneriate cu Volvo, Doosan Infracore şi Hyundai Heavy Industries;
- Contractorii romani vorbesc despre beneficiile sistemelor Trimble;


19 iulie 2016 – Compania Trimble a anunţat in cadrul evenimentului BAUMA 2016 realizarea unor noi parteneriate internaţionale majore. Acestea presupun dotarea din fabrica a unor utilaje Volvo, Doosan Infracore şi Hyundai Heavy Industries cu kituri de preechipare pentru instalarea ulterioara de sisteme Trimble de ghidare automata a utilajelor. Astfel, daca adaugam parteneriatele cu Caterpillar si Liebherr, in acest moment, Trimble colaboreaza strans cu cinci dintre cei mai mari zece producatori de utilaje din lume.
Trimble este o companie recunoscuta la nivel mondial pentru produsele de geolocaţie, dezvoltand tehnologii GPS, laser şi optice. De asemenea, compania dezvolta aplicatii soft şi soluţii de transmisie wireless, astfel incat poate oferi partenerilor sai soluţii tehnice complete. Cu ajutorul datelor generate de produsele Trimble se pot colecta, gestiona şi analiza informaţii complexe ce imbunataţesc calitatea lucrarilor, preiau o parte din sarcinile operatorilor şi a celor implicaţi in executarea lucrarilor şi creşterea productivitaţii.
Trimble şi Hyundai Heavy Industries – excavatoare cu Trimble GCS900
Trimble şi Hyundai Heavy Industries au anuntat lansarea unui plan de integrare, fabricare si comercializare a kit-urilor de pre-echipare Trimble a utilajelor, pentru a permite instalarea componentelor sistemului de ghidare automata Trimble® GCS900 pe anumite excavatoare.
Trimble si Doosan - primul excavator Doosan Trimble Ready
Trimble si Doosan Infracore au anuntat ca incepand din vara aceasta clientii din Europa vor putea sa comande excavatorul Doosan DX225LC-5, cu preechipare Trimble din fabrica. Acest nou excavator Trimble Ready permite o instalare mai rapida si simplificata a componentelor sistemelor de ghidare automata Trimble® GCS900 2D sau 3D fara a fi necesare sudura, revopsire, gaurire sau demontare.
Trimble şi Volvo CE - acord de integrare a controlului masinilor cu Trimble
Trimble si Volvo CE au semnat un acord pentru dezvoltarea unei solutii de integrare a sistemul de ghidare Trimble 3D cu sistemul Volvo Dig Assist 2D pe excavatoarele Volvo. Integrarea solutiei de ghidare a utilajelor Trimble 3D pe excavatoarele Volvo va permite clientilor de tehnologie Volvo Dig Assist sa utilizeze modelele 3D, precum si date furnizate de tehnologiile Trimble® Connected Site®.
Prezenţa in Romania a soluţiilor Trimble
    Produsele şi tehnologiile Trimble sunt aduse pe piaţa locala de SITECH Romania Construction Technology, companie deschisa oficial in 2013, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri neta de 1.235 milioane de lei. SITECH Romania Construction Technology este parte a reţelei de distribuţie globala a SITECH. Compania comercializeaza sisteme de ghidare automata a utilajelor şi de gestionare a şantierelor, echipamente topografice şi software, pentru toate aplicaţiile, de teren şi de birou. De asemenea, SITECH Romania ofera training customizat, instalare, servicii şi suport tehnic pentru toate produsele Trimble dedicate lucrarilor de constructii.
Suita de produse Trimble GCS900 cuprinde sisteme de control al utilajelor pentru terasamente, care fac ca suprafetele proiectate, pantele si aliniamentele sa fie accesibile operatorilor, in timp real, pe ecrane din interiorul cabinelor. Utilizand tehnologie prin satelit sau cu statie totala robotizata (UTS) pentru sisteme 3D si tehnologie laser sau sonica pentru sisteme 2D, acestea ofera o pozitionare automata si precisa a lamelor sau a cupelor utilajelor. Solutiile Trimble GCS900 reduc semnificativ erorile si imbunatatesc productivitatea si eficienta contractorului.
“Cu produsele Trimble ne adresam tuturor clienţilor care deţin in flota utilaje de construcţii, indiferent de marca acestora. Trimble are parteneriate la nivel mondial cu producatori de utilaje precum Caterpillar, Liebherr, Volvo, Hyunday si Doosan. Aceste parteneriate permit preechiparea din fabrica a utilajelor astfel incat montarea ulterioara a unui sistem Trimble devine extrem de simpla. Insa, aceste parteneriate nu sunt limitative, SITECH deţine capacitatea sa monteze sisteme pe toate celelalte marci de utilaje. Trimble a dezvoltat peste 1500 de kit-uri electrice si hidraulice dedicate fiecarei marci si model de utilaj. In Romania, echipa SITECH a montat sisteme atat pe utilaje dotate cu preechipare din fabrica, cat si pe utilaje unde a fost necesara instalarea kitului de preechipare”, a declarat Bogdan Popescu, reprezentant tehnico-comercial SITECH Romania Construction Technology.
Beneficiile sistemelor Trimble – usor cuantificabile pentru contractorii romani
“Compania noastra beneficiaza de tehnologiile de ghidare automata utilaje din anul 2011, fiind printre primii care au folosit in Romania un greder echipat cu sistem Trimble GCS900 3D, cu staţie totala robotizata. Am conştientizat foarte repede ca echipamentele si tehnologiile oferite de SITECH sunt singurele care pot atinge cele mai inalte standarde de calitate din domeniu. Am finalizat lucrarile intr-un timp mult mai scurt, productivitatea inregistrand o crestere de 25-30%. Acestia sunt factori decisivi in creşterea şi menţinerea competitivitaţii, a calitaţii si durabilitatii lucrarilor executate”, a declarat Dan Pricope reprezentant MITHRAS Build din Neamt.‎
Trimble ofera de sisteme de ghidare automata, 2D sau 3D, pentru diferite tipuri de utilaje: buldozere, gredere, excavatoare, compactoare, finisoare, freze, incarcatoare, camioane, etc., destinate unor aplicatii extrem de variate.
„Primul proiect in care am folosit un excavator Cat cu sistem Trimble GCS900 2D a fost cel de modernizare al sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare din Targu Neamt. In acest proiect am lucrat in parteneriat cu firma germana Ludwing Pfeiffer Hoch-Tiefbau şi am folosit tevi din ceramica, extrem de sensibile, dar care asigura o calitate si o durabilitate inalta a lucrarii. Siguranta si eficienta pe care o avem cu sistemele Trimble ne permite sa conducem o executie deosebita pentru aceste lucrari. Datorita tehnologiilor Trimble eficienta a crescut cu circa 20% fata de modul de lucru anterior”, a declarat Madalin Cadar, director al firmei Cadvyl Construct din Bacau.

Despre Trimble – Divizia de construcţii industriale şi civile
Soluţiile Trimble implica o varietate de tehnologii, inclusiv sisteme GPS, lasere de construcţii, staţii totale, comunicaţii de date wireless, Internet, aplicaţii software. Ca parte a strategiei Trimble de conectare la locaţie, aceste soluţii ofera un nivel inalt de integrare cu procesele şi fluxurile de munca de la faza de proiectare pana la finalul proiectului. Solutiile ofera imbunataţiri semnificative din punct de vedere al productivitaţii pe parcursul ciclului de viaţa al construcţiilor. Pentru mai multe detalii vizitati: www.trimble.com.


Anul XIV, nr. 158, apr 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Asphalt Romania, Aprilie 2019
 

TRUCK POWER , Martie 2019
 
Truck Power, Martie 2019

NEXT AUTO, Februarie 2019
 
NEXT AUTO, Februarie 2019

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018
 
 
PARTENERI